Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Horečka

11. 02. 2019
2
3
211
Autor
Cimanad

Horečka

Tak, a je to tady. Propukla naplno chřipková epidemie.

Každý z nás jistě někdy dostal horečku. Myslím tím klasickou horečku, kdy rtuť v teploměru šplhá nad 37 stupňů Celsia. Stoupá nejen horečka, ale i počet posmrkaných kapesníků, vypitých horkých čajů a propocených pyžam. Je nám špatně, potíme se v posteli s léky, a vroucně si přejeme, aby nás už chřipka co nejdříve opustila.

Po uzdravení tu máme další horečku, a to nákupní. Té podléháme bez ohledu na roční období, zda je tuhá zima či parné léto. Velké obchodní řetězce nás lákají každý týden, ba co dím, každý den na nějaké slevy. Ač máme doma plnou spíš i mrazák jídla, stejně většina z nás neodolá a vydá se za nákupy. Zapomínáme na malé krámky vedle v ulici, kdy i tam seženeme kdykoliv cokoliv.

Vyrážíme ne jen s jednou taškou, ale rovnou autem, i když bydlíme poblíž, abychom ty plné koše jídla naložili do přistavených aut. Naše zásoby se ještě zvětší, a ať se stane cokoliv, máme vystaráno. Není nad pocit plný jistoty, klidu a bezpečí, že rodina je zajištěna proti hladomoru. Zcela propadneme slovu " akce " a nakupujeme jako zběsilí. Obchodníci z nás mají jistě velkou radost.Tak se někdy zamyslete, zda je opravdu nutné mít doma takové zásoby jídla.

A ještě je jedna horečka, a ta je asi ze všech nejlepší, a to film "Horečka sobotní noci" s králem diskoték Johnem Travoltou. Sohlasíte se mnou, že je to ta nejlepší horečka, jakou si můžeme přát ?


3 názory

Cimanad
12. 02. 2019
Dát tip

Děkuji za přečtení a zhodnocení dílka.


Dobré postřehy. Miluji akce, ale mám nákupní papírek a nerada utrácím a zásoby nedělám, nejsem křeček./T

Ale včera jsem si ve zlevněných věcech koupila prima kabátek na jaro.  Je tak ošklivý, až je krásný. :-)))


Lerak12
11. 02. 2019
Dát tip

Hurá, fejetonek. Travoltu vůbec nemusim! Stačí, když mi na parketu nažhavý aktuální milenka. To je kamasútra horečky noci.

Ale Tvé dobré literární teploty chválím. To tedy jo!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru