Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Něco z mého soukromého šílensví, pokračování Jen tak pro začátek

05. 07. 2002
7
0
2619
Autor
Semeno

Tuřínku, věřím ti!!! Ehm,vzniklo v duchu domácího úkolu ze slohu na téma Chůze ve větru.Zkusila jsem na vlastní kůži, a klepu se při každém novém otevření sešitu.

Vítr, jenž mě tolik oslovil, však snad ne tolik jako oheň, se opět dnes probudil a mele se ve stísněném prostoru světa. Mačká se, válí se, vznáší se hraje si. Je hravý jako malé kotě, divoký jako splašené stádo mustangů, je kolotočem z nějž táhne hrůza uvnitř sedících, je milencem laskavě se mazlícím s těly svých lásek, pročež mu slouží jak lidé a zvířata, tak též nahá těla stromů šustících vzrušením.

 

        A tento je dnes opět před mými okny. Je z něj cítit absolutní nadvláda nad okolím. Mezi dvěma panelovými domy je stísněn. Mačká se, motá se, naráží. Naráží na okna a dveře a do stěn. A ječí, snad přímo řve. Ano, řve. Řve jako kůň s prostřeleným hrudníkem, jenž stále žije, padá na zem, hrudník se hroutí pod váhou těžkého zvířete, drtí vnitřnosti, které mají stále přístup k nervům a oznamují jim co se děje. A oni? Odpovídají šílenou bolestí, bolestí smrti, šílenstvím.

   Řve jako dívka do morků kostí prostoupená směsí hrůzy, hysterie a šílenství, když ji ve tmě pronásleduje neviditelný vrah. Stále ji vraždí a přesto není vidět. Není se komu postavit. A stále má nůž v těle. Bolest a šílenství. Asi to jsou výstižná slova pro vyjádření jeho řevu. A jak stále bije a mlátí do roztřesených okenních tabulí, jak stále řve svou milostnou píseň, láká mě a volá. Prosí. Vábí. "Pojď , pojď, pojď ke mně, musíš jít, pojď, pojď." Neviditelnými provazy mě spoutává a táhne k sobě. Téměř v bezvědomí otevírám  dveře a vstupuji svému milenci do náručí. Tančí přede mnou, nahý, před ním jsem také nahá. Tančí svůj milostný tanec plný svíjení, točení a kroucení. Když já už ztrácím naprosto zábrany a působení smyslů. Přidávám se k jeho tanci. Objímá mě. Mění se ve vír, snad v tornádo a já tančím v něm. Tančím a tančím. Jeho svatebními dary jsou střechy domů, vyvrácené stromy, nade mnou letící auta a bicykly. Tančím a oddávám se mu, uprostřed něho, uprostřed řevu,  uprostřed šílenství, uprostřed bolesti a utrpení. Necítím lítost, strach, štěstí. Cítím jeho doteky. Tančíme spolu.

 

                     Né,.. náhle cítím křeč v těle, té ubohé vnější schránce lásky, padám, cítím bolest a otupělost. Už žádné intimní, lechtivé a zároveň vášnivé a něžné doteky. Naprostá prostota. Nádherné vzrušení je to tam. Pohlcuje mě šeď  života a vyděšené pohledy ostatních lidí. Vstávám. Cítím se nesmírně unavená. Bolí mě hlava. Belhám se ke dveřím. Otevírám. Naposledy se ohlédnu a spatřím přešťastně se šklebící slunko. V tu chvíli upadám do bezvědomí.  

 


Flýček
28. 09. 2004
Dát tip
Skvělí!!! Doteď jsem četla jen pár tvých dílek, ale tohle se mi zdálo nejlepší :) Máš můj tip Mlask Flýček

hurvinek
01. 11. 2003
Dát tip
semeno ty valis...

ch_34
30. 08. 2003
Dát tip
to máš jednoduchý, napíšeš: <font color=*****> teď nějakej ten text, a pak </font> místo hvězdiček dáš barvu (pink, red, black, blue,...) ---ale takhle je to blbý nebo tam dáš uvozovky a mezi ně hexadecimílní určení ---to je lepší, je to přesný (#FFFFFF, #000000, #808080,...)

ch_34
30. 08. 2003
Dát tip
ještě avi měj se exKalim

ch_34
29. 08. 2003
Dát tip
Semeno semení! Snad jen, že jsem tě viděl a Čiva, vole, Uchyl žije navždy ! !

Semeno
29. 08. 2003
Dát tip
Jak děláte ty barevný písmenka v kritikách? děkan dívko krásná

Semeno
23. 10. 2002
Dát tip
super, eště kdyby pršelo :o))

m11
10. 10. 2002
Dát tip
parádní pocitovka...........parádní!!!!!!!!!!!

tloudev
26. 09. 2002
Dát tip
jen houšť a větší kapky! tydyp typ tridydyp..

malar
16. 08. 2002
Dát tip
Výborně!*

Semeno
16. 08. 2002
Dát tip
Ó, děkuji za poklonu, má-li být.

Francois
16. 07. 2002
Dát tip
Vidím to i já. tip

Semeno
06. 07. 2002
Dát tip
Snad to tak nevidíš jenom ty.

Danny
05. 07. 2002
Dát tip
!!

Armand
05. 07. 2002
Dát tip
á další tanečnice :)) - to vůbec není špatné :)) .. jen sis mohla dát trochu záležet a přečíst si to znova, trošku opravit hrubky, velká písmena na začátcích vět, semtam ubrat tečku a přidat čárku atp, atp. Ale každopádně to není marné :) zkoušej a piš dál :) *

Semeno
05. 07. 2002
Dát tip
Děkuju. Jsem hrozně nervózní když to píšu, a ňák jsem to asi moc nepochopila, či co, protože to nedělá co chci a tak. Ale snad to ještě vyzkoumám. Každopádně děkuju

turandot
05. 07. 2002
Dát tip
...bože Semeno! :-) Krásný a tečka. Už po několikátý mě to dokonale rozhodilo. A s těma znamínkama-sakra, vždyť to tomu ještě dodává takovou tu horečnatou uspěchanost- na nic se neohlížející.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru