Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co je nahoře, to má být i dole

17. 07. 2019
2
1
214
Autor
assage

Co je nahoře, to má být i dole - je princip Hermetizmu, Orfiků, Ježíše a Bogomilů. Udržovat spojení mezi nebem a zemí. Udržovat Božskou přítomnost s zemskou reálností...

 

Očekává se odhalení 1000 let od masakru Bogomilů, tajného proroctví o budoucnosti Bulharska a světa.
Těžkých 1000 let Bulharska na které karma ukázala kvůli masakru nejčistší křesťanské moudrosti Bogomilů,
včetně let nadvládí Turků, končí až teď v roce 2018.
Bulharský národ od počátku 5 civilizace má plnit svojí misi,opatrovat toto vědění a předávat ho dalším národům a generacím po vzoru Hermese, Orfea, Ježíše, nebo Bogomilů. Poklad z Varny potvrzuje tato slova s tím, že obsahuje vzácné zlaté předměty a geometrické ukazatele čísla Pí = 3.14 a zlatého řezu = 1,618. Tedy 4 tisiciletí před Pythagorem se vědělo o kouzelných číslech a astrologii. Autentická bulharská (trácká) historie je zachována na více než 200 stříbrných a zlatých deskách.
Význam thrácké mise: bylo zapotřebí aktivovat 64 energetických center na Balkáně, bylo to důležitější, než se starat o založení státu, který rozděluje území. Větší část z těchto 64 center jsou na území Bulharska. Aktivování center znamená, najít na území místa, kde je zvýšená pozemská aktivita. Mnohdy přizpůsobili skalní reliéfy a okolní krajinu na rituální místa a svatině.
Co je nahoře, to má být i dole, to je učení od Hermese až po součastnost...

prof.Damian Pophristov
25 let vyučoval režii na univerzitě v New Yorku. V roce 1990 začal vyučovat směr a řadu teoretických předmětů týkajících se mytologie, filozofie a dějin umění. Vytvoření a odborná příprava multidisciplinárního mezinárodního programu v roce 1993 se studenty z celého světa, protože jejich finále je vždy v Bulharsku, aby je představil bulharské historii a kulturním přínosům. V roce 1997 absolvoval magisterský studijní program v oblasti srovnávacích náboženských studií. Po dobu 18 let studuje různé esoterické školy, rané křesťanství a učení Bogomilů. Nyní je předseda bulharské Nadace pro osvětové centrum, "Bulharský duch v Evropě po staletí". Napsal knihu " O bogomilech z úst k uším" (2015), věnovanou dějinám Bogomilů v Bulharsku a jejich současníkům ve Francii a Itálii. Albánci a kataři, kteří stále vyučují bulharský jazyk a písně, zachovali mnoho starověkých znalostí o Bogomilech.
Pophristov se angažuje v esoterice. Říká, že to, co se učil ve škole jsou špatnými informacemi -jak dnes dokazuje! Myšlenka Bogomilů o svobodě, rovnosti a bratrství prostřednictvím lásky se může spojit se svým duchovním impulsem mezi národy, nejen Evropy. Výuka Bogomilů se svými poselstvími v duchovním smyslu ovlivnila mnoho negativních procesů v Evropě na pozitivní...
Prof. Damyan Pophristov je jedním z nejzávažnějších výzkumníků a vzkříšených učitelů Bogomilu v naší době.
Zakladatel bulharského „Centra pro osvícení“ organizace, která se snaží prosazovat pravdu o našich předcích a původních bulharských duchovních hodnotách, o roli a postavení Bulharů v sociálních, kulturních a duchovních procesech v Evropě od starověku až po současnost...


1 názor

Umbratica
18. 07. 2019
Dát tip

Existují různá pojetí historie a to západní, které jsme se naučili ve škole,se velmi liší od ruského či bulharského pojetí historie. V Bulharsku patrně leží nejstarší město světa, na Ukrajině je Naleziště Tripoli - Kukuteni starší než Egypt atd. Jen mít dost času a energie tuto aleternativní historii studovat !  Tip.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru