Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

heliport u vily T.

Výběr: Gora, Pomerančová, a2a2a
16. 02. 2019
19
9
826
Autor
Lnice

v kružnicích dnes odstřeďují

listy od větví

větve od stromů

ze střech úlomky vzduchu

 

do kabelky hnisavé dozvuky vánice

z rohu nemocnic

 

a na svůj orbital

nemůžeš zapomenout


9 názorů

Lnice
18. 02. 2019
Dát tip

díky za zastavení.-)


a2a2a
18. 02. 2019
Dát tip

Umím si dobře představit spojení první a poslední sloky do ucelené básně, určitě by se mi to hodně líbilo, nejsem sice příznivcem grafických projevů,  jako zde v poslední sloce zdrobnění písma, protože obsah sice může evokovat jakýsi osobní stud nezatěžovat jiné svými stesky, či naopak, sobectví, ale jde o živou reflexi, která zde vyznívá tak, že zdaleka není jen záležitosti autorky a pravdivě zasahuje čas od času každého z nás, aniž bychom chtěli víc, než se jen nadechnout.

Trochu se ztrácím ve druhé sloce v množném čísle nemocnic, zřejmě to odpovídá osobnímu prožitku, a vlastně je to v pořádku, jen jsem si chvíli myslel, že kdyby bylo napsáno j. č. ...nemocnice... bylo by to více ujednoceno s pozorovaným dějem a z toho vyplývající asociace, a také méně vydírající, ale je to v pořádku, protože jako čtenář bych měl přijat upřímnost motivu, inspirace a nikoliv být podezíravý nebo upředňostňovat detaily formální výstvby právě na úkor pravdivosti. To často jsem, když těch laciných obrázků je více, ale zde tomu tak není, jak tomu nasvědčuje i grafické vyjádření poslední sloky.

Jen má ryze osobní úvaha.


Lnice
18. 02. 2019
Dát tip
Lidi, díky za zastavení,mám radost, že pořád stojí za to:) díky*

ysslandia
17. 02. 2019
Dát tip

Takto. musím ťa pochváliť za veľmi precíznu vizualiáciu zachytenia "objektu"vprvej sloke... / odhliadnúc od mojej averzie k pojmom, listy,vetvy,stromy,-tentokrát sa asi naozaj inak nedalo, a vykreslilo to ten "precízny " detail. " dotkol " sa ma veľmi pekný moment, prezentovaný obrazom-odstredují ze střech úlomky vzduchu...

Takže prvá sloka bola 100% na opisnú,dejovú situáciu zvládnutá a výborne postavená. Text je po formálnej a výpovednej stránke určite dobrý,hutný, páči sa mi zosúladenie s názvom, od ktorého sa odvíjalo celé pozorovanie. Ty ako autor v podstate odvádzaš veľmi dobrú prácu s textmi, svedčí to už o istej autorskej zrelosti. reflexii,takže v texte sa nevyskutujú žiadne zádrhely. trčiace a rušiace momenty. 

čo mne osobne vadilo, bola asi taká jednoliata štruktúra textu- bez nejakého obratu, zvratu, meditácie,ktorá by zhodnotila ten "okamžik " cez vnútorný apekt autorky  a donútila ma viac....

ale to je už len otázka vkusu a mojej, poetickej zvrhlosti-

 


Silene
17. 02. 2019
Dát tip
To, že se člověku nechce mluvit, neznamená, že se mu nechce cítit. A tahle extrémně výkonná odstředivka je cítit ledasčím. Hlavně aby došlo k dalším nádechům... Povedlo se ti, Leni.


Kočkodan
16. 02. 2019
Dát tip
I já četl se zájmem. A po verších jsem obíhal vícekrát.

Gora
16. 02. 2019
Dát tip

Zajímavý obraz, Lenko...moc podařená mini...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru