Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

poloautomatický text nemocného

07. 05. 2002
8
0
1726
Autor
sue

2002

všechno je obehraný, všechno už tu bylo, jednou nebo mockrát, nebo vůbec. ležíš a nedýcháš, pára stoupá, oči v sloup, kapky potu objídějí prsa, všechno na tobě je nechutné, mokré a nemocné. zdárně (alespoň částečně zdárně) vyštváváš ze sebe záněty všeho druhu, které tě těď karmicky (a disharmonicky) často napadají. je tak. dnes je tak. zítra bude taky tak. (jiné tak.) široký náhled světa se smrsknul do skleněné kuličky duhové, jenom dvoubarevné. jedna barva je moře a jedna poušť. jsou spojené, a na jejich konci žiju já, jako androgyn, jako homunkulus, jako nahá bytost bez zkušeností, vzpomínek a naivní. přál bych si být mořským koníkem. nebo mantou. přála bych si být baletkou, ale toto přání mi někdo ukradl. u nás se teď hodně krade. nejenom kalhoty, ale i záchodové papíry. uklidňuji se psychofarmaky. nezabírají mi však. jsem stále bez sebe. (jsem stále bez tebe. ale to ještě neznamená, že chci být s tebou. nechci.) euthanasii ještě 90% obyvatelů tohoto státu nepochopilo. protože člověk si PŘECE NEMŮŽE rozhodovat o své smrti. to přece nejde. blatouchy kvetou. vzduch na venkově zavoněl a po víkendu se ztratil. buď úplně, nebo jinam. je nestálý, nikde ho to nebaví dlouho. jako mě. ZTRATILA JSEM SE DNES V ZÁCHODOVÉ MÍSE. hledala jsem tam nějaké tajuplné překvapení, ale bylo hloub než jsem čekala. ponořila jsem se do toho hledání celá. nemůžu to dopsat. musím se ještě dusit.


solomon
19. 12. 2005
Dát tip
no, to u ž je lepší *

Kodynie
07. 01. 2004
Dát tip
Mohlo by se mi to relativně líbit, ale protože mám v práci teď na začátku roku moc práce, tak mi to moc nemyslí a tak se do tohohle textu nemohu teď pořádně ponořit, teď je to pro mne jen pár nicneříkajících písmenek, někdy se sem vrátím a pokusím se to pochopit.

Milly
06. 01. 2004
Dát tip
** taky je mi nějak divně...

tloudev
17. 08. 2002
Dát tip
roztomile, hezke, tyfusek

Vole
23. 05. 2002
Dát tip
pripada mi to hrozzne depresivne ale ***

Armand
13. 05. 2002
Dát tip
*

Wopi
07. 05. 2002
Dát tip
nepovídej, dyt ležim a dýcham... no ale všechno na mně je nechutné, to je pravda... "ztratila jsem se v záchodové míse" - to je dobré - ale nesedí s "přál bych si bý(t) mořským koníkem"

Přidám se k Standovi.... mám z toho ouplně stejnej pocit. :o) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru