Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zlí lidé, škleb a ostrov bláznů

09. 03. 2019
3
4
435
Autor
Ozzozorba

Malá, chlupatá a sympatická opička uvízla v nastraženém oku. Drát ji sevřel nožku a kousek ocásku. Nemohla tam ani sem a bezradně čekala na další opičky, které by ji z pasti pomohly na svobodu.  Nedočkala se, zato přiletěl velký ošklivý pták a začal ji vyklovávat chlupy. Bylo to velmi bolestivé a opička brečela. Přiletěli další a další černí ptáci. Opička byla obsypaná hemžícími se ptáky a byl vidět jen její ocásek. Po chvíli začalo pršet a zlí ptáci odlétli pryč; báli se deště. Opička si mohla na chvíli odpočinout; byla celá oškubaná a zakrvácená. Věděla, že se ptáci vrátí a budou ji zase mučit a klovat a způsobovat bolest. Věděla, že ptáci nebyli hladoví, že ji chtěli jen trápit, a že jim to způsobovalo nesmírné potěšení.

 

Škleb

Jde po ulici mladý člověk a nejednou mu z obličeje vyroste obludná grimasa (něco mezi úsměvem a zívnutím). Roztáhla se na velikost hluboké jámy a do té jámy spadnul svět a zůstal jen ten smějící se škleb.

 

Ostrov bláznů

Byl jednou jeden ostrov a na tom ostrově žili lidé, kteří se udávali pro sebemenší blud. Tak kupříkladu pan Čočka si stěžoval na velitelství (tam se o všem rozhodovalo a trestalo), že pan Roudil dostal virózu. Obviněný pán byl předvolán na velitelství, aby prokázal svou nevinu. Přesto že se svléknul do naha a dělal dřepy i kliky, aby dokázal, že žádnou chorobou netrpí, porotu se mu na svou stranu naklonit nepodařilo. Zastřelili ho, tak jako zastřelili každého pro sebenepatrnější blud. Horečka udávání a střílení trvala několik měsíců a za tu dobu už na ostrově nežil nikdo. Zbývalo jen pár chlápků na velitelství. Ti se do sebe vrhli a vymýšleli si na sebe bizarní bludy, za které byli všichni popraveni. Na konec zůstal jen velitel ostrova, který propadl hlubokému pláči a zvolal: „Teď, když je ostrov pročištěn od všech bludů jej nemám s kým sdílet“ a střelil se do hlavy.


4 názory

Lakrov
02. 04. 2019
Dát tip

Opičky je mi líto a čekám, že to "nějak" (ať už špatně -- raději dobře) dopadne  a že se z toho vyklube jakási bajka, ale pak vidím, že žádná bajka nebude...  a že to není čtení pro mne. Přeju lepší návštěvníky.  


Ozzozorba
11. 03. 2019
Dát tip
Pro Dianu: Vyspal jsem se skvěle, a mám další a lepší nápady :) Movsar: Je to možné (nevědomě).

Movsar
10. 03. 2019
Dát tip

inspirace charmsem?


Diana
10. 03. 2019
Dát tip

Je to hodně zlé? Možná je dobře, že ses z toho vypsal. Ale bude líp! Určitě!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru