Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tramvaje a toalety

12. 09. 2002
6
0
2868
Autor
Yossarian

Komentář podle mýho to je, ale v možnostech sem ho nenašel

Ve včerejších večerních zprávách na TV Prima mě pobavila jedna obrazová reportáž vypovídající o problému řidičů tramvají v Praze.
V našem Hlavním městě je totiž z důvodů oprav podzemní dráhy po nedávných povodních zajišťována náhradní doprava tramvajemi a autobusy MHD.
Intervaly jízd se nutně musely zkrátit. Dochází tak ke kuriózní situaci, kdy nejenom že řidiči zmíněných tramvají nemohou dodržovat povinnou půlhodinovou přestávku po čtyřech hodinách služby, ale dokonce nemají ani předepsaných deset minut pauzy, kdy je elektrika v konečné stanici.
Řidiči tak nemají ani možnost  si dojít na toalety, protože ty jsou příliš daleko  a linky by měly zpoždění.  Odskakují si proto jenom ke stromu.
Mluvčí pražské integrované dopravy uvedla, že řidiči možnost "odskočit si" mají.
   "Po domluvě s dispečinkem mohou  provoz na lince ukončit o několik stanic dříve a nechat všechny cestující vystoupit," uvedla mluvčí dopravního podniku.
Představa, že jedete třeba z Pankráce na Bílou Horu a na Smíchově  vám řidič řekne, že musí na záchod a že dál nejede, vzbuzuje úsměvy na tvářích nás všech.
Úsměvy na tvářích, nikoliv však na těch patřících řidičům.

Co kdyby se jim začalo chtít na velkou?


Jůůů, Švédsko.... tam musí být kráásně.... a mají tam Ingrid Bergman. ;) Yossi, ale nevrhni se moc pohlavě, at' nenarazíš - nejsem zrovna moc dobrý autor... Budu vkládat něco novýho, až to vyhrabu a až budu zas někdy dýl na Písmáku. Na pokladně - ve velkým Tesku, ale ted'ka tam zrovna nebývám (až zas budu - dám vědět). Co - chceš se přijít na mě podívat?? Neboj, já po tobě občanku chtít nebudu...;-D Zatím hoj!

Yossarian
02. 08. 2004
Dát tip
právě jsem se vrátil ze Švédska, a tam jsme pořád řešili ve městech stejnej problém, záchody za 5 SEK nejsou nic pro nás, občůrali jsme jim tam co se jen dalo :o) díky za kritiky, taky se asi na tebe brzy po vyřízení prioritních věcí "vrhnu" btw- v kterejch obchoďákách tě lze potkat u pokladny?, na podzim tam zajdu ;-)

Potřeba na toaletu - tot' můj největší problém, at' jsem kde jsem. Obvykle přichází v těch nejméně vhodných situacích. Mohla bych vést sáhodlouhý seznam, co už se mi všechno přihodilo. Jednou jsem např. lítala po celým Brně a sháněla nějaký vhodný plac, kam bych mohla vykonat svou velmi nutnou velkou potřebu. Už byl večer a všechny veřejný záchodky (i obchody, kde je mají) byly zavřený, křoví široko-daleko žádné, hlavně jsem ale neměla moc času něco hledat, pokud jsem nechtěla udělat hromádku na chodníku. Je mi vrcholně trapné chodit do nějakých restaurací apod. jenom na záchod a objednávat si zas jenom kvůli záchodu taky nechci, ale jelikož ted' to jinak nešlo, tak jsem vtrhla do jedné kavárny se slovy: "Prosím, mohla bych si jen zajít na toaletu??" Načež se všichni začali chechtat, ale aspoň, že mě tam pustili (jinak bych to pustila já). Nebo jsem seděla v hypermarketu u pokladny (brigoška), bylo to před svátkama, u každé pokladny kilometrové fronty a do toho se mi začalo chtít na záchod. Neměl mě kdo vystřídat, takže to bylo teda fakt příjemné, sedět tam s plým měchýřem a ještě se přitom soustředit, abych něco nespletla a k tomu se usmívat na zákazníky. To bylo teda docela umění. ;))) Každopádně to máš pěkně napsaný a fakt sem se u toho zasmála, za což dávám tip. Jo, a zrovna z okna vidím dřepět u stromu jakéhosi chlápka v modrý uniformě... ;-D

limetka
09. 08. 2003
Dát tip
Nechci Ti psát žádnou bůhvíjakou kritiku a nechci po tak dlouhé době ani komentovat tyhle trable řidičů. Chtěla jsem si od Tebe něco přečíst. A tohle mě svým způsobem fakt pobavilo. Tip

Astalavista
28. 12. 2002
Dát tip
Glosa by asi byla zase kratší, ale mohlo by to být... ono je to o tom, že mezi některými žánry jsou tak úzké hranice, že nemá cenu je respektovat...:)

Yossarian
27. 12. 2002
Dát tip
No a co třeba glosa? jak řekl Čapek, cosi delšího než poznámka a kratšího než fejeton.

Astalavista
26. 12. 2002
Dát tip
Je to sloupek....:) Přestože komentuješ jistou věc, kterou znáš z televize, na komentář to není dost dlouhý a propracovaný, to by si tam musel zařadit, jak to dělají za normální situace, srovnat s dopravou v jiných velkých městech a tak... takhle je to sloupek - čili reflexe události běžného dne, která nějakým zbůsobem zaujala autorovu pozornost.

Yossarian
07. 10. 2002
Dát tip
Jasně, dělej si s tím co chceš. Ale humor to moc neni, představa že sem ten řidič já. Nicméně dík za uznání, určitě potěšilo.

galaxy
07. 10. 2002
Dát tip
:-))))***

Čmelák
26. 09. 2002
Dát tip
Jistě vážné, ale i úsměvné téma - pokud právě sami nepotřebujeme - kamsi... TIP za humor. Autora prosím o avízo (zprávu). Mohu toto dílko zařadit do klubu "HUMORNÁ PRÓZA A POEZIE"?

PRSK
14. 09. 2002
Dát tip
:o)) myslíme na kdejakou ptákovinu, ale základní lidské potřeby nám jaksi unikjí... jsme zkrátka lidé. Dávám T za zvolené téma

Vio
12. 09. 2002
Dát tip
... a teď si představte, že takový člověk byl k tomu ještě třeba vytopen a nemůže se ani postarat o obnovu svého bydlení, protože jich je málo... a že takoví jsou... brrr...

Vio
12. 09. 2002
Dát tip
S.V. ... to zas nemusíš ;-)))

Leclajr
12. 09. 2002
Dát tip
No já docela koukám, že by tramvajáci měli takovýdle trable.. A ty lidi taky, když třeba někam spěchaj..:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru