Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Loser - Ruce

06. 01. 2019
3
4
621
Autor
William Goat

Jediné co mi zbylo je Markéta. Naše důvěrnosti a sexualita. Ovšem i do těchto oblastí se prodral problém s mýma bolavýma rukama.

„Počkej, nesmíš mě tak-.“

„Já vím, promiň,“ omlouvám se Markétě za svou necitlivost a svěšuji ruku kolmo k zemi. Pokouším se z ní setřást mravenčení.

„V pohodě?“ ptá se Markéta.

„Jo, jen...“

„Co?“

„Necítím to.“

„Zase ty ruce?“

„Jo hned jsem zpátky.“

Jdu do koupelny, kde na obě ruce pouštím teplou vodu. Ta mě - ve spolupráci s krevním oběhem – zbavuje bolesti. Je to neskonale příjemné : brnění mravenců mě opouští konečky prstů a odplouvá v proudu vody do odpadu umyvadla.

Po pár minutách se vracím do pokoje, kde atmosféra intimity už opadla. Přesto si lezu do postele a natahuji se vedle Markéty. Ta se ke mně přimyká a pronáší :

„Měl by sis uvědomit, že nemáš ruce dělníka.“

„Máš pravdu.“

„Máš ruce jako já.“

A skutečně : ve vzduchu si porovnáváme končetiny a ty moje jsou téměř totožné jako její. Ty její jsou jen o trochu menší a hezčí.


4 názory

Lakrov
19. 02. 2019
Dát tip

Dočteno, leč nepochopeno. Po celou (krátkou) dobu čtení mi připadá, že mě  na konci čeká nějaké překvapení (něco jako "kráska a zvíře"),  ale to se nedostavilo. Přeju lepší čtenáře.  


Je to zase jen takový výňatek z kapitoly. Celá odhalení si ještě schovávám. Ale už ne na dlouho. Děkuji.

ysslandia
07. 01. 2019
Dát tip

Napísané veľmi čistým, presvedčivým a dokonca podmanivým štýlom. Chýbala mi tu však viac rezonujúca pointa. Akoby to ešte malo len prísť..


Gora
07. 01. 2019
Dát tip

Trochu mi jako čtenářce vadí, že je úryvek - kapitolka - tak krátká...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru