Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Máselná dívka

09. 09. 2018
8
5
658
Autor
Movsar

Poeta

"Svěžest tvých prsů předčí lesní řeku a jejich drahokam nedobyli by ani v diamantovém dole." Zpěvem lásky uspával ji do sladkého snu. Když už byla celá zmámená, vkládal na ni dlaně. Bránila se, a tak přidával: "Tvé boky jsou jak sluncem rozhojněné stráně.." A ona konečně ztrácela kontrolu nad svými strachy. A on se na ni sápal s vyplazeným jazykem jako na stráň, jako k lesní řece..

A další týden po ránu, v práci u kávy mudroval: „Středy bývají vprostřed syrové, tak jako ženské. Tak třeba pátek nebo muž, to je samá kultura. Středu musíš přežvýkat, je to realita a úpadkovost všednosti, pátek se ti dává v možnostech a idealitě..“


Máselná dívka

Zatímco máselná ryba žije v moři v hloubce až devíti set metrů, máselná dívka žije na nejsvrchnějším povrchu zemském. Má silná stehna, a ta jsou bílá a tučná jak čerstvé máslo. A určitě tak i vonějí. A z džínových šortek svítí do Národní třídy utopené v slunci, co kdyby zhaslo. Ach, ta by se rozpustila na jazyku jedna báseň..


Tři Rusky v tramvaji

Tři Rusky v tramvaji. Vápenaté bledule, průsvitné na mizérii dneška. Každá civí do mobilu. Do soustředěného mlčení pak jedna vpadne a podává zprávu: známí odjeli do Amsterodamu. Jak? ptají se zbylé dvě. "Na mašině," odpovídá zpravodajka. To je uklidní, opět spouštějí oči k displejům.


Pudřice

Na mladou dívku je oděna nezvykle v pudrový parfém. Chce se líbit na dospělý způsob, dramaticky a osudově. Netuší, že dramat a osudu si ještě užije.. Slušelo by jí rozhodit vlasy a tančit a vydávat vůni rozkvetlé louky, romantických dřevin nebo sladké vanilky. Trhat mladé maliny už se napříště nepodaří.


Vlaštovky a piloti

Na řeku Hudson možná právě přistává letadlo, jehož pilot se pokouší o svých pět minut slávy, tady ale je řeka pustá, zčeřená mírným vánkem. A protože je těsně před deštěm, vlaštovky svádějí letecké umění k údivu lidí a životní újmě mušek.


Evoluce

Její pramáti se ještě plazila močálem a vypadala divě, to bylo tenkrát na úsvitu lidstva. Pak šel čas, močály vyschly, strava se stala bohatou na vitamíny, v Paříži vynalezli módu a krémy a v Americe fitnes. Tak teď chodí zpříma, má jemné vlasy i pleť, štíhlé prsty, zuby jako kokos a přesně ví, odkud nechat vykukovat kousky pestrého hedvábí. Žijeme na konci věku, nebo bude ještě hezčeji?


5 názorů

agáta5
11. 09. 2018
Dát tip

evoluce... bude ještě hezčeji :))  se tady usmívám jako debílek


Movsar
10. 09. 2018
Dát tip

díky, přátelé, za návštěvu a čtení.


Andělka1
10. 09. 2018
Dát tip

*** "jEDNA HEZČÍ NEŽ DRUHÁ. JEDNA VÝSTIŽENJĚÍ NEŽ DRUHÁ."


Lerak12
09. 09. 2018
Dát tip

U mě nejvíc poeta. A dál výborný "následek." 


Gora
09. 09. 2018
Dát tip

Dnes vlaštovky a máselná dívka...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru