Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žně ženě

06. 08. 2002
10
0
2281
Autor
zolli

Jen jsem si tak říkánkovala a najednou koukám, že je to sonet…a navíc rada :o)

Sežali své žaly.

Do snopů je dali.

Do copů je dali.

Popletené žaly.

 

Žeňme pryč ty žence.

Upletou nám věnce.

Žně vyhnou se ženě.

Věnce klesly v ceně.

 

Nežeňte se muži!

Žeňte ženy dlužní.

Buďte přeci mužní!

 

Ožeňte se muži!

S ženou, která touží

sežhnout vše co souží.


zolli
05. 10. 2002
Dát tip
:o)

Miroslawek
03. 10. 2002
Dát tip
svobodní chlapci prchejte nic na ty řeči nedejte

MdF
02. 09. 2002
Dát tip
papouch: tvoje poznámka ne kecyblila o básnění si v duši je super :) BTW. mně se to líbí, přesně do blbůstek :)

papouch
08. 08. 2002
Dát tip
:-)))

zolli
07. 08. 2002
Dát tip
kecyblíku, díky, žes tu vyblil takovou žluť sebenázoru, jistě máš v mnohém pravdu. Sebekriticky uznávám, že nemám co sdělit a proto navrhuji, sebekajícně, být vykopnuta do do nově se vytvořeného odpadního koše! Skutečně naklaďme si tu otázku, k čemu že tyhle tlachy slouží? Jsem názoru, že jsou toliko odpadní louží! A to si všimněte, že to dostalo 4 TIPy, říkám, že tipoidní dnes může být na písmáku každý paskvil!

zolli
07. 08. 2002
Dát tip
Také si osobně dovolím připomenout, že i mé svolávání vlaštoviček dostalo 7 tipu a to mne zdesilo ještě víc! Neb jde o čirý výlev vývaru, mající posloužit čistě a jen proto, aby donutili jednu cácoru se vozvat!

zolli
07. 08. 2002
Dát tip
Jo stran pak věnců máš recht je to delší vo slabiku, asi jsem tam omylem dopsala po. Tedy úprava textu z: Věnce poklesly v ceně. Na: Věnce klesly v ceně. Né že by to přidalo dílu na hodnotě, ale alespoň to vodsejpá. stran pak myšlenky, je to nepochybně snůška tlachů, ale trvám na tom, že ŽENĚ - CENĚ se rýmuje!!!

Stevenson
07. 08. 2002
Dát tip
a cirou NENAHODOU..je to DOBRE..i kdybys nedala jen do blbustek..a BTW.. je videt, ze uz ti i ten rytmus neco rika.. TIP..) a hlavne za ty vence co porad v te cene klesaji..)

Albireo
07. 08. 2002
Dát tip
Navzdory vyblitým kecům si myslím, že ta básnička není špatná a rád se přidám jedním tipem do mlýna. Zolliovské vidění světa je kouzelné - kombinace předstírané naivity, rafinovanosti a schopnosti hrát si s jazykovým materiálem. Jediné, co mě zarazilo, je označení za sonet v prologu. Nejsem teoretik, ale myslím si, že ne každá básnička s formálním rámcem sonetu je sonet - stejně jako ne každé trojverší se schématem 5+7+5 je haiku.

Litochowitz
07. 08. 2002
Dát tip
na mne to působí dosti jako jazykolam.....zjištuju, jak moc si šlapu na jazyk:-)))

papouch
07. 08. 2002
Dát tip
kecydebile, pokud sis nikdy nerýmoval jen tak, ze srandy a bez myšlenky, tak jsi na duchu chud ..

Zordon
07. 08. 2002
Dát tip
dovolil byhc si tu ocitovat T:R:Fielda: ...mládenci užívejte mládí, neožeňte se v životě, leda klackem po tom kdo vás k tomu svádí...

Carodej
07. 08. 2002
Dát tip
neměla by ses teď jmenovat žolí?:)

zolli
07. 08. 2002
Dát tip
Čaroděj říkej mi žolí a dám Ti do ZUBU!!!

kecyblil
07. 08. 2002
Dát tip
Jak si tady se mnou všichni nádherně povídají. Nijak jsem tě nechtěl, Zolli, urážet. Jen jsme nechtěl, abys zbytečně nepodlehla přehnaným lichotkám svých kritiků. Ti se teď zas vyznamenali. Mám namysli Albireo s Papouchem. Zolliovské vidění světa zní trošku moc jako terminus technicus, ale to by ještě snést šlo. Ale Papouch, jehož rýmování ze srandy a bez myšlenek obohacuje na duchu... No, na to se budu muset jít podívat.

zolli
07. 08. 2002
Dát tip
kecyvšudybýlku, já vím co tím papí myslí. Jsme podobně postižení. Podle prologu jako jediný správně pochopil, jak dílo vzniklo...opravdu jde JEN a JEN o hraní si se slovíčky bez valného obsahu. Albireo je o5 mimo, ale to už je u něj pravidlo.

Lee
07. 08. 2002
Dát tip
zolli'n'papouch: `````````````````````` derou se mi zpod víček stovky hloupých slovíček na žních že se ženy žení ? vy jste vážně postižení ! nemoc jménem fantasie v myslích vašich stále žije brbláte si pod fousy heslo: "KONEC S MOROUSY !"

zolli
07. 08. 2002
Dát tip
Leeeee :o)))))))

moebius
07. 08. 2002
Dát tip
zolli dobrý, stejně rýmujem pro radost a ne pro peníze. A nakonec to dopadne... viz Poločas rozpadu básní T

Teda kdybych neuměl vyslovovat písmenko "ž" tak to by mně naštvalo ale takhle mně to pobavilo. :))) a to mi nedošlo všechno :))

Čolito
06. 08. 2002
Dát tip
dobré!*

Dabi
06. 08. 2002
Dát tip
Je to hežký:o) Můj upřímný t*

Lyryk
06. 08. 2002
Dát tip
jen pozor na kouži .-)))

kecyblil
06. 08. 2002
Dát tip
Promiň, ale je to hrozné. Já se sice nemám taky o čem psát, ale alespoň to přiznám. Možná to připadá sympatické mému účelovému kritikovi. Myšlenka tvé básně byla poměrně inteligentně vyjádřena v Řeku Zorbasovi. Tvůj naříkánkovaný sonet měl být asi původně sebeparodická rýmovačka... Bohužel, nedrží se na stejné rovině příšernosti - verš "Věnce poklesly v ceně." vybočuje ubohostí, délkou, i tím, že se nerýmuje. Směšnou formou bys neměla vyjadřovat (byť jen napůl) vážně míněné myšlenky. Předchozí dvě básně jsou podobně špatné. Nejspíš bys měla jinak žít, abys svůj talent nemusela takto znásilňovat. Zatím totiž nemáš co říct.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru