Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Potřebuju básničku...

09. 03. 2019
0
12
719
Autor
vDenisav

Potřebuju básničku s citronovou příchutí.

Do níž můžeš nasypat kolik cukru chceš,

ale nikdo tě do toho nenutí.

Protože možná trochu lžeš,

když říkáš že vlastně neměla být kyselá.

 

Potřebuju básničku o nevěstě

se závojem co voní kouřem.

Která nechala ženicha někde po cestě.

Protože co s takovým mužem,

co by zrovna ji chtěl za ženu?

 

 


12 názorů

ysslandia
10. 03. 2019
Dát tip

Napodobne.


Safián
10. 03. 2019
Dát tip

Omlouvám se, nechci se hádat.


ysslandia
10. 03. 2019
Dát tip

aké  krásne vyhlásenie : kdo nic neví. Ano, presne v tomto prípade by to chcelo viac rozumu -tiež len tak všeobecne, a nekonfrontačne.


Safián
10. 03. 2019
Dát tip

Milá yssladio, nemám zájem o konfrontaci. Ani o diskuzi s někým, kdo nic neví, a přece do všeho  sebevědomě kecá a zbytečně špičkuje. Až se doučíš a bude o čem, rád si s tebou popovídám. Třeba i o volném verši. Je hezké, že na to jdeš s citem, ale chtělo by to i trochu rozumu.


ysslandia
10. 03. 2019
Dát tip

* oprava , nedala nevšimnúť-


ysslandia
10. 03. 2019
Dát tip

ale o špatnou práci s metrem.-ktorá zapríčinila zabrzdený a trhavý rytmus. nie som odborník na viazané verše, keďže evidentne preferujem voľný verš, čo si si určite "všimol.", ale trhavosť a nedisciplinovanosť sa nedala všimnúť. samozrejme, budem rada, ak ma upozorníš aj na čiarky v komente, textu to určite zvýši sledovanosť a zmení kvalitu na 3D. Prajem pekný deň 


Safián
10. 03. 2019
Dát tip

Ysslandia při svém sebevědomí velmi škobrtavě a nesrozumitelně vysvětlila neduhy. Nejedná se o divný, trhavý nebo zabržděný rytmus, ale o špatnou práci s metrem.


Norsko 1
09. 03. 2019
Dát tip

Pár veršů doplň a nemuselo by to být zlý. Momentálně hodně syrovej polotovar, který se nedá jíst


atkij
09. 03. 2019
Dát tip
Smrk v šatech nevěsty podává protesty Paní Bílá vládne kraji. A proto smrk u cesty je v tom zcela nevinně. Stojí v šatech nevěsty. Vkradla se jí do skříně. Tady se nic neutají.

atkij
09. 03. 2019
Dát tip
To mi něco připomíná...:)

ysslandia
09. 03. 2019
Dát tip

Asi by som sa už len opakovala. Ten rytmus?je tam naozaj nejaký čudný,trhavý,niektoré spojenie sú až príliš rozdrobené malými slovami-ale nikde te do toho nenutí / ale nikdo te nenutí. Hneď napr.v druhom riadku-nasypat kolik cukru chceš,-už napríklad aj tam by som slovo cukor považovala za viac hutné...nasypat cukru kolik chceš. v poslednom riadku prvej sloky detto-až rytmicky zabrzdené...když ríkaš,že vlastne nemela byt kyselá--v druhej sloke posledné dva riadky opäť nejako rytmicky šklbavé,nesúladné. Určite bude treba viac disciplíny v práci s výrazom / so slovom, čím možno ten rytmus zlepšíš,a text viac uhladíš


přijdou mi některé verše těžkopádnější, škobrtavé, málo rytmické

říkám si, jestli na básni v tomto směru ještě nezapracovat?

myšlenka není špatná


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru