Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zuzana už není sama doma

31. 03. 2019
0
37
528

 

 

Ahoj. Chtěl bych jen připomenout, co už všichni víme. Češi mají za premiéra Slováka a moc na tom vydělávají. A od včerejška mají také slovenskou prezidentku. Tedy přinejmenším ti, co se narodili v Československu to tak cítí. A jsou jako já - šťastní.

 

V tomto duchu mě napadlo vyzvat i místní nechutnou grupu samozvaných slovenských redaktoro-mudrlantů, aby také omezili zesměšňování svého národa, zejména nejpitomoučtějšími kritikami ostatních. Patřiční Slováci jsou dnes Čechům vzorem, nekažte to prosím zbytečně. Jinými slovy: zbavte se už komplexů a nedohánějte si pocity nedocenění vyprsováním se a chytračením na příslušníky jiné maličké, ale krásné země. Což začít PRÁVĚ TEĎ spolupráci nově? Je krásné pondělní ráno, začíná ještě krásnější pracovní týden. Pojďme.

 

 


37 názorů

Asi humor. Serunatovoe.


a2a2a
01. 04. 2019
Dát tip

Vážení slovenští kolegové, nezapřeli jste svou pověst pohostinného národa. Důkazem je vaše pozornost  pozoruhodně šťastné slečně Reality. A čeští redaktoři, rychle na plastickou chirurgii, ať nám dorostou prsa.

 


Nejsi ty nějaká agresivní:)))?

Já Umbratiko neusiloval, aby jsi mě brala vážně. Kdo hodnotí literaturu podle smajlíků, nikoli smyslu a dosahu slov, je taky člověk. A že jiný než já, no a co? Ať se nám všem daří, ať každý sám se sebou jsme především nepodvodně spokojení. Věřím, že aspoň na tomhle se shodnem. Hezký den.

 


Umbratica
01. 04. 2019
Dát tip

Mluvíš , mluvíš , mluvíš a kde nic tu nic . Změň si jméno a až dostaneš za nějaké dílko aspoň deset tipů ,ozvi se . Začnu tě brát vážně . Zatím tě ale vážně neberu . Howg . Domluvila jsem .


to umbr: 

Ahoj. Já se psaním specializované litaratury živím, tohle mám jen k vyrovnání nálad a umělé společenskosti. Asi jsi si všimla, že nepíšu komentáře k druhým (i když do soukromých zpráv docela často;)). Věř mi, já asi chápu, že kvalita am tvorby vcm není tím nejdůležitějším. Co dělám já, různými způsoby dělají tu všichni. Ne vždy šikovně a poctivě, ale snaží si něco ujasnit a "ulevit si." Na to je tvorba, pokusy o literaturu, vhodný a správný nástroj. Chtěl bych to podporovat, ale vidím, jak "vedení", systém, konkrétní jednotlivci ap. si z toho dělají něco jiného. Než sebe nacházet a vylepšovat, k druhým se vyjadřují. Fuj. Já to nevyřeším, s vlastním nápadem nového formátu nepřicházím, tak si aspoň (snad ne přehnaně), zadržkuju. A za to tak jak tak, nemám co tipy dostávat;). Jen někdy mi - jako já tajně - někdo něco napíšu. Napíše, víš? Jsou to myšlenky, názory, prostě slova. A ta jedině mají mezi literáty hodnotu. Systém tipů, arén, dokonce egiloidních výběrů, to je prostě špatně.

 

No, takže děkuju za nula tip a pár slov. Tak jsem si to přál, to mi občas v mym trudnym životě přinese kousek radosti. Tak zas zpátky do práci. čus

 

 


Umbratica
01. 04. 2019
Dát tip

Punkáči Wittlemene,

a proč taky jednou nenapíšeš něco , za co bys dostal aspoň deset tipů ?Myslím , že  částečný úspěch by tě zbavil nutkání pouze a výhradně provokovat . - Nic proti provokacím , ale myslím si , že tvorba by tu měla být až na prvním místě .


to NvAsV: Taky moc nechápu. Co jsi mi chtěl říct. Ale slunířkáři jsou u mě posranové, kteří ve snaze vyhnout se aktivitě a odpovědnosti hrajou úsměvy za všech okolností. Mektaj o lásce a upřimnosti, a když si beru jejich peníze tvrděj ještě, že se mi je stejně chystali dát. Tak nějak. Máš něco proti Zuze? Já vlastně vůbec nesledoval předvolební boj ani její historii. A pořád si jen představuju, že až k nám přijede, bude se muset aspoň rukou dotkout Miloše. Chudák holka.


to q: E, jsem vůdcem střídavě různých vybraných jednotlivců, většinu ale spíš jen naseru. Teda jednou jsem byl na seznamu k volbám politický strany, to zase jo. Získala pak jen půl procenta, ale kdo vlastně ví - beze mě by možná ani čtvrt. Za koho já bych se byl vlastně ochoten bít? Bavit se hrou na nasranýho, pokřikovat na rasisty a redaktory, to jediný mi dneska jde. Říkám ti to Maruš už poněkolikátý: jsem se-pisovatel, lhář všech lhářů. Nevěř mi nic, a ty zejména mojí naštvanost ne:). Měj se.


Stále nechápem, kto sú to vlastne tí slniečkári.

Keď som bol mladí, mali sme iskričky a plamienky. Oni sa odvtedy tak veľmi  rozhoreli a rozpálili?

https://imgur.com/a/a1feFEa


Stále nechámem, kto sú to tí slniečkári. Keď som bol malý, mali sme iskričky, plamienky; oni sa odvtedy rozhoreli a rozpálili až tak?

 

https://imgur.com/a/a1feFEa


1) take uvazovanie je same o sebe retro.

2)  boli. napriklad futbal

 

viem ze so mnou diskusiu neukoncujes:-)


TO AŠŠ: 

Tímto s trpkým úsměvem ukončuji jakoukoliv diskuzi s tebou Áššo, protože:

1 – dobrýmu vtipu se budou smát všichni napříč generacemi, JAKÝ RETRO?!

2 – žádný sport nebolí víc jak cyklistika (atd)

 

A ty to víš, ale ve snaze zachytračit se neovládneš. Když jsem psal dnešní příspěvek, nemyslel jsem na tebe. Ale teď vidím, že jsem tě asi měl v hlavě a popisoval PŘESNĚ TEBE. Na mém přání spokojeného života to ale samo nic nemění. Sbohem. P


Patřiční Slováci jsou pro patřičné Čechy vzorem...


dadadik
31. 03. 2019
Dát tip

vím o co ti jde..kašlu na tebe


to dd: Přečti si v klidu příspěvek ještě jednou. Opravdu ti přijde nějak hodně agresivní nebo rozeštvávající? A slovo bojovník používáš obecně jako negativní? Ale je mi to jedno. Zítra to bude stejný jako včera: až vám bude holky někdo ohrožovat děti, jenom nás budete potřebovat, k ničemu vám nebudou všichni ti poddajní a "hodní". To je porád dokola...


krajsi nez kukura bol miro noga. ale ten zase nehral vo winnetou sa vracia. --- cyklistika je primabaleriny. to uz je tvrdsi aj futbal. --- milan a julius- to je retro. davno zabudnute ak ich podpisy anticharty


dadadik
31. 03. 2019
Dát tip

redaktoři ani admini mi nepřijdou ani tak důležití, aby mě bavilo něco napsat a dát to sem...mám to jinak než ty,, bojovníku


to dd: Ještě mi ďáďo oprav v textu pravopisný chyby. Ať pořádně vidíme, čím vším dovedeš přispět a povznést literární server. A prozradíš mi, který z místních redaktorů a adminů je tvůj nejoblíbenější;)?

 


Ášo, ty vole, nejsi blbej, tak si to vždycky aspoň chvíli promysli, než něco napíšeš. Cyklistika je nejtvrdší sport ze všech, Sagan je ukázka Mužnosti. Juraj K byl zase nejkrásnější chlap, co ztvořilo 20.století. Proč je spojuješ s kulturností a intelektem? Ty to děláš, nikdo jinej! Vole. Za vtipný a intelektuály já označim třeba Juliusa s Milanem, když teda.

 


dadadik
31. 03. 2019
Dát tip

a vidím, že už jsi v pondělí...jsi vpředu :)


presne tak to je - co by si cakal od naroda ktoreho intelktualnou elitou je sagan?


:))). Taky koukám na amlity asi 15let. Stabilní nick jsem nikdy neměl, což mi nepřijde nijak potřebný a slušný ve světě, kde je stejně každej anonymní a neodpovědnej za svý slova. Na amlitech si srovnávám náladu, prskám, to máš pravdu. Ale to dneska je můj dnešní „vrchol.“ Ve srovnání s tím Péťou před jeden a půl desetiletím, přijdu si jako poklidný, až exeplární slušnák. Ale jed z prvotních návyků v tom je, přiznávám, věřitelko v moc a smyslupnost adminů a redaktorů.

 


ysslandia
31. 03. 2019
Dát tip

,,Na tento zážitok nikdy nezabudneme ". 


Pobavilo:-) 


dadadik
31. 03. 2019
Dát tip

A ty jsi co za alternick??


dadadik
31. 03. 2019
Dát tip

Jsem tu 15 let viz dadik,, vidim ze se tu blbne fest teda,, jako vsude jinde, pismaku se nevyhlo,, admin to vyresi, snad


Takže zhrzenej, nedoceněnej a uraženej redaktor. Jako dneska hájek. Proto to tvoje křiklavý Staroposmáctví, aha. Doprdele jak vy mě s tim zesměšňovánim Slováků serete! Národ Saganů a Kukurů a - takovýhle tupění?

Ale co, i malost je součástí všeho velkého. Většinou za to nemůžete. Ať tě tedy život co nejmíň bolí Ášo, nic jinýho než přání ti věnovat nemůžu.


bol som redaktor niekolko rokov. - neskor ked mi to ponukli tak som odmietol. - realita je zlozitejsia:)


Fascinuje mě Ášo tvoje přesvědčení, jak přesně znáš důvody činů druhých. Takže zejtra se tady na to skoro určitě zase vyseru, vysvětli si to třeba tak, že si peru posraný kalhoty z tvrdosti a důmyslné originality kritik dalšího Slováka.

 

(Ty voe, nebyl si aspoň v minulosti taky aspoň chvíli réédaktor? Nevzpomínám si, ale že by si odolal? Ty? Co?)


videl som tu neschopnost. ked ti to preradia do ostatnych tak zacnes sekat dobrotu alebo vyplakavat a kraovstvo pismaka bude zasa na chvilu zachranene....


No Stáňo! Jsi tu deset let a stále nevidíš neschopnost a neakčnost pána majitele a místních adminů? Tedy myslím že budu. V každym případě realita ukáže;), drahá spící. Podobné poznámky vás hodných, poklidných a spravedlivých, jo! teprv ty mě dovedou správně rozohdnit. Takže dík.


dadadik
31. 03. 2019
Dát tip

myslím že nebudeš


Budu působit tady drahá a po podobných poznámkách o to víc. Fascinuje mě zdejší povrchnost a zejména pokusy udělat si z královny Literatury a princezny Poezie falešně zkreslované sebeobrazy.

 


dadadik
31. 03. 2019
Dát tip

Nerozviřuj bludy a nesnášenlivosti,, najdi si pro to jinou platformu, je jich ažaž, bohužel,, adminům bych doporučovala, aby toto tady netrpěli


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru