Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kuchyňské rozhovory - Kandidát

19. 03. 2019
2
1
230
Autor
Gustavo

Kandidát

(10.3.2019, neděle odpoledne)

(Účastníci debaty - MUDr. Benda, Mgr. Martinovská, Ing. Martinovský, Josef Martinovský        t. č. v sextě na gymnáziu.

Na stole leží talíře od oběda, hrnky s kávou a zmačkané papírové ubrousky. Dále stojí  na stole kovový svícen ve kterém hoří bílé svíčky.)

 

Ing. Martinovský:“To je stejně dneska divná doba. Slyšeli jste, jak v Nigérii kandiduje ten prezident?“ Chvíli čeká a pak pokračuje:“Je to stávající prezident, nějaký dědek, kterému je už přes osmdesát a už při minulé kandidatuře neměl žádné projevy před kandidaturou, protože ho postihla mozková mrtvice. A teď kandiduje znovu. Už se ale vůbec neobjevuje na veřejnosti. Prý leží ve Švýcarsku v nějakém sanatoriu nikdo už ani neví, jestli vůbec žije. Chápete to? Dnes už může kandidovat mrtvola a může být teoreticky prezidentem. Vždycky se objeví někdo z jeho okolí a čte vzkaz voličům. Se Zemanem to taky takhle můžou udělat. Někde ho vystaví, podepřou a Ovčáček bude číst jeho projev a lidi ho znovu zvolí…vlastně jeho už zvolit nemůžou. No ale může být takhle podepřenej třeba po zbytek svého mandátu, ha ha.“ Napije se kávy.

MUDr.Benda s úsměvem:“Jo je to divný. V Římě kandidoval do senátu kůň.“

Ing. Martinovský:“A byl zvolen?“

MUDr.Benda:“Ano, byl.“

Mgr. Martinovská:“A co řekl?“


1 názor

Lerak12
19. 03. 2019
Dát tip

Pěkný, Gustavo.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru