Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Halucinogenní MEGAČERV

14. 09. 2018
2
5
543
Autor
Ozzozorba

 

„Jedna, dva a tři.“ Hecoval se červ, který se provrtával zatvrdlou půdou na světlo. Bylo mu zima. Věděl, že musí nahoru, do tepla a na slunce. Kroutil se a škubal svým hadovitým tělem, ale půda byla tvrdá jako sklo! „Tři, čtyři a pět!“ Řval červ rozpálený do ruda, ale neposunul se ani o píď. Na chvíli se zastavil, aby si odpočinul. Věděl, že v takovém zápřahu a nasazení dlouho nevydrží.

Zatímco zhluboka oddechoval, přemýšlel. „Jedna, dva a tři!“ Opět tlačil, ale tentokrát na mozkové neurony. Jeho tělo, zamotané v klubíčku jako had, prozatím odpočívalo „Tři, čtyři a pět!“

Bingo! Ve svém červím mozku, nahmatal červ myšlenku. Byla velmi jemná a delikátní. Nápad, který problesknul nervovým systémem, jako prolétající meteor, byl jeho záchranou. S několika možností, které měl, jej napadla ta geniální. Ty špatné varianty byly: 1. Mohl se dále provrtávat nahoru, ale neposunul by se ani o kousek a zahynul by. 2. Mohl se otočit a vycouvat zpět do tmy, ale taky by zemřel. 3. Mohl by se kousnout do zadku a spáchat sebevraždu, ale chtěl přece žít.

Geniální myšlenka zněla: Čekat zakopaný ve své pozici, na příhodný okamžik. Na jaký okamžik má čekat, to netušil, ale bytostně vnímal, že to bude ten, který mu otevře cestu, ven z černé pasti. Zatímco vyčkával na svou spásu, červí gen GX550 pracoval na plné obrátky. Gen GX550 se aktivuje, jen když je červ v naprostém klidu, jako v meditaci. Kdyby sebou škubal nebo se vrtěl, neaktivoval by se.

Červ se začal proměňovat. Kusadla se zvětšovala, zatímco se hadicové tělo zkracovalo. Metamorfóza probíhala svižným tempem. „Jedna a dva a tři!“ Bumm a bác a během tří dnů se z červa stal megačerv.

Každý megačerv si libuje ve tmě a nesnáší slunce. Jedním pohybem se nově přetvořený červ obrátil svou velkou hlavou dolů a řval: „Tři, čtyři a pět. Brrrr to je vedro, rychle do hloubky.“      

„Raz a dva a tři! Hlouběji!“ Povzbuzuje se parta kopáčů, kteří rýčem vyhrabávají megačervy. Nacházejí se třicet čísel pod zemí, v místech kde rostou břízy. Jsou silně halucinogenní. Hlavička s kusadly se odtrhává a zadečky se rozmačkávají na tekutinu, kterou se napouští marihuanové palice.

Přišlo se na to náhodou, jak už je u všech významnějších objevů zvykem.  Když už nebylo co jíst, zkusil člověk, který už nežije pojídat megačervy. Chuť je nasládlá a po jejich požití se přestává vnímat hlad i časoprostor. Padá se do kómatu. Jinými slovy, megačervi byli k ničemu, ale jednoho chytráka napadlo napustit tímto „duchovním projímadlem“ hašiš a takto získaný megacloumák rozdávat bezdomovcům a tím vyřešit sociální otázku.

Účinek megačervího cloumáku se dá popsat následovně: Sevře a nepustí. Člověk se ocitne jako ve svěráku a pomalu, ale zato jistě mu selhávají fyziologické funkce. Jinými slovy umírá a jeho příští zrod bude s největší pravděpodobností zrodem červím.  


5 názorů

Ozzozorba
09. 10. 2018
Dát tip
V muším letu je více inteligence než v celé knihovně.

Lakrov
09. 10. 2018
Dát tip

 Ze začátku se mi to líbí. Sice se mi zdá, že tomu červovi je přisuzováno příliš  mnoho inteligence, ale tuším, že to bude něco jako bajka a do té se takové  polidšťování hodí. Jenže bajka to není,  spíš jakési "historicko-biologické sci-fi" s apokalyptickým nádechem  dovedené dost zrychleně ke konci.  


Ozzozorba
16. 09. 2018
Dát tip

mňo


kvaj
16. 09. 2018
Dát tip

Ten název mi přišel odpudivý a text tomu odpovídá.


Andělka1
15. 09. 2018
Dát tip

***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru