Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pozdě, ale přece

19. 09. 2018
4
6
347
Autor
Won Um

 

Konečně kvete

a jak opojně voní!

Jasmín za plotem

 


6 názorů

Musaši
03. 10. 2018
Dát tip

Won Ume , Šmodrcho ,

doma mě napadla taková malá variace na tohle haiku. Zní takto :

 

U chodníku

 

Plaňkami plotu

prostrčil květy jasmín _

Jen si přivoňte !


Musaši
27. 09. 2018
Dát tip

Won Ume , Šmodrcho ,

s trochou odstupu musím uznat ,že jsem se mýlil a že pravdu máš ty ,Šmodrcho . Čtenář zvyklý číst haiku Won Umovo dílko opravdu ocení tak ,jak je. Možná je mou chybou ,že se snažím psát haiku tak ,aby jim rozuměli i nehaikaři..


Šmodrcha
21. 09. 2018
Dát tip
A já si myslím, že haiku je formulované velmi dobře! Tady je nádherný obraz, řez, sezóna, rytmus! A právě to, v čem Musaši spatřuje nedostatek, je ozdobou tohoto haiku, tím přesahem. To je právě myšlenka, ke které máme dojít, to nevyslovené "něco", cíl autora haiku. Spolupráce se čtenáři, kteří se čtením tohoto díla stanou jeho spolu tvůrci. Jednoznačně jedno z nejlepších letošních haiku na písmáku :) poklona !

MKbaby
20. 09. 2018
Dát tip
A mně se líbí :-)

Won Um
20. 09. 2018
Dát tip

Děkuji mnohokrát za přivítání, za tip i za konstruktivní kritiku...  Už se mi po vás stýskalo...   :-)


Musaši
20. 09. 2018
Dát tip

Jsem strašně rád ,že jsi tady zpátky , Won Ume a těším se na tvoje nová haiku.  Myšlenka tvého haiku se mi líbí a tip ti za ni dám ,ale myslím si ,že text není dobře zformulovaný.. Většina čtenářů asi nepochopí ,že ten jasmín je  nedosažitelný nelze ho utrhnout ,lze se na něj jen z dálky dívat a čichat jeho vůni. Na tvém místě bych se ještě pokusil to haiku přepracovat tak ,aby z něj ona nedosažitelnost jasmínu jasně vyplývala. To bude ale velmi těžké a já byc to asi taky nesvedl.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru