Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídečka

11. 06. 2002
3
0
2427
Autor
Matyjustin

Nazdárek - bude tam spousta gramatickejch chybek a celkově je to neupravené.je to můj pokus o povídku a jestli řeknete : \"Vrať se k básničkám, mag...\" poslechnu :-))

„Tak jak to chceš frajére….“ libozvučně pronesla vjíždějíc mu prsty do vlasů. Trochu ho to zaskočilo. Její tón připomínal podbízivá mručení hlavních hrdinek erotických filmů. „Já…ehm….nooo…tak nějak celkově zkrátit, po stranách strojkem…a tak.“ Připadalo mu ale, že ho zas tak moc nevnímá, když se zrovinka shýbala, aby zapojila zástrčku do zásuvky. „No, panečku….ze zadu nevypadá špatně….“ pomyslel si. „A vepředu taky?“ zeptala se ho „Co prosím?“ trhl sebou polekaně „Co jste to…?“ zeptal se znovu trochu nesvůj a maskoval červenání se nešikovným úsměvem. „Říkala jsem: Vepředu to chceš taky zkrátit, brouku?“

„jo, taky tak nějak asi o centimetr, dva….no….nechám to na vás…“ Usmála se na něho, jako by prokoukla, na co právě před chvilinkou myslel. A snad se mu i zdálo, že neznatelně mrkla. Kdyby měl kravatu, určitě by si ji povolil a kdyby měl místo hlavy papiňák zaplnil by malinký salónek pronikavým pískáním. „Jsem u kadeřnice, jsem u K A D E Ř N I C E“ ujišťoval se a pokoušel se uvolnit na koženkovém sedátku. Ušklíbl se na sebe do zrcadlo tak, aby kadeřnice neviděla v domnění, že přijde o svůj nečekaný pocit nově nalezeného charisma. Ale vcelku se mu to moc nedařilo a ukázalo se to být velmi neúčinnou obranou před usilováním o zájem krásné třicátnice.

Strojek vrčel, nůžky se střídavě zakusovaly do vlasů a ty padali jak podzimní listí.  Byla to činnost náramně příjemná a navozující ty neoptimálnější podmínky k relaxaci. Ruce měl pokleslé a vláčné, kolena nohou se mu automaticky rozjížděla do stran a ponoukala tak k využití místa. Kadeřnice se však třela o vnitřní stranu stehen, jakoby jim špatně porozuměla.

„Tak, a je po relaxaci. Ta ženská se rozhodla mě zničit.“ pomyslel si. Zkousl si vnitřní ret, což mohl nezávislý pozorovatel interpretovat jako usilovné přemýšlení nad věcmi minimálně transcendentními, byl to ale spíše výraz usilovného sebezapírání. A co čert nechtěl nebo chtěl začala si „ta ženská“ broukat kdovíjakou melodii, přičemž v hloubkách nabírala flirtovné basové kadence. Třela se nestydatě, až ji v myšlenkách podezíral ze schválnosti. Stále si pěla svou a pohazovala střídavě hlavou doprava a doleva aby se ujistila, že je všechno v naprostém pořídku, a že ji nůžky stříhají do taktu. „Fixuj Bod, fixuj nějaký bod….“ instruoval se a pokukoval, do čeho vložit veškerou naději. Jako na potvoru, když už zdárně upřel pozornost na třetí zoubek umělohmotného hřebene, mu zakryla výhled výstřihem, výstřihem přímo impozantním, sklonila se před ním do hloubky dekoltu, decentně našpulila rtíky, pohoupla obočím, jemně vilně pronesla „ zlatíčko, zavři si očíčka“ a foukla mu na čelo. Znáte ten efekt, když se na kurzu první pomoci učíte, jak dýchat do umělé panny Anduly a ona zvedá hrudník pod sílou vdechování? Aplikujte ho na tuto situaci a uvidíte vcelku neznatelný ale velmi útrpný hrbolek pod bílým přehozem. Trapnost toho momentu se nedála popsat. „jen aby si nevšimla!!! pomyslel si a pokoušel se zabavit její oči slovy „Ještě!“

„Ještě co?“ pousmála se zákeřně černokadeřavá holička. „F…oukněte.“  Přecedil žalostně skrz zuby. A jak se říká neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Černovláska se opravdu koukla….

„Pán nám povyrostl…“ usmála se švitorně a rozhodila rukama, jako co s tím budou dělat….?

„Šibalsky na ni mrkl…“

 

 „Týdůdádý, týdůdádý, dýýýýý

zvedám mobil

„haló, jo….no, zrovna jsem něco psal…..dóbroš…dobře, jo…jo…..tak já vypnu kompa a razim…čau!“
maty
16. 06. 2002
Dát tip
Utrpení mladého muže,erotika,sex,je všude..Brala bych raději básně.Tip.

Climaster
14. 06. 2002
Dát tip
..mě sejc to líbí...dobře se to četlo...neviděl jsem žádné gram. chyby...jakožto poloviční di/ysleptik...:o)...a asi si zajdu nechat ostříhat..:o))))*

dablik008
13. 06. 2002
Dát tip
kalais, to si pis :o))))) i ty zatvrzela biletarka mauzoleji a obludarii bys po mne ted vyjela ;o))))))))

Deltex
12. 06. 2002
Dát tip
Je to úsměvné... moc hezké...

Wopi
12. 06. 2002
Dát tip
tak může už se číst nebo ne?

Krel
12. 06. 2002
Dát tip
jo? můžu si to přečíst? nerad bych si zkazil pohled..:-))))

Matyjustin
12. 06. 2002
Dát tip
nečíst ještě - řeknu, bez prostředku a konce to je dost na houby

Wopi
12. 06. 2002
Dát tip
o.k. - tak dej vědět :)

Pája
12. 06. 2002
Dát tip
mně taky!

Wopi
12. 06. 2002
Dát tip
Páje ne, Pája zlobí :))

Pája
12. 06. 2002
Dát tip
:-)) W: Tak jak to chceš frajére…? :-))))))))

Wopi
12. 06. 2002
Dát tip
s opečenejma bramborama a s česnekem :) (aby mě nerafnul upejr) díky

Pája
12. 06. 2002
Dát tip
tak to tě rafnu já....miluju česnek nejni zač :-)))

dablik008
12. 06. 2002
Dát tip
hele, sice to neni cely, ale ja se byl dnaska ostrihat a celou dobu na to musel myslet :o))))) se slecna divila cemu se smeju ;o) a taky mi dej vedet az to bude cely :o)

Matyjustin
11. 06. 2002
Dát tip
krade mi to poslední řádky, tak to tu po dohodě s Oldou nechávám k vychytání chybek - neukamenujte mě

Matyjustin
11. 06. 2002
Dát tip
a ještě to ukradlo prostředek- nečíst!!!nečíst!!! :-)))

Stevenson
11. 06. 2002
Dát tip
maty, je to FAJN.. mozna by beskodilo malinko zktratit.. tren protreek.. ale prvni pokus URCITE USPESNY, alespon u mne.. Ma to vtip.. tak T.*

dablik008
11. 06. 2002
Dát tip
vrat se...;o)) ba neeee, jeste to musim precist poradne :o))

Matyjustin
11. 06. 2002
Dát tip
Néé , má to prostředek a taky konec - to je jen demonstračka pro Olda - no, ale dík

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru