Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mocné síly víl

29. 02. 2000
3
0
2041
Autor
Merle

Tak zase trochu té epiky...

Den ten už nebyl tak úplně normální, k tomu se přidal ten zážitek astrální... Seděl jsem si seděl, stál jsem si stál, Klidně jsem lidi si pozoroval... Najednou stála tu. (půvabná velice) Až jsem se lekl že snad spadla z měsíce. Princeznin sluneční, radostně vážný smích, kvítkově křehounká, stín barvy na lících... Abych moh sedět s ní hledal jsem důvod... Království za koně, a prince původ! V jednom z těch tisíců mžiků všech ok, sedla si vedle mě... Já ztich jak cvok. Jen malá pobídka. Co bylo dál? Já se o svým smutku rozpovídal. Do rytmu nářků mých chápavě kývala, a ještě k tomu mi útěchy zpívala. Postupně smutněla. (mý srdce mě zradilo) Smutek ten vzal mě jak sametový kladivo. A znova pohledem svoji tvář nabila... Prošla mou obranou, jak kdyby nebyla. Nikdy bych neřekl co za tu dobu, udělá si se mnou ta vůně škrobu... Tak moc jsem snažil se rozveselit, a tu zbraň ze tváře smíchem ji vzít. A v dalším mžiku ok šla o stůl dál... Seděl jsem si seděl, sám jsem si stál. Zmizela ta víla nebezpečná... Zůstala po ní jen dráha mléčná. Navždy mi ukousla ze srdce krajíce, ta vílí princezna, co spadla z měsíce...
mike
20. 11. 2000
Dát tip
Dobrá báseň. Má příběh, který je zřejmý každému (toho si na básních hodně cením). Dobrý rytmus.

Prokletí
17. 10. 2000
Dát tip
*Mocné síly víl: "Království za koně, a prince původ!" - "Navždy mi ukousla ze srdce krajíce" ... moc pjekné ... tokvýchn vil je plno, chyba Tvoje (nejen) je v tom, že máš příliš těžký srdce a nezachytíš jejich nadhvězdný krok ... jsme na tom stejně ... není to ale nakonec krása, nechávat víly proudit kolem? ... krása, která sladce bolí... Ladi: krásné ... nikdy nepřestaňme být dětmi ... že kárám tamty dva... m.

Sarken
23. 03. 2000
Dát tip
jak jsem to mohla přehlídnout????? Nádhere tip

Tynic
05. 03. 2000
Dát tip
Jen prosím více takových víl ! Ať mi srdce klidně okouše jako karlovarskou oplatku, jen ať si sednu vedle ní...
P.S. - krásný závěr

Pavol
04. 03. 2000
Dát tip
...je to malý krok pro člověka, ale obrovský skok pro lidstvo... :)

sousoší
03. 03. 2000
Dát tip
sedávám , sedávám
královnu vil hledávám
hledíc do měsíce
na stole mém hoří noční svíce

marně čekávám
pohledem hvězdy hladívám
na zem se radši nedívám
věřím stále v královnu vil

možná na lidskou lásku
a na nekonečnost chvil.

poslední sloka mě dojala, krása...

Šílená
29. 02. 2000
Dát tip
:o)(-:

Bára Braun
29. 02. 2000
Dát tip
to je krásy směsice....ááách

Laďa
29. 02. 2000
Dát tip
To je hezký. Myslela jsem, že to bude o opravdické víle, ale možná je, jsou prostě mezi námi. Věřim na ně a když jsem řekla mé lásce a kamarádovi to o tom, když někde nějaký dítě přestane věřit na víly, jedna z nich umírá, málem se mi vysmáli. To od nich nebylo hezký.

Špuntík
29. 02. 2000
Dát tip
jak jednoduché se zdá veršování....

Mamba
29. 02. 2000
Dát tip
Pěkná pohádka. Pohádka? Možná, co...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru