Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Som sa mohla uraziť

30. 01. 2019
8
8
806

Neznášam veľké markety s obrovskými vozmi, ktoré sa uberajú svojim smerom a mňa vláčia so sebou, zatiaľ čo ja s námahou  vyberám zákruty v snahe uplatniť svoj zámer. Rovnako maličké samoobsluhy, kde ešte aj nákupný košíček musím niesť nad hlavou, aby som nezrážala tovar z regálov.

Uprednostňujem také tie obchody, v podstate potraviny, s kútikmi všeličoho. Mám jeden obľúbený. Nakúpim, čo potrebujem a potom obzerám, či mi niečo nepadne do oka. Padlo. Najkrajšia zelená, akú si viete predstaviť, misa na ovocie. S okrúhlymi otvormi od priemeru jedného centimetra po zhruba päť. Ovocie opláchnete, necháte oschnúť, vďaka vetraniu zachováte kvalitu...čítam chválospevy a už  ju mám v košíku. Pri pokladni otrávená predavačka, prikladá kód a len si tak zahundre popod nos: „To čo máme zase za hovadinu?!“ Tvárim sa, že nepočujem, iba v duchu vzdorovito zodvihnem hlavu a precedím cez zuby: „Tss!“

Príde dcéra: „Jééj, to čo máš? Aké mali ešte farby?“

Vymenujem, vyberá si oranžovú. Jej priateľ prevracia oči, čosi hundre, tvárime sa, že nevidíme, nepočujeme, na druhý deň aj jej kúpim.

Naložím plnú misu  petržlenovej vňaťky, reku, dám si do mrazáku. Po prvej spŕške popadali menšie vetvičky do dresu, prácu som dokončila v starom sitku. Aj slivka sa pod prúdom vody vykotúľala. Vylučovacím spôsobom dochádzam k záveru, že okrem strapcov hrozna, jabĺk a hrušiek, ktoré aj tak umývam po jednom kuse, je nepoužiteľná.

Žeby mala pravdu?

No a čo?! Je pekná. Zelená.

 


8 názorů

nech žije zelenááá! :)pozdravujem Andělku, Luboša a Karla

a Nami - dúfam, že má zelené oči manželka a ladia


Lerak12
30. 01. 2019
Dát tip

To je napsané jak fejetónek. (Ten konec jak od R. Křesťana v jeho plné slávě.) Pobavilo a pěkný.


Kočkodan
30. 01. 2019
Dát tip
Kdybych si dal v hospodě moc zelené, také bych byl nepoužitelný... Tak je dobře, že jsi sáhnutím po misce nesáhla tak řečeno mimo mísu.

Andělka1
30. 01. 2019
Dát tip

BEZVA, UDĚLAT SI Nejen Radost a ještě si nevyčítat, že to je blbost a jinak použitelné než jsem předpokládala. Dal jsi mi návod, díky....


Jarko a agátka - mám v nej banány a pomaranče

je skvelááá :)


Nami 99
30. 01. 2019
Dát tip

Manželka chtěla barevnou televizi, tak jsem jí taky koupil zelenou.


agáta5
30. 01. 2019
Dát tip

:)) no a čo? hlavně když se ti líbí :))))))) ty to máš v hlavě v pořádku stejně jako já, to jsem moc ráda... :)))


revírník
30. 01. 2019
Dát tip

Slova útěchy.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru