Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bezmocná

28. 02. 2019
8
11
1057

Prichádza k nám bývalý manžel, ani nezazvonil, sám odomkol, vyzerá strašne opitý. Je skoro ráno, začne si vyzliekať sveter ako doma. Pýtam sa ho, prečo k nám prišiel, či mal cestu okolo, či bol u niekoho známeho. Vôbec mu nerozumiem, neartikuluje. Posadí sa v kuchyni a zrazu vyberie ventil z radiátora, niečo tam chce opravovať. Som celá vystrašená, čo keď začne tiecť voda. Znervózniem, nedarí sa mi dať ho naspäť.

Vidím, že mu je zle. S námahou sa postaví a tacká hore dole medzi kuchyňou a obývačkou. Kadiaľ chodí, značkuje koberec, bežím pre handry. Som zúfalá z prítomnosti dcéry, márne prosím, nech odíde. Pochytí ma beznádej, toľké roky som uchránila deti od tohto pohľadu a teraz sa všetko pokazí. Dcéra nepočúva, berie handru, chodí po ňom, chce pomáhať čistiť. Odháňam ju, neviem si rady. Otec sa jej zavesí okolo krku akoby čakal, že mu prejaví pochopenie, ľútosť. Vidno, je jej to nepríjemné, ale nedokáže ho odvrhnúť.

Mám silné pokušenie, zobrať mu mobil a zavolať jeho žene, nech si po neho príde. K nám už nepatrí, nie sme  povinní sa o neho starať. Neurobím nič. Pripadá mi to trápne a navyše pochybujem, či by po neho prišla. Obchádza ma hrôza, že to už bude vždy tak. Keď bude opitý, príde k nám a ja budem voči tomu bezmocná. Našťastie aj z tohto sna som sa zobudila.

 


11 názorů

dobrú noc, dievčatá :) idem romanticky snívať


Andělka1
28. 02. 2019
Dát tip

Ovšem ten sen na něco poukazuje....na jistou bezmocnost v nějaké životní situaci, Ty už ji cítíš, ale ona teprve přichází...už se děje v Tvém podvědomí..


8hanka
28. 02. 2019
Dát tip

radšej snívaj romantické sny ako takéto hororové


vidím, že ste všetci radi, že ste sa zobudili so mnou :)

prepáčte, že som vás vydesila


K3
28. 02. 2019
Dát tip

Taky jsem si oddechl. Znám ty stresové situace bezmoci.


Kočkodan
28. 02. 2019
Dát tip
Naštěstí se mi ta poslední věta nezdála.

Andělka1
28. 02. 2019
Dát tip

UFFF...MUSÍM ŘÍCI TÉŽ.


Lerak12
28. 02. 2019
Dát tip

 Snům končí noční směna jitrem.


zvedavec
28. 02. 2019
Dát tip

ešte že tak


mne tiež, Al :)


Alegna
28. 02. 2019
Dát tip

brrr, fuj, to mi odlehlo, že je to jen sen


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru