Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

snítky

13. 12. 2018
12
21
571
Autor
Lnice

v krajině s nocí

Město klíčí

staví si těla bílých nul

mizíš z mých přání

víc než můj

kotníkům snítky nemaluj

když ze sprch visí

kousky mlíčí


21 názorů

Rajmund
19. 07. 2019
Dát tip

Pěkné verše, sdělení lze odkázat meditační náladě


atkij
17. 12. 2018
Dát tip
Tak pokud se nejedná /především/o poezii pro zainteresované, kteří lépe pohlédnou za obraz, velmi, velmi mě mrzí má neschopnost pročíst se a závidím těm, co dokázali /se vším respektem/

Lnice
17. 12. 2018
Dát tip
Norsko: ty jsi ode mě někdy odešel spokojený? To bych se divila:) Yss: díky za připomínky, jsem za ně ráda:) Silene: díky za tvoje obrazy z mých slov, to vždycky potěší:) je pravda že po některých škrtáních se už ztrácí vázanost, čímž chci říct, že to, že báseň(obecně) pěkně běží, sebou nese riziko slov navíc, do rytmu, ale to je problém autora, samozřejmě:) Atkij: podobné...vázanost sešňerovává:) díky

atkij
16. 12. 2018
Dát tip
...vracím se, vracím...a poddávám se. Když ze sprch...množné číslo máš asi záměrně, přestože si představuji spíše osobní až soukromý obraz...a pak mi užití plurálu a koneckonců celého verše přijde nepatřičné, nezapadající k podmanivému úvodu...jako příliš velký skok.

Silene
15. 12. 2018
Dát tip

yss, děkuji ti za rozpovídání se o tvém přístupu, ulítlo mi nedopsané a s otevřením okna mě tradičně jak na potvoru opustil signál, abych to mohla hned napravit. 

Nicméně jistotně je pravdou, že to není zase až tak podstatné.

To já porovnávám, neboť myslím, že bych to úplně neoddělila.

A už mlčím :).

 


ysslandia
15. 12. 2018
Dát tip

Nikdy neporovnávam autorov štýl so svojím štýlom-Ide mi skôr o to, aby som ako čitatel necítila ohraničenosť a mohla si vizualizovať  a fantazírovať pokial ma text pustí.Mám rada texty, z ktorých som" nervózna ", lebo ma nútia premýšľať a hľadať. Nerada vysvetľujem svoj pohľad duplicitne. Prajem ti pekný deň.


Silene
15. 12. 2018
Dát tip

Ještě dodám, že mně osobně se vždy střídají v nitru fáze Jak bych si to přepsala a jak bych si to přečetla s jak to asi mohl myslet autor?


Silene
15. 12. 2018
Dát tip

V zásadě ovšem pokud bychom to tuhle Lničce takto seškrtali, má zasejc po svém vázání, no.. a v tom je myslím velmi lehkonohá. Čti to ono prozměnu její unikum.


Silene
15. 12. 2018
Dát tip

yss, rozumím, extrahuješ si ve své úspornosti, s přiblížením svému stylu, jak pracuje právě tvá unikátní obraznost.

Myslím, že o tom to je, někdo rád minimalizuje, proškrtává, jiný rozvíjí, koření, o špetku mletého oříšku více či méně? Výsledné chutě povětšinou všechny k jídlu. 

Neříkám, že se mi tvůj pohled nelíbí. 


ysslandia
15. 12. 2018
Dát tip

v krajine s nocí mesto klíči mi stačilo na vyvodenie kontrastu a sám obraz staví si tela je pre mňa osobne ovela širší / významovo / ako uzavretý bielemyi nulami.

 

 


Silene
15. 12. 2018
Dát tip

yss,

je to pouhopouhý můj pocitový vjem, ale verš sám zní staví si těla bílých nul, tedy koho čeho, nikoli z koho čeho, a tam bych vnímala možné nuance, jakkoli by obojí mohlo vytvářet (a v mé hlavě také vytváří) obraz nočního města, jeho rozsvícených budov, budov z jednotek oken, v počítačové řeči i nul, a to geometrickým tvarem samotným i svým zhasínáním, rozsvěcením, tepem tohoto proměňujícího se toku...

...čiliže ve svém výkladu předmětný verš potřebuji zrovna tak jako následující řádek s oním intimizujícím víc než můj, navozující a umocňující atmosféru pro možný (?) příběh jednoho z těchto oken, potažmo jejich shluku..

(Jedná se o poskytnutí mých očí - v případě zájmu, nikoli výzvu k názorové konfrontaci, tam ctím jedinečnost pohledu každého z nás.)


ysslandia
15. 12. 2018
Dát tip

pekná miniatúrka. vadilo mi možno zbytočné "víc než muj" a takisto spojenie staví si těla / z bílych nul už išlo nad rámec /

 

ale príjemné a pekné, aj napriek malým výhradám


Norsko 1
15. 12. 2018
Dát tip

Jasnej chroustův erotickém podtext. Promiň, nic jiného tu nenacházím. Odcházím neuspokojen


Lnice
14. 12. 2018
Dát tip
Moc díky za zastavení:) Agátko třeba tak.by mohlo být...nadtvůj, ale kdo ví:) a2 jsem ráda, že napíšeš, jak to vidíš, vážím si:) Všem.krásný adventní čas*

a2a2a
14. 12. 2018
Dát tip

Přiznám se, Leničko, že jsem v básničce dvakrát zakopl, nejprve u bílých nul a pak u mlíčí ze sprch. Pocitově mi ten verš se sprchami a mlíčím přijde s ohledem na krásný vstupní verš o klíčení města a velmi vřelý verš ...víc než můj... přijde tvrdý i nesrozumitelý. To však jen mi.


Gora
14. 12. 2018
Dát tip

Líbí se mi vánoční nálada miniatury - přání, očekávání...tajemství.


agáta5
14. 12. 2018
Dát tip

tohle vážně povedené. úplně to zpívá... jen mě ještě netrklo .. víc než můj... že by byl ještě víc než tvůj, něco jako nadtvůj? :) 


Lnice
14. 12. 2018
Dát tip
Kočkodane, Silene, díky za komentáře, potěšily:)

Silene
14. 12. 2018
Dát tip

Kočičáku,

tak třebas aspoň, že je to tak lehounké, lehoulinké slovochvění? Kéž bych tak uměla říci teď, právě teď ještě něco lepšího. No, ale neumím.

Také si počkám :).


Kočkodan
14. 12. 2018
Dát tip
Už by mohly vedle města klíčit i nějaké komentáře... (vyhlížející smajlík)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru