Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzpomínka na 11. září

12. 09. 2018
4
8
696

Jedenácté září bylo moc hrozné a odehrálo se před 17 lety. To jsem byl mladý 61 let. Je to divné, jak si přesně vzpomínám, že jsem zrovna okopával tuřín. Jak jsem ho okopával, tak se najednou z rozhlasu ozvalo, že v Americe to moc bouchlo, a někdo letadlem sestřelil něčí dvojčata, asi nějaké vnuci. Byl to prý meteorismus. Meteorismus já znám, protože na něj trpí Kája Strnádek, jak miluje hrách. O pár vteřin později přiběhl Láďa starý 79 let ve své vojenské uniformě, mával bajonetem, a volal: Luboši, bude válka! Němci zaútočili na Ameriku! Musíme se rychle opevnit, než to dorazí až k nám!

A vytrhl mi motyčku a začal si uprostřed mého záhonku kopat zákop. Než se mi ho podařilo uklidnit, zákop byl hluboký metr dvacet a všechna moje zelenina ležela vytrhaná všude kolem. S uklidněným Láďou jsme šli do hospody, abychom zjistili, co se stalo.

Hospodský pan Jouza ladil svůj moderní televizor a když ho naladil, tak jsme všichni spatřili takové dva veliké komíny, ze kterých se kouřilo. Z těch komínů vyskočilo pár kominíků na matraci a pak to celé spadlo. Láďa řekl: Ti Němci jsou ale prevíti, co? Tohle si Američani nenechají líbit, bude strašlivá válka jako v tom filmu Brambo, zase se začnou odřezávat německé uši a na Číňany spadne další bomba.

Pan Jouza ho ale opravil: Láďo, to neudělali Němci ale Turci. Němci jsou dnes už hodní, opakuji ti to už po sté.

Láďa řekl aha a byl rád, že to udělali Turci, protože Turci jsou velmi hloupí a je jich málo, a Američani je snadno porazí. Vypili jsme každý jedno pivo, zvedli se, šli domů a cestou potkali Kulhavce, jak poskakuje a křepčí radostí. On Američany nenávidí, protože je to ohavný člověk komunista. On se radoval, že Američani trpí. Tak jsme ho chytili, posadili do mraveniště, a bylo to.

 

Ahoj!


8 názorů

Lakrov
12. 10. 2018
Dát tip

Dočteno, takže komentuji. Tentokrár bez nadšení, protože myslím, že se  z toho tématu, námětu dalo vytěžit víc. 


Fruhling
28. 09. 2018
Dát tip

Ok, tak vidím, že Luboše už nominovali pod jiným textem :D

 


Fruhling
28. 09. 2018
Dát tip

Nechápu, že se Luboš ještě neobjevil v próze měsíce. Šlo by?


baaba
18. 09. 2018
Dát tip

...je to smutnější než se zdá*


K3
14. 09. 2018
Dát tip

Není mi z toho do smíchu.


bixley
13. 09. 2018
Dát tip

Já zase souhlasím s Koblížkem. :-)


:o)) Inu...i tak. :o)) A s tím mraveništěm souhlasím na 100%! 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru