Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

POSLEDNÍ SOCIÁLNÍ SÍŤ ZTROSKOTANCŮ

08. 05. 2019
4
3
267
Autor
LOP

V mořích bez života

plavou plastové flašky

v nich jsou schovány flešky

na nich podivná realita

ale taky naděje

že to takto nemusí skončit

 


3 názory

Umbratica
13. 05. 2019
Dát tip

Básnička mě oslovila, protože se o tahle témata hodně zajímám.

Část vědců dnes už píše o člověku jako o "šesté katastrofě" . Planeta prošla zatím pětkrát obdobím globálního vymírání druhů. Šesté globální vymírání způsobil člověk a jeho "antropocén" .


LOP
10. 05. 2019
Dát tip

O planetu se nebojím, ta, jak říkáš, se o sebe postará sama a po svém. Jenom jsem se zamyslel nad tím kam se řítíme (zajímavé slovo v této souvislosti) my v této civilizaci. Myslím si, že vší tou elektronikou do slepé uličky, a to je škoda promarněné příležitosti učit se být duchovně živočišnou bytostí v tomto vtělení. Jen tak pro zajímavost naše základní živočišné potřeby a tudíž i priority: bez vzduchu člověk vydrží nějakou tu minutu, bez vody pár dní a bez jídla pár týdnů. Takže si přeji, ať lidé nemizí z této planety. ale raději ať se na ní naučí prostě bydlet jak na správném čundru.

Jinak jsem rád, že tě báseň oslovila.


Umbratica
09. 05. 2019
Dát tip

Nemusíš se bát LOPe. Ekosystémy v oceánech jsou zhruba od hloubky 100m velmi stabilní. Až zmizí z téhle planety lidé a kvůli nim asi i všechno živé na souši, evoluce se vrátí na souš znova. Tip za enviromentální básničku.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru