Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Samé otázniky

30. 06. 2019
2
3
336
Autor
Bystroočko

Z každého rožku trošku

Samé otázniky?

     Počula som vyjadrenie jedného človeka, že on nie je múdry, ale múdrosť má rád. Nie je múdrosť už to, že si uvedomuje svoje hranice? Netvárime sa a nehráme sa na niečo, čím nie sme? Čo aj tak ľudia rýchlo prehliadnu? Vieme sa zmieriť s tým, čo nie je to pravé orechové? To, čo úplne nezapadlo do našich predstáv alebo želaní a neotravovať druhých ľudí svojou nechuťou?

Rada by som bola viac optimistická a veselá. Pohotovo, múdro a humorne reagovala. Písala len humorné príbehy. Potrebujeme viac humoristov a kvalitných, inteligentných humoristov, aby sa nám tých pár,  ktorí tu zatiaľ sú, v mladom veku nezodralo a predčasne nás neopustili. Tak, ako nás už traja /Filip, Satinský, Radič/ predčasne opustili. Vyzerá to tak, že byť humoristom je rizikové a vyčerpávajúce povolanie.

 

     Stačí! Toto nie je vôbec humorné. Musíme trochu relaxovať. Dám Vám tip? Ja si dobrú náladu  aplikujem spomienkami na príjemnosti alebo pozeraním pekných vecí v obchodoch /hovorím tomu prieskum trhu/ a som rada, keď sa mladé predavačka, krv a mlieko /ako by povedal klasik/,  na mňa hneď nevrhnú. Mám rada jasné, čisté farby. Hovorím im aj šťavnaté. Sú príjemné mojim očiam, dušu pohladia a rozžiari sa mi deň aj keď prší.

 

     Môže byť?

 

                                                                            

 

 

 

 

2006


3 názory

Bystroočko
09. 07. 2019
Dát tip

Je to podnet. A tá veta súvisí to s vetou pred tým a a za tým.


Lakrov
08. 07. 2019
Dát tip

Dočteno, ale moc se v tom nevyznám. Líbí se mi věta  ...Nie je múdrosť už to, že si uvedomuje svoje hranice?...  Připomíná mi to úvahu, nedokončenou úvahu.  


atkij
30. 06. 2019
Dát tip
Ale jo, beru:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru