Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slunce bere čáru

29. 08. 2018
10
6
571
Autor
Movsar

29.8.2018.

Slunce koulí hašduládu

Slunce zas koulí hašduládu. Ale jen na chvíli, protože čas neúprosně bere. Léto, z šortek nahá stehna, horké nálady, dlouhé večery, melouny a limonády do žízně. Ještě chvíli, koukají holky ku obloze a nechávají dozrávat své melouny. Ještě chvíli, koukají na ně kluci.


Šťastný čuvač

Z kabelky jí kouká pejsek a z výstřihu dvě kozičky. A pejsek je hlídá, ten šťastný čuvač. Bydlí někde v Michli, kde prý má garsonku Bůh.


Tady je Brumlovka

Brumlovka, hlavní stan kapitalismu, se o čtvrté teprve zahřívá k dalšímu kolu. Tady se zadělává na šťastné zítřky, tohle je vinice světa se svými dělníky v oblecích a kostýmkách. Takže o čtvrté pouhý poločas! Klimatizace řvou své arktické písně, vaří se káva a telefony, vedou řeči, hraje pasiáns, pořádají vdolky od pekaře Pavla. Tady se zadělává na šťastné zítřky, tady se buduje kapitalismus.


Člen alfatýmu

Poručil si guláš, polívku a bezovou limonádu do půllitru. Umí zkrátka žít. Vypadá jako člen alfatýmu reklamní agentury. Vykasané rukávy bílé košile, úzké kalhoty nad kotníky, v pánském klubu střižený plnovous. A nezbytný ajfon a v něm kolotoč aplikací, zpráv a obrázků, celý svět v kapse. Titul z Ameriky, bez debat. A nudle do vousů jako úžasný happening.


Bujná zvěst

Svými prsy šíří bujnou zvěst, evangelium mléka. Jsou to dvě slova určená mléčným erotikům, jedno je alfa, druhé omega. A obě dohromady jsou vážně mega.


Liftgirl

Sedí sama na pláži, pod sluncem už pozdním. Z chlapecké hrudi jí svítí dva knoflíky. Když zmáčkneš jeden, výtah tě vyveze do nebes; když druhý, sveze tě do podzemí, odkud se už nevrátíš celý. Jak bys mohl? Je tam těsno, vlhko, temno. Budě tě o trochu míň.


Dvě z pokojíčku

Jedna má pivo citronové, druhá mrkvové. Bude jim ke čtyřiceti, život už jim vydal své hořkosti, proč ještě pivo.. O svá těla pečují, možná se jimi i živí. Někde v útulném pokojíčku na Vinohradech za odměnu poskytují mazlavou radost. A někdy je třeba ji zapít.


Slunce bere čáru

Slunce pomalu bere čáru, mizí za zlíchovský kostelík. V bufetu na pláži ještě hrajou hity, ještě točí pivo, hoří cigarety, chlapi mají páru. A na trávníku zrzka ještě vystavuje své křídové tělíčko; jen růžovou ranku tají pod látkou plavek. Teprve až pak doma, potmě a o samotě, ponechá ji nahou, napospas nasliněnému prstu.


6 názorů

agáta5
30. 08. 2018
Dát tip

jj, jako kvíčala... poslední mě nakrkla... pro mě přes čáru... ale ty nás zase zkoušíš, jak tě znám už, tak se povznesu :) 


Movsar
30. 08. 2018
Dát tip

díky, přátelé. ano, dgmar, je to mé zásadní téma. snad i jediné. zboro, čuvačem (čuvat je hlídat, tuším v srbštině) jsem myslel hlídače. na ty prsa stačil i srnčí pinč, tuším, že ten to byl. díky!


Zbora
29. 08. 2018
Dát tip

Marně si lámu hlavu, kde prodávají tak velké kabelky :)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Slovensk%C3%BD_%C4%8Duva%C4%8D


Dagmaram
29. 08. 2018
Dát tip
Žena je tvoje inspirace :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru