Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tombola

17. 01. 2019
2
5
266
Autor
Cimanad

Tombola

Tombola je jistě vítaným zpestřením hlavně plesů a dětských oslav. Ceny v ní odpovídají svým zaměřením danému okruhu účastníků.

Jestliže je pořádána zábava pro děti s tombolou,  je v ní plno plyšáků, sladkostí, her a hraček. První cenou je třeba obrovský medvěd.

Ty pořádané na maturitních plesech mají různorodá složení. Od plyšáků, přes něco dobrého, až po propagační předměty, které darují sponzoři. Většinou nezapomenou na logo své firmy, aby se vědělo, kdo cenu daroval. Občas to působí jako nábor do firmy.

Na plese zahrádkářů můžete vyhrát cibuloviny, sadbu česneku či brambor, pasti na myši, knihu o zahradě, domácí kompoty a marmelády, také nakládané okurky a ostatní produkty ze zahrádek. Nakládané okurky jsme jednou v tombole také vyhráli. U stolu na ně nikdo kupodivu neměl chuť, tak nám nezbylo nic jiného, než táhnout k ránu domů pětilitrovou láhev sladkokyselých okurek, které jsme pak jedli několik týdnů.

Zajímavé je to i na mysliveckém plese. Tam zase vévodí parohy, střelení zajíci a bažanti, i když už pomálu, jsou asi všichni vystřílení. Hlavní cenou bývá prasečí hlava či skolený divočák, ale v tomto případě pozor na africký mor !

Asi nejlepší to je na plese hotelové školy, kde se učí budoucí cukrářky a kuchaři. Tolik krásných dortů, i těch poschoďových, rolád, zákusků, od kuchařů různé dobroty v aspiku, saláty, řízky - to bylo ! Vše přišlo  hladovým tanečníkům vhod.

Bohužel, nikdy jsem nebyla účastna tomboly nějaké prestižní firmy, kde cenami jsou poukazy do solárek a fitnes center a hlavní cenou je pobyt v daleké cizině.

Také chodíte na plesy? A jakou výhru máte nejraději ?


5 názorů

Gora
19. 01. 2019
Dát tip

Jako kratochvilné čtení docela fajn...kdo by rád nezavzpomínal na plesy a tomboly ve svém životě? Trochu škoda, při tvých pozorovacích schopnostech, že si nekladeš vyšší cíle, což by s tímto tématem jistě bylo možné.

Na plesy již nechodím...a nikdy jsem nic nevyhrála:-(((


Cimanad
19. 01. 2019
Dát tip

Děkuji za přečtení, je to fejeton, který  pouze konstatuje dané téma z mého pohledu, nic víc. Fejetony bixley jsou také pouhé konstatování věci.Promiň.


ysslandia
18. 01. 2019
Dát tip

po prečítaní sa mi žitadalo povedať a ? záver bol totiž odfláknutý, tá pointa, ktorá tam mohla byť, sa ani neobjavila. Ukončila si to takým tradičným  vyhlásením...bohužel nikdy jsem nebyla / čo je vo väčšine prípadov úplne normálne - / takže ak si chcela ťažiť z tejto myšlienky, určite trebalo ten záver dotiahnúť a vyšperkovať viac iróniou, sarkazmom, vtipom. Škoda, lebo začiatok bol celkom príjemný...ale tak si to potom sekla, že "hluch." Určite si prečítaj niečo od bixley.

Prepáč. 


Cimanad
18. 01. 2019
Dát tip

Děkuji za přečtení,  jak vidím, každý máme nějaké své plesové zážitky.


Chodívali jsme a rádi. Celá parta, převážně rodinná.

Na mysliveckém jsme vhráli právě tu bažantí slepici.

Dobrý byl i ples KSČ, nebylo tam moc lidí a měli dobrou hudbu. Tam jsme si chodili zatancovat a o půlnoci dostal každý jitrnici.

Nesli jsme si jich domů plnou tašku. A to jsme ani nebyli ve straně. :-)))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru