Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

moderna

19. 08. 2002
6
0
2775
Autor
houmles

Viděl jsem lesk kovu.
Viděl jsem že je sklo průhledné i že zrcadla lžou.
A z nebe se zřítil další fragment pohledu na svět, úplně jako malý očouzený andílek.
Tak jako každý den.

řásná
10. 09. 2002
Dát tip
*

houmles
22. 08. 2002
Dát tip
tak hele. moderna je nazev ciste proto, ze to tak je moderni. Sklo ze je nebo neni pruhledny - dobre, taky jse v maly skale hledal kousky sklarskejch ulomku, byl jsem z toho ouplne perplex a skrz videt nebylo. Lhani zrcadel, to necham stranou, pac absolutni leva a zrcadlova leva jsou ouplne od sebe. Ocouzenej andilek - to je proste tak, ze kdyz vystrelis do nebe, tak co jinyho muze spadnout? Jeste mi rekni ze rosa :-) Mno a souvislosti: podivej co za moderni baraky se roji v praze. andel. pavlak. ted bude i karlak a flora. pesi zona. no, mozna ze ty zrcadla precjen nelzou a odrazej ten humus v cele sve krase..

houmles
22. 08. 2002
Dát tip
;-) Hele ja za sebou samozrejme mam par let stavarny.. jestli jde o to hrat si na schovavanou se slovickama, tak moderna MA zaklad ve slove moderni, a ne ze ne. Moderna zacala s tezkou "prakticnosti", tak jako pozdeji funkcionalismus. Mam pocit ze se o to samy snazej dneska architekti tehle sklenenejch pekel. To ze to tady nejakej pan Kotera delal uz na zacatku stoleti, je jina vec. V podstate je to historickej vyvoj porad jednoho smeru. Orezavat, orezavat, orezavat.. mno asi je to na trochu delsi "pratelsky rozhovor u kavy". V kazdym pripade jsem to s timhle vedomim psal, nazev opravdu s architekturou souvisi a imho to zavadejici neni ani trochu. a btw pokud napisu "dnes je moderni retro-styl" - je to dobre nebo spatne? :-)

houmles
22. 08. 2002
Dát tip
hele ja jsem nikdy netvrdil ze ty dnesni stavby JSOU prakticky, ja psal ze "se o to samy SNAZEJ dneska architekti tehle sklenenejch pekel".

houmles
22. 08. 2002
Dát tip
mno, tak koukam ze se pomalu dostavame k antikonzumu ;-) utraceni penez misto kreativity a prakticnosti - neni to jen v architekture. Tak asi je ta moderna fucked spatnej nazev. Dobra. tak Moderni doba. ale to uz tu jednou bylo - HNF zpivali Moderni doba - moderni nemoci. Sy Fi Lis.. a pritom ten je tak starej... :-) ach jo, stejne vsechno v historii bylo nekdy novy, moderni, ze se tomu ve "sve dobe" dalo rikat moderna.. Mno uz je to asi placani padlem do bahna, kachnicky jsou v bezpecne vzdalenosti.. necham uz toho.

ivana
20. 08. 2002
Dát tip
dobrý-t-

sue
20. 08. 2002
Dát tip
ukaž mi lesk kovu dokaž, že zrcadla lžou ještě líp popiš dnešní dobu rychle, než tě podmažou........Tip

Dabi
20. 08. 2002
Dát tip
Zrcadla nelžou...to se jen bojíme podívat pravdě do očí...

Překvapil jsi mne...Dnes už poněkolikáté...***

Erineth
19. 08. 2002
Dát tip
NO COMENT... :o(

Nuitík
19. 08. 2002
Dát tip
docela se mi to líbí..* no comment se píše se dvěma :o))

houmles
19. 08. 2002
Dát tip
eri mas nejakej osobni problem z toho ze jsem ti pod jedno "dilo" napsal ,,peknej shit''? ale neboj.. takovejch jeste napises.. jako ostatne kazdej.

Fame
19. 08. 2002
Dát tip
good

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru