Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ZE ŽIVOTA HMYZU

15. 12. 2018
15
35
737
Autor
srozumeni
Jé, ty jsi ale ošklivý, brrr Klidně si hovíš v koutě koupelny Schovaný za bojlerem Myslíš si že tě nevidím Jen proto že se ani nehneš Když ve vaně pouštím vodu Určitě strachy nedýcháš Bojíš se že na tebe cáknu tvůj příbytek se prohýbá Proč někam neutečeš Já sice také nejsem žádná krasava Aspoň počet nohou mi souhlasí O osmičce to nikdo neříká Sedmička štěstí prý přináší Každý to má holt jinak Nechápu že i tebe někdo má Za symbol štěstí domova Já při pohledu na tebe Vždycky trochu zkoprním A strachy ani nedýchám Zmiz někam !

35 názorů

Musaši
20. 12. 2018
Dát tip

Pavouk nikoho nesežere . Jen málo druhů pavouků má tak silná kusadla , aby mohli prokousnout lidskou kůži . Ale stav po kousnutí zápřednicí je velmi nepříjemný .Kousnutí je extrémně bolestivé , zasažené místo silně opuchne , dostaví se velmi vysoké horečky . Dospělý člověk by na životě neměl být ohrožený , ale u malého dítěte je větší nebezpečí , protože záleží na množství jedu v poměru k velikosti těla .


Marcela.K.
18. 12. 2018
Dát tip

Musaši, my to máme doma rozdělené. Dcera má fobii z pavouků a já z myší.O tom byla ta moje poznámka ;-) Ona se bojí, že ji sežere pavouk, já zase myslím, že mě by sežrala myš. Takže tak nějak ;-)

 


Musaši
18. 12. 2018
Dát tip

Marcelo ,

není pavouk jako pavouk . Velcí sklípkani uloví i myš nebo malého ptáčka . Indičtí stromoví sklípkani disponují neuroparalytickým jedem , který může zabít i člověka . A že u nás jedovatí pavouci nejsou ? To už taky není pravda . Lodní dopravou na Labi k nám byla zavlečena zápřednice jedovatá . To už je pavouk dost nebezpečný . Pro malé děti určitě.


srozumeni
18. 12. 2018
Dát tip
Dodolo a Marcelo, dík za návštěvu u mého dílka a přeji krásný adventní den.

Marcela.K.
18. 12. 2018
Dát tip

Rozuměla by ti moje dcera...já říkám pavouk není myš, ten tě nesežere :-D


Dodola
17. 12. 2018
Dát tip

Takže to není o lidech, jak by napovídal čapkovský název a první verš, i tak platí zde naštěstí všeobecně sdílená slova M. Gobitové 

https://www.youtube.com/watch?v=WwQ7tQVUokI&start_radio=1&list=RDWwQ7tQVUokI&t=70


srozumeni
17. 12. 2018
Dát tip
Jo, dík, jen taková blbůstka...

Alojs
17. 12. 2018
Dát tip

Fajnova jednohubka takhle na vecer :)


srozumeni
17. 12. 2018
Dát tip
Musaši, děkuji za tip a za opravu, ale nic se pro mě nezměnilo. Prostě je to ošklivý lezoun havěťovitý. To už je lepší biologický název-hi,hi.

Musaši
17. 12. 2018
Dát tip

Já vždycky pavoučka opatrně vezmu do hadry a vyhodím ho z okna .

Básnička se mi líbí , jen tě musím jako biolog trošku poopravit . Pavouk není hmyz třeba právě proto , že má osm nožek . Hmyz , tedy v e stadiu imaga , má nožek vždycky jen šest .         tip.


8hanka
16. 12. 2018
Dát tip

Dianka, máš môj obdiv... synovia nemajú s hadmi problém, chytia do ruky, odnesú hada z cesty, vo mne je nejaká brzda, desia ma...keď boli deti malé, nechápali to, v zoologickej ma postavili pred hadov, mala som ich pozorovať cez sklo, "zblížiť sa" s nimi...cez sklo to šlo:) Obdivujem ich krásne sfarbenie, ladný pohyb...ale nie pri mne:) A už vôbec nie v mojich rukách, nenabrala som ešte ani raz odvahu...ale neublížila by som im... mám radosť zo synov, že milujú všetko živé,  hady tiež:) Z potuliek po horách mi posielajú fotky, niekedy celé hadie rodinky...


Diana
16. 12. 2018
Dát tip

8hanka - představ si, já hady obdivuji pro jejich eleganci, krásný pohyb a když vezmeš hada do ruky, je hedvábný a teplý! Vím to, protože hady sbírám z cest - tedy většinou jsou to slepýši - a nosím je do bezpečí. Nikdy mne žádný neštípl, jen jediný se - asi strachem - potento a rovnou mně do dlaně. No ale poblíž tekl potok, tak žádný problém :-))) 


srozumeni
15. 12. 2018
Dát tip
Dagmaram, děkuji a přeji hezký večer.

Dagmaram
15. 12. 2018
Dát tip
My máme k pavoukům pěkný vztah. Říkáme jim kamarád Eda. Vždyckyje opatrně vynáším ven, jen teď v zimě je mi jich líto. Umrznou. Pěkněs to napsala :-)

srozumeni
15. 12. 2018
Dát tip
Silene, co když by pak z toho vysavače vylezl zpátky...?... Leraku, děkuji za zastavení. Hrozná představa, že by ten můj opustil svou pavučinu a vlezl za mnou do vany. To bych asi zbořila koupelnu. ysslandia, děkuji za názor, asi máš ve větší míře pravdu, ale právě proto jsem to zařadila do kategorie blbůstek. Nějak mi to takhle šlo na jazyk, když jsem se na něj dívala a přemýšlela, co s ním.... Diano, to je moc láskyplné k hmyzounovi. Hlavně bych se asi štítila tu sklenici pak vzít do rukou...Děkuji 8hanko, asi bych nebyla nadšená z žádného nezvaného hosta z říše havěti a zvířat. Ale hada jsem držela a je hebký, ne slizký. Čudlo, Nami, Evženie, děkuji i vám za návštěvu a slova... Luboši, tvá obava je planá, opičák je hebké zvířátko, a nemá osm nohou.

Předpokládám, že raději než se mnou,  budou žít s rostlinami v zimní zahradě. Nechám jim pootevřeno. :-))) /T


Kočkodan
15. 12. 2018
Dát tip
Jiři, mám silné obavy, že bys na mou přítomnost v koupelně reagovala dost podobně. ;-)

Nami 99
15. 12. 2018
Dát tip

Silene - s tím mazlením soulasím.

Hladit až do úplného vyhlazení.


Čudla
15. 12. 2018
Dát tip

Hezké /*


8hanka
15. 12. 2018
Dát tip

bežné domáce pavúky mi nevadia, do ruky ich neberiem, nehladkám, ale inak ich rešpektujem a nevyhadzujem, to musím len vtedy, ak niekto neznesie byť s nimi v jednej miestnosti, vtedy ich opatrne podberiem a prenesiem von, ak mrzne ako dnes, tak len do inej miestnosti:)

To s hadmi by som si nevedela predstaviť spolužitie ani na sekundu:)


Diana
15. 12. 2018
Dát tip

Mám perfektní recept: "Hmyzoun se přiklopí zavařovačkou (ještě rád do ní vleze, na to brzy přijdeš) flaška se přiklopí a obsah se vynese ven z domu - a je vymalováno! :-)))*


ysslandia
15. 12. 2018
Dát tip

Pre mňa je oveľa zaujímavejšia tvoja prozoidná poloha. Toto mi prišlo také trochu zbytočné / v rámci výpovede, obsahu a rozsahu./ Dalo sa to napísať-opísať možno piatimi riadkami. Takto je to, budem sa opakovať, príliš popisné, bez väčšiho dôrazu, bez zaujímavých spojení, obrazov, bez vtipu.na mňa pomerne plytké Mrzí ma to.


Lerak12
15. 12. 2018
Dát tip

Já mám taky takového jednoho Sekáče. Koupě se se mnou ve vaně a plave kraula. Motýlové, vážky, pavouci a vůbec blanokřídlý jsou moji přátele.

Teď jsem se Ti taky odporný a obsypala ses pupínkama... promiň! Ale kdo ví čím jednou budu?


Silene
15. 12. 2018
Dát tip

Jiři, tušilas i předtím dobře, ono pohrávat si s mnohomyslností je tou nejčerstvější vodou na můj mlejn..

A propos, ustojí či neustojí tělísko pavouka průlet vysavačovým potrubím na plný plyn? Filosofický smajlík, jakých dnes rozdávám po hrstech.


srozumeni
15. 12. 2018
Dát tip
Asi jó, prostě mi jsou odporní.

Gora
15. 12. 2018
Dát tip

Tak že by arachnofobie?:-))


srozumeni
15. 12. 2018
Dát tip
No to určitě né, oni jsou rychlí a pak by mi mohl z toho smetáčku nebo lopatky vlézt na ruku. Až jsem se z té představy opupínkovala

Gora
15. 12. 2018
Dát tip

Vtipně napsané, Jiři...pomáhá smetáček a lopatka...


srozumeni
15. 12. 2018
Dát tip
No jo, člověk v těch psaných písmenkách neslyší ten tón, jakým se to řekne, a pak se ten význam může snadno zaměnit. Takže lepší

Silene
15. 12. 2018
Dát tip

Jiřinko :), 

tak si představ, že to nemazlim se s nimi může mít třebas i podobu proti nepříteli spravedlivě rozběsněného manžela, vůči tobě ovšem galantního, který tě zachraňuje coby pavoučí rukojmí z vany. Nebo ták něco.

Už je to o kousek lepší představa? 


srozumeni
15. 12. 2018
Dát tip
Silene, děkuji. Hrozná představa - to mazlení....

Silene
15. 12. 2018
Dát tip

Mám je ráda, ale nikterak se s nimi nemazlím.

Povedený kousek, vtipný!


srozumeni
15. 12. 2018
Dát tip
Já je prostě ignoruji a doufám, že až přijdu do koupelny příště, že tam nebude. Buď zasáhne vyšší moc a nebo manžel. Děkuji a přeji hezkou sobotu.

revírník
15. 12. 2018
Dát tip

To jsi k němu ještě hodně laskavá, soudím podle těchto veršů. Hezky ses s ním vypořádala.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru