Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Budíček

27. 11. 2018
2
3
219
Autor
Cimanad

Budíček

Nevím, jak vstáváte vy, ale většina z vás jistě vstává brzy ráno do práce. Používáte klasický budík nebo budík v mobilním telefonu.

Ne tak my. Ač již do práce vstávat nemusíme, každý den se opakuje tvrdý budíček, který začíná tak kolem páté hodiny ranní. A kdo myslíte,že se nám o něj postará ? No samozřejmě, naše kočička. Ta má za celý den naspáno, tak je brzy ráno čilá a žádá to i od nás.

Nejdříve rozrazí dveře ložnice s hlasitým mňoukáním. Když dveře na noc zavřeme, škrábe na ně tak dlouho, až přinutí někoho z nás vstát a otevřít jí. Takže už je ani nezavíráme. Pokud na její vstup do ložnice  nereagujeme tím, že bychom vstali a hned běželi k její misce a dostala by nažrat, přitvrdí. Nedej bože, aby nám z přikrývky koukal jen kousek nohy. Okamžitě se po něm vrhne. Nejdříve nohu začně olizovat, pak se tvrdě zakousne. Takže už víme, že si při jejím příchodu musíme důkladně zakrýt raději celé tělo.

Když se nemáme ke vstávání a nemá se do čeho zakousnout, opět přitvrdí. Vyskočí na komodu, natáhne se a začne škrábat zeď nebo packou rozhoupává malé obrázky, které jsou nad komodou zavěšeny. Samozřejmě, že nereaguje na okřikování, ať toho nechá.

Tak, a je definitivně po spaní, protože musíme někdo z nás vstát z postele, kočku z komody vyhnat, jít ji nasypat granule a kapsičku, a doufat, že se nažere a dá pokoj. Někdy se ještě vrátí a tváří se, že dostala málo a chce přidat, jindy se nažere, pohodlně  se uvelebí v křesle a spí. Ne už my. Budíček v pět hodin ráno máme za sebou.

Během dne, když chodím kolem křesla, kde nerušeně spí, tak ji budím, ať vidí, jaké to je. Ona sotva otevře jedno oko, aby zjistila, kdo ji obtěžuje a dál v klidu spí. Už to dospělo tak daleko, že spí, i když kolem křesla luxuji. To je drzost, co ? Dříve se hrozně vysavače bála, nacpala se i za skříň, jen aby nebyla v jeho dosahu.

Ale přesto je to náš mazlíček. Jak nás nadšeně vítá ve dveřích mňoukáním, když se vracíme domů. To je radosti. Hlavně, když hned zamíříme k její misce a dostane něco dobrého. Hlavně v létě celá nedočkavá čeká na trs čerstvé trávy, kterou jí vozíme ze zahrady.

Být naší kočkou by nebylo špatné. Také s vámi vaši mazlíčci takhle cvičí ?


3 názory

Cimanad
28. 11. 2018
Dát tip

Jo jo, jsou to pěkní vyděrači. Děkuji za přečtení a reakci.


Lerak12
27. 11. 2018
Dát tip

Se mnou už cvičí i komár. Tuhle jsem mu nabídl k jídlu i druhou ruku. Asi mám nějaké Hinduistické slabiny. Psím a kočičím očím je problém odolat vůbec. To ví snad každý, kdo tyto "vyděrače" vlastní.


Také bych chtěly být u nás doma pes. :-))) /T


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru