Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stín vraha

10. 05. 2002
3
0
2864
Autor
Seregil

Je to jen popis událostí, tak se nelekejte....

 

„Zabij ho rychle,“ řekl trpaslík stojící u okna. „A peníze?“ optal se muž, který seděl u stolu. „Očekávej kurýra v sousedním království Hermarosu v Kmentu. Za tři dny.“ „Dobrá můj pane.“ „Jdi už.“ To už ale mluvil do prázdna. Když se otočil, spatřil jen prázdnou židli. Vyšel tedy před dveře, kde stál ozbrojenec. „Prošel tudy někdo setníku?“ Oslovený se otočil. „Ne pane, nikoho jsem neviděl.“ Budiž, pomyslel si trpaslík. „Pokračujte setníku.“ „Rozkaz pane!“

„Hanaman?“ oslovil bohatě oděný člověk muže, který seděl v křesle naproti němu. „Ano.“ „Kolik žádáš za smrt ctihodného Gwehlina?“ zeptal se a z hlasu bylo znát pohrdání. „Tři sta zlatých.“ „Musí hodně trpět,“ naklonil se k němu. „Ano, ctihodný Resmene.“ „Kde chceš mít peníze?“ „Za tři dny v Hermarosu přesněji ve městě Kmentu v hostinci U dobrých zpráv ať na mě čeká kurýr.“ „Dobrá, jdi.“ Mluvil však už do prázdného křesla.

 

Další den byly ve městě nalezeny dvě zohavené mrtvoly. Podle šperků byli poznáni dva šlechtici Thierrského království – trpaslík Gwehlin a člověk Resmen. Po dvoutýdenním pátrání byly zatčeny tři osoby podezřelé ze spáchání tohoto zločinu. Vinu se jim nepodařilo prokázat přesvědčivě, proto byli osvobozeni a propuštěni na svobodu. Po dvou dnech našli všechny tři přibité k městské bráně s prořízlými hrdly.

 

„Máš všechno Lemne?“ „Ano,“ odpověděl muž v kurýrské košili Thierrského království. Při těchto slovech předával muži sedícímu naproti v hostinci U dobrých zpráv několik měšců s penězi. „Kolik činí můj podíl Hanamane?“ „Přesně tolik, kolik jsme se dohodli Lemne, sto padesát zlatých.“

 

Za dva dny byla v kanále města Kmentu nalezena mrtvola v jejímž hrdle bylo nalezeno blíže nespecifikované množství zlatých. Ranhojič k tomu poznamenal – „Ošklivá smrt, někdo mu tam ještě za živa nacpal ty zlaté.“

 

Hanaman seděl v malém domku a pročítal doručené svitky. Slastně se protáhl. „Další akce na výbornou. Žádní svědci, to jsi mě učil Kletmne.“ Přitom hleděl na ilustraci pohledného staršího muže.

 

Další den byla vyhlášena odměna za dopadení neznámého člověka asi sto osmdesát coulů vysokého s malou jizvou pod levým okem.


Možná to je trochu neuspořádaný, ale to mi zas až tak nevadilo. nemusel jsem se vracet, abych se ujistil, že ¨je něco tak jak jsem pocopil (nebo naopak není) Vzhledem k tomu, že jednou z mých oblíbených CP v DrD je nájemný vrah Abri (v povídkách o něm jsem se ještě k jeho kariéře nedostal, ale dočkáte se) tak mi to vykouzlilo na rtech krásný upřímný úšklebek. >:-]

Seregil
25. 10. 2003
Dát tip
Mírotvůrce, to jsem velmi potěšen....

Mair
18. 06. 2003
Dát tip
Tak tenhle Hanaman by chtěl pro sebe aspoň pětisvazkovej román. Hm...přečti si "Jhereg", autora si nepamatuju, teď to nedávno vyšlo. Skvělá fantasy..a hlavní hrdina nájemný vrah. Trochu podobný...Seregilovi.

Ansuz
15. 06. 2002
Dát tip
Mě se to celkem líbí, ale něco mi tam chybí.

StvN
14. 06. 2002
Dát tip
Pro mě to je až moc zmatený. Vzpomněl jsem si, jak nám v dějepise ještě na gymplu vyprávěl profesor, jak - nevim kde to bylo - nějakýho člověka, zřejmě panovníka, zabili tím, že mu dali zlata co hrdlo ráčí - nalili mu roztavenej kov do krku.

Radost
13. 06. 2002
Dát tip
klub

Deltex
12. 05. 2002
Dát tip
Plný souhlas se SUVR... je to čtivé, pochopitelné a žádné nudné zbytečnosti. Na popis událostí je to velmi dobrá povídka:))) *!

Seregil
10. 05. 2002
Dát tip
SUVR: díky, pokusím se o další.. uvidíme :c/.......:-)))

Nuitík
10. 05. 2002
Dát tip
ju, fajnové....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru