Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

FRONTA NA PÍSMAKU KONČÍ!!??!!?? ANEB KDO JE TADY BOLŠEVIK

19. 09. 2002
3
1
8369

autorem je OLDA, pan co tady o tom rozhoduje

9.9.2002

Umírni své chování a uprav ketegorie svých děl,

která do daných kategorií nepatří.

 Pokud nebudeš reflektovat, bude ti omezen přístup na server. Autor


 

18.9:2002

Posledni upozorneni, umravni (nete) se, nebo Vam bude omezen pristup. Autor

 

 

 

 

jasně že spousta lidí asi jásá, ale mě to přijde jak za komančů třeba s plastikama. zasa je umění někomu nepohodlný, hlavně když se dostanem na politiku...

 

 


1 názor

čau melino, fronta neumírá, jen vyšla do ulic...

ale jo, wopi, já tě docela beru :-) měkkýho i tvrdýho, to seš prostě ty, a v lecčems máš pravdu, to jen my rebelové musíme furt hlavou do zdi :-))) čau Melina.

Wopi
24. 10. 2002
Dát tip
:)

ste měký

Wopi
07. 10. 2002
Dát tip
tak třeba u pečiva je to pochvala :)

Wopi
07. 10. 2002
Dát tip
a já jsem pěkně vypečenej :)

galaxy
05. 10. 2002
Dát tip
Pozvedni svůj hlas - buď magor! Naštvi všechny z nás - buď magor! Nastav kůži svou - buď magor! Ať ostatní řvou - buď magor! Názory své skryj - buď magor! Slušnější je pyj - buď magor! Buď taktický lhář - a magor! Schovej svoji tvář - jak magor! Pak můžeš psát, co chceš, a do očí všem, věř ! Dostaneš se do výběru, ztratíš cestu do výtěru. Určitě ti bude líp ! Dostaneš i prima TIP.

Wopi
05. 10. 2002
Dát tip
:)

Print
27. 09. 2002
Dát tip
Vio: -)*! Kecyblil: Ano, mám tam chybu, Původně ta věta byla vystavěná jinak, opravoval jsem jí, ale na její konec jsem nedohlíd!:-) Sorry.

Oldo, ty seš normální kokot. Jasně, já sem podle tebe jeden z největších úchylů na Písmáku, ale ty seš fakt bolševickej kokot! KOKOT!!!

MOL3
27. 09. 2002
Dát tip
Pokud to mohu posoudit, skupina jako Fronta na banán tady chyběla, a když ji tu už máme objevují se klasické uprděné názory. Konečně někdo má sílu vstát a zařvat na celé okolí: " Žijete v uprděnosti lidi! Probuďte se!". A co se týče názorů na Ameriku? Ač si to málo kdo chce připustit, Fronta MÁ pravdu. Copak to nevidíte? Bush je morová rána - maniak s atomovkou v kapse, skutečný terorista - a důkazů na to máme více než dost. ICC, Kjóto, protiraketový deštník apod. Takže Fronto - JEN TAK DÁl!!!

m11
27. 09. 2002
Dát tip
MOL3 - mas my sympatie!

Vio
27. 09. 2002
Dát tip
Trapane, to je opravdu pregnantně formulovaný názor.

kecyblil
27. 09. 2002
Dát tip
Print: A proč se mi omlouváš :-)) O chyby přece nejde, třeba jsem to neměl vůbec zmiňovat. Jde o to, co je to "nemravný exces" a je-li skutečně vždy špatný. Hodně umělců se chovalo "nemravně", možná všichni. Nechce se mi tady rozepisovat, proč si myslím, že tomu tak je. Určitě je o tom napsána spousta knih... Ale pokud jsi je nečetl, můžeme si o tom povídat, než nás někdo vzdělanější poučí. To zní lákavě, co ;-))

Print
27. 09. 2002
Dát tip
Kecy: Nemravným excesům jsem se vyhnul záměrně, přiznávám bez mučení. Není to jednoduchý téma. Cítím to v sobě. Neskutečně nemravně jsi mě nasral s tou tvou "kyticí" - štítím se doteď a mám problémy si s tebou, autorem tohoto opusu, vůbec psát! Zcela upřímně!:-) To není výkřik, to je stav!:-) Za nemravné považuju především to, co druhého ponižuje. Viz ostatně některé dnešní příspěvky v tomto auditku. Ale jak říkám - je to velké téma a chce to mít chladnou hlavu a čistou mysl bez předsudků. Uvažuju nad tím. Hezký večer!:-) *!

m11
26. 09. 2002
Dát tip
Kocour............na áčkařskejch stránkách by to spíš bylo nošení dříví do lesa (pro Wopiho, ten je na ty přísloví)..........apropos (Wopi, všímáš si, použil sem cizí slovo!!!!!), copak někdo z fronty prohlásil, že patří k anarchistům??????

Wopi
26. 09. 2002
Dát tip
:))) dík, m11 :)))

Kocour
26. 09. 2002
Dát tip
to je pravda neprhlásil, ale jejich přístup ke světu má áčkařskej podtext, jestli frontěnabanán vadí, že sem je označil za áčkaře taxe jim tímto omlouvám a beru zpět. Všem ostetním to může bejt putna. No právě, že by to bylo nošení dřívý do lesa, taxe prostě zaregistrovali tady a prudí, páč chtěj vyvolat polemiku což se jim tímto dokonale povedlo. A vůbec se ptám je to na škodu? Já myslím, že néni, byť je todle literární server. Zas na druhou stranu je to Oldův server a je čistě jen na něm co tady chce mít a nebo nechce a my hosté jej musíme plně akceptovat. Howgh

Print
26. 09. 2002
Dát tip
Jen poznámečku: Už jsem to tu jednou naznačil: Jistě, autorem a majitelem tohoto serveru JE Olda. Ale on nevytvořil nějakou soukromou osobní www stránečku, ale vytvořil veřejný prostor, jak to tu někdo moudře napsal. Kdyby to byla jeho osobní stránka z tísiců jiných, pak bych vnímal zcela jinak větičky o tom, že si může dělat, co chce, a že je jen na něm co tady chce mít a co ne a my že jsme tady jen hosté, kteří musejí všechno jen akceptovat. Domnívám se, že Olda dobře ví, že Písmák není ve smyslu o kterém mluvím JEHO server a z vcelku dlouhodobé historie a reality je vidět, že to také tak vnímá! Nepodsouvejme mu nízké majetnické vztahy a komplexy a opojení majitelů ze svého majetnictví. Nikdy se nesnížil k tomu, aby tyto výzvy akceptoval a aby je realizoval. Vnímám ho jako partnera ve veřejném prostoru, který vytvořil za což jsem mu vděčný. A vím, že i on mě za partnera považuje. A nejen mě, ale všechny. Myslím si, že optika a majitelské brýle, které mu někteří horlivci nasazují spíš svědčí o nich samých, než o realitě, která je vlídná, partnerská a tolerantní a tím i životná. Čímž také ovšem jedním dechem říkám, že má právo i povinnost (a měl by toho i využít), aby tento veřejný prostor, který nám všem i sobě vytvořil, neochránil před nemravnými excesy.

Kocour
26. 09. 2002
Dát tip
Tak pokud je to tahle, taxe Oldovi a fšem tvůrcům serveru omlouvám, za podsouvání majetnických vztahů. Jen sem chtěl podotknout, že si myslím, že na to má právo, pokud to nedělá, pak tím líp a vzbuzuje ve mě více respektu a simpatií. :)))

Print
26. 09. 2002
Dát tip
Kocour: nemáš se proč omlouvat! Řekl jsem jen to, co si myslím a hlavně jsem popsal jen to, co ve skutečnosti naštěstí funguje, oki?:-) Všechno dobrý! *!

Kocour
26. 09. 2002
Dát tip
oki šecko dobrý

Vio
26. 09. 2002
Dát tip
Printí, tos napsal dobře ;-)

kecyblil
26. 09. 2002
Dát tip
Print: Máš možná v poslední větě chybu. Nemá tam být asi "ochránil"? Problém bude vždy v definování "nemravných excesů." Můžeš je definovat jako vše protiprávní, ale to je v u nás docela nevyzpytatelná kategorie. Platí třeba pořád ten zákaz zmiňování drog v umění? Každopádně, pokud i já jsem psal o nechuti být "soukormě vlastněn", nenarážel jsem na Oldovo chování, které mi připadá korektní, když je zrovna vidět. A to je asi vůbec nejlepší možnost. A co se týče spor s frontou, řekl bych, že k nim muselo dřív nebo později stejně dojít. Omezení svobody frontě přišlo nejspíš vhod: konečně jde jasně proti proudu a bojuje s politikařením úzkoprsých "umělců". A tak je snad vše zase v pořádku ;-)

m11
25. 09. 2002
Dát tip
wopi: :-)))))))))))))))))) nemám co dodat :-))))))))))))))

kecyblil
25. 09. 2002
Dát tip
Wopi, Vio: Slyšely jste někdy o dysfunkcích, které způsobují tyto pravopisné chyby? Vzdělání a inteligence s tím vůbec nesouvisí. Já osobně jsem schopen aplikovat pravopisná pravidla na svůj písemný projev jen s pomocí příruček, znova vyhledávám slova, která už jsem jednou viděl. Pokud si nedávám pozor, dělám dětinské chyby. To vám píšu jen pro případ, že byste mě snad chtěly urážet, ... :-))

Wopi
25. 09. 2002
Dát tip
Nechci tě urážet, opravdu ne.

Vio
25. 09. 2002
Dát tip
Kecyblile, to snad nebyl náš úmysl. Nicméně to, o čem mluvíš, jsou výjimky. Mluvil jsem v obecné rovině.

kecyblil
25. 09. 2002
Dát tip
no proto :-)) Říká se to takhle, Wopi?:-) A jak bys třeba naznačil, že to říkám žertovně a přátelsky. Myslím, jakého bys zvolil smajlíka?:-)

Wopi
25. 09. 2002
Dát tip
třeba ;-)

Kocour
25. 09. 2002
Dát tip
dumám jestli áčkařský panflety patří do literatury? napsaný to je, ale asi ne spíš by se hodily na nějaký áčkařský stránky.

Wopi
24. 09. 2002
Dát tip
Lyryk vyhrožuje násilím??? Proboha, rebecco, kde?? Neměla jsi v noci nějaké divoké sny??

Vio
24. 09. 2002
Dát tip
Rebecco, nevšiml jsem si, že by lyryk vyhrožoval násilím. Píše o noži na JEHO krku, pokud sis nevšimla. Krom toho se tady nikdo nedopouští srovnávání úrovně vzdělanosti s násilím... nicméně tyto věci spolu velmi často souvisí, což sama jistě dobře víš. Ovšem podle toho, co čtu, ses toho srovnání dopustila Ty.

Vio
24. 09. 2002
Dát tip
... a navíc neopodstatněně...

Wopi
24. 09. 2002
Dát tip
čím nepozorněji kdo čte, tím ohnověji diskutuje, co? :-/

Wopi
24. 09. 2002
Dát tip
Ubožáckej anonyme, kterej se taky neumí podepsat, ta třetina světa by se to třeba ráda naučila, ale nemůže. Zato m11 a jiní mu podobní měli možnost se něco naučit, ale nechtěli. V TOM JE ROZDÍL.

m11
24. 09. 2002
Dát tip
wopi: covece ty rad mluvis za ostatni, vid? nemels nahodou dominantni matku? ze mas potrebu porad hledat nakej řád, prebirat kontrolu nad ostatnima a tak.................

Wopi
24. 09. 2002
Dát tip
starej se radši o sebe, myslim, že je tam práce jak na kostele :-/

Wopi
24. 09. 2002
Dát tip
:-/

Lyryk
24. 09. 2002
Dát tip
no, myslím, že jsi mě špatně pochopila, když jsem to tak květnatě napsal... tedy jinak: kdo se nezastaví po domluvě - nezastaví se vůbec a veř mi vydírat bych tě nechtěl, nikoho, ale z takových tvých myšlenek jdou na mne smutky

Lyryk
24. 09. 2002
Dát tip
o trestu bych věděl - napiš sto básniček s lyryckejma novotvarama .-)

Lyryk
24. 09. 2002
Dát tip
a třikrát za sebou .-)

m11
24. 09. 2002
Dát tip
wopi.....nebyla to nahodou jeste ke vsemu bigotni katolicka? kdyz uz pises o tech kostelech :-)))))))))))))))

Wopi
24. 09. 2002
Dát tip
o kostelech?? m11 - jsi si jistej, že jsi nezdrhnul z ústavu?? vážně, zamysli se někdy nad sebou - to už fakt vypadá na nemoc, ale neztrácej hlavu, dneska už doktoři dokážou divy

Vio
24. 09. 2002
Dát tip
Rebecco, cituji sám sebe: "Krom toho se tady nikdo nedopouští srovnávání úrovně vzdělanosti s násilím... nicméně tyto věci spolu velmi často souvisí, což sama jistě dobře víš." Píšu tedy "velmi často", což neznamená "vždy". To zaprvé. A za druhé. Bylo to myšleno v rámci řekněme "západní civilizace" (nemám ten pojem moc rád), úžeji dejme tomu náší republiky. Právo a možnost vzdělání tu má každý, takže není důvod sem demagogicky zatahovat "křováky". P.S. Lyryku, už si prosím Tě, nevyhrožuj, nebo Tě přijdu zachránit ;-)

m11
24. 09. 2002
Dát tip
Wopi: nechci te uvadet do rozpaku, napsal si "starej se radši o sebe, myslim, že je tam práce jak na kostele" - všímáš si? malinko ti napovím, ano, to poslední slovo mám na mysli. KOSTEL. nebo to psal nekdo kdo zneuziva tvuj nick (bacha na heslo!). Jinak na tvou otázku ti mohu zcela jiste odpovedet, ne, nezdrhnul jsem z ústavu. Jak si mě poučil, že doktoři dokážou divy, zkus to s nima ty, ok?

Wopi
24. 09. 2002
Dát tip
neznam smajlíka na to, co bych chtěl (napsal bych "bohužel", ale tvá zvláštní mysl by z toho nejspíš uvozovala cosi o katolictví příbuzenstva) "práce jako na kostele" je rčení, což samozřejmě nemůžeš vědět, protože své znalosti českého jazyka jsi již dostatečně demonstroval výše - brát rčení doslova a spojovat ho s případným katolictvím rodičů je úlet opravdu hodný duševních kvalit m11 víc nemam, co bych k tobě podotknul

Wopi
24. 09. 2002
Dát tip
jo - ještě něco - u těch doktorů jsem byl a s výsledkem jejich bádání jsem navýsost spokojen :))) teď je řada na tobě

Gastarbajtr
23. 09. 2002
Dát tip
Lyryk: díky za odpověď!

djPes
23. 09. 2002
Dát tip
Lyryku, protože jsi skutečně natvrdlý, budu stručný - bráním svobodu slova, ne FNB či někoho jiného. Pokud napíšeš, že jsem přešel na jejich stranu, nepochopil jsi nic. Taky chápu Oldu, že má obavy o svůj server. Za nedokonalé zákony a nedokonalé lidi nemůže.

m11
23. 09. 2002
Dát tip
Lyryk.............covece neuvazoval si o novem pracovnim miste? co treba na protiextramistickem oddeleni policie CR, ministerstvu vnitra, BISce....myslim ze by ses tam hodil....ses docela agilni, co se tyce politiky tak to mas v hlave srovnany, vzdelani mas...................nevahej!!!!! ceka te obrovska kariera!!!!

Lyryk
23. 09. 2002
Dát tip
m11: toho už jsem nechal .-))) to už mám za sebou, teď jsem tady...

Lyryk
23. 09. 2002
Dát tip
djPejsi: za svou natvrdlost se ti bez ironie omlouvám, já si připadal tvrdší než jindy a byla to zřejmě jen natvrdlost, tak promiň... beru zpět

FABIÁN
23. 09. 2002
Dát tip
Gaste, nemohls to napsat lépe... "kdo neskončí na mile formulovanou výzvu skončí s nožem u mého krku..." lyryku.... ty jsi začal vyhrožovat násilím? zrovna ty? wopi - nebazíruj furt na hrubkách, na diskusní příspěvek tohoto typu nejsem donekonečna zvědavá, jako externí členka fronty jsem už vyjmenovala své vzdělání... a co má bejt? dobrá myšlenka napsaná stokrát blbje neznamená, že je lepší číst vědecké eseje - nesmysly byť správně napsané...ale třeba o hovnu... krom toho jako ext. členka FNB jsem si ověřila, že FNB má časový limit, který byl dnes např. již překročen, takže jestli sem někdo něco chce v rychlosti napsat a navíc velmi slušně, snad se neposeru z toho, že tam má blbje dvě ypsilon. Oldo, myslím, žes to vyřešil s tím časovým limitem vcelku správně, chápu, že něco se udělat muselo, jinak by lyryk vzal do rukou kulomet... jak dlouho bude to omezení trvat? a kolik je to minut denně? já jsem chtěla také něco vložit pod jejich nick a neměla jsem vlastně už možnost... přitom mé příspěvky jsou jedny z nejmírnějších ve frontě...

Wopi
23. 09. 2002
Dát tip
Nebazíroval bych na něčem složitém, ale shoda podmětu s přísudkem je věc prvního stupně základní školy a nemůžu brát vážně slova někoho, kdo píše stylem "diskuse začali, hranice se ukázali", protože je vidět, že nezvládnul ani látku třetí třídy ZŠ. :-/ Sorry - ale TAKOVÝ stupeň nevzdělanosti je ostuda a považuju to za CHARAKTERIZUJÍCÍ RYS FNB.

Vio
23. 09. 2002
Dát tip
Wopi... no asi tak...

Hauský
22. 09. 2002
Dát tip
Ježiš to sem zase neco řekla,už radši mlčim asi sem to neřekla dobře,ale neumim to vysvětlit... to by ani některá díla třeba A.Rimbauda nebyla poezii tak sem to nemyslelaaaa

Gastarbajtr
22. 09. 2002
Dát tip
já osobně bych nazýval.... já se nikde neschovávám, dokonce si myslím, že na Písmáku jsem jeden z nejveřejnějších lidí...., já se zodpovědnosti nebojím, protože se nemám čeho bát...

Duf
22. 09. 2002
Dát tip
Kecy, nevím jestli jsi četl ty samé reakce, které jsem ti psal já. myslím že míra našeho nepochopení vzrůstá. Já si stále myslím, že oblékání se do obleku vraha je způsob laciného chlapáctví, nebo zastrašování. To že jsem ti děkoval za to, jak přijímáš mé pohledy, nebylo uznání chyby.

Hauský
22. 09. 2002
Dát tip
:-) co ti na tohle mám prosimtě říct JOOOO přesně takhle buď!

Duf
22. 09. 2002
Dát tip
Reby, myslím že jsem to popsal dost jasně, nevím co říct víc.

kecyblil
22. 09. 2002
Dát tip
Duf: Čekal jsem, že s touhle poznámkou narazím :-) Jde o to, že jsem se neoblékal do obleku vraha, v mé úvaze není nic, co by mohlo být bráno jako laciné chlapáctví nebo dokonce zastrašování. Nikomu nevyhrožuju, nikoho neurážím. Chtělo by se říct: narozdíl od tebe...

Duf
22. 09. 2002
Dát tip
keci Nelze vést debatu a lhát, jak jsem pochopil, tak dokonce záměrně. A poud nevidíš to co já: no nabíd jsem ti ten pohled, víc dělat nebudu. Odkaz na mé vyhrožování si rád přečtu. K té jedné urážce se rád hlásím. rebi: s tim ti nepomůžu.

Lyryk
22. 09. 2002
Dát tip
otázka zde již byla položena a nepřímo i zodpovězena ospravedlňuje inteligence, sympatie, schopnost gramotně cosi napsat nebo souhrnně řečeno zdařilá - lákavá forma eticky závadný obsah? prosím, jen vážné vnitřním duchem podepřené odpovědi; do kontextu obsahu, který je nedělitelný od formy vstupuje i deklarovaná nebo zjištěná či dokonce jen zdánlivá etika postoje autora, jeví-li se obsah vnímateli z nějakého důvodu jako závadný - považuje potom formu za nepodstatnou, byť třeba kvalitní a vynalézavou; krása nebo hnus s tím nemá co do činění, hnus může být podobou krásy; každý člověk v sobě čas od času objeví špatnou myšlenku a možná se i něčeho dopustí, jeho etický kontext často posuzujeme, až když je ukončen smrtí, neboť už autor nemůže tento názor vnímatelů osobně změnit - tak mají autoři vedle své tvorby i jakousi etickou nálepku (například já jsem pro řadu křesťanských vnímatelů nevěřící), která jejich dílo neoddělitelně doprovází; takový kontext může být u autora i neobjeven, může se i falešně jevit; vidím určitý rozdíl v tom, že řadě autorům zde zčásti jejich názorům nemohu sice přikývnout, ale vcelku jejich závadnost nevidím v obecné rovině (kecyblibl, Gastarbajtr); nějak jim ještě věřím, že jejich úmysly nejsou nejhorší, věřím jejich hledání a experimentu; u fronty už mám obavy z toho, že se mi autosky může falešně představit kdokoliv a názory těch částí kdokoliv jsou pro mne zčásti za hranicí přijatelnosti - v takovém případě mne prostě forma nezajímá, ať si je gramotná jak chce; z hlediska Oldy je myslím nade všechnu pochybnost, že opatření proti frontě udělat musel; Duf, Teichman: líbí se mi vaše poctivě formulované názory, ale nerozčilujme sež už .-))) mír všem a krásné dny na časy věčné...

kecyblil
22. 09. 2002
Dát tip
Duf: Jasně, nevyhrožoval jsi. Ale když někomu řekneš, že je "slepý sráč", působí to poněkud agresivně. Přiznávám se, že jsem svou poslední formulaci záměrně vyostřil - chceš-li, lhal jsem. Ale v logice tvého příspěvku bych mohl říct, že jsem ti jen nabídl k posouzení svůj úhel pohledu na tvé rázné kritiky. A nebo bych mohl říct, že také lžeš (nebo snad, že se jen mýlíš) . Také bych si rád přečetl odkaz na mé zastrašování. Ale ne, už jsem pochopil, jak to myslíš. Zastrašuju tím, když se snažím vžít do uvažování teroristy. Včera jsem četl diskuze pod díly fronty, a tak jsem asi už příliš otrlý na to, abych své lehce provokativní úvahy považoval za chlapáctví. Má úvaha mi připadá na zdejší poměry spíš zženštilá. Ale díky za ten pohled, Dufe. Doufám, že teď aspoň víme, v čem si nerozumíme. k.

Duf
22. 09. 2002
Dát tip
Ano keci, poznal jsi to, projevila se má agresivita, a já se za to nestydím. Já mezi názorem a lží rozlišuji. Myslím si že celá "květina" je oním výše uvedeným chlapáctvím a zastrašovacím rytuálem. Nechápu proč to chceš ode mne stále opakovat, proto bych chtěl ukončit naši debatu i naše avi. Dík PS: ještě jednu tvou odpověď snesu

kecyblil
22. 09. 2002
Dát tip
Lyryk: Děkuji za víru v mé polepšení :-) Mám asi nedostatek schopnosti sdílet neprožitou bolest, ale měli bychom aspoň přesně najít bod, kde se naše názory rozcházejí. Tedy několik poznámek k tvému příspěvku: "ospravedlňuje inteligence, sympatie, schopnost gramotně cosi napsat nebo souhrnně řečeno zdařilá - lákavá forma eticky závadný obsah?" 1)Ne, ale nelze takovému eticky závadnému obsahu tuto kvalitu vyjádření upírat. Nejsprávnější je říct, toto je dobře napsané, ale s obsahem nesouhlasím. Nebo vyjádřit nesouhlas s obsahem a k formě se nevyjadřovat - v tomto auditoriu je takových uspěchaných soudů až dost. 2) Můžeme ale mluvit "o eticky závadném onsahu", jedná-li se o umění. Mohl bych ti sem vypsat stovky umělců a tisíce děl se závadným etickým obsahem. Jistě bys jich objevil ještě víc. 3) Důležitý je podle mě spíš aspekt političnosti. A tu právě u své "kytice" téměř nevidím. To, čím vás odpuzuju, bych nazval spíš jakýmsi uspěcháním historie. Snažím se rozebírat věci ze všech stran ve chvíli, kdy je rána ještě čerstvá. 4) A u fronty: mě osobně vadí jejich projev až ve chvíli, kdy se nedá mluvit o umění. Tedy výhružky v kritikách. A jak řekl správně Prokletí, stejne jako kapela skinheadů se i fronta může za své výroky zodpovídat, pokud přesáhne jisté meze. Otázka zní, zda je toto správné.

kecyblil
22. 09. 2002
Dát tip
Duf: Nemáš pro svá tvrzení žádná opodstatnění. A mezi názorem a lží také rozlišuješ svérázně. Nelhal jsem, protože z mého pohledu skutečně zastrašuješ jenom ty, pokud jsi sprostý a neskrýváš agresivitu .-) Mohl bych se tě leknout :-) Má úvaha totiž není "lacině chlapácká", nýbrž zženštilá. A to zřejmě odpuzuje "drahé chlapáctví" v tobě. Teď mě napadá, jestli náhodou nejsi takový ten mužný typ, který nenávidí jakékoli, byť lehké zmínky o homosexualitě. Mé dílko by pak v tobě vyvolalo tento nepříjemný pocit.

kecyblil
22. 09. 2002
Dát tip
Duf: Četl jsem si "kytici" znovu a musím uznat, že je zbytečně exaltovaná a nejasná, a je napsaná trošku moc na efekt. A to "laciné chlapáctví" tam asi je. Zastrašování už míň, ale atmosféra toho dílka není zrovna příjemná. Nemá cenu se o něm bavit dál, protože bychom podobný tón přenášeli i do kritik (to už jsi asi dávno přede mnou pochopil). Měj se zatím pěkně k.

Prokletí
22. 09. 2002
Dát tip
rebecco, jasně ;o) Víš, já neříkám, že je to to či ono, jen že kdyby to někdo chtěl napadnou, bez ohledu na výsledku, měl by Olda potahování . Rozuměno ;o)))) Ahoj m.

Lyryk
22. 09. 2002
Dát tip
to k.: je zajímavé, jak se musí použít ve tvé obhajobě umění obecné slovo umění, které je samo o sobě pouze pojmem podobným všeobecnému literatura .-) literatura je veškerý jazykový projev umění je obecně veškerý projev prohlášený za artefakt já naštěstí necítím potřebu zahrnovat svoje pokusy o artefakty do všeobecného umění, pro sebe mám své malé soukromé adjektivum, tajné soukromé dogma, moje pokusy válcují mne samotného, ale nemohou být jinak než z vnějšku vsazovány do kontextu uznání vnímatelů, je to o jiném světě krásy, ten náš spor - ty věříš, že krásu (nebo ideály) lze komukoliv dokázat, ale to je omyl, smrtelný omyl, protože přijetí nějaké pravdy, aby měla skutečný smysl nemůže být nijak zkontrolováno, objektivně umění neexistuje, objektivně lze diskutovat a být utěšen sdílením, jež je mnohdy jen falešné a tolik potřebné k životu; život je pro mne důležitější než idea a proto mne o svém (nebo jiném takovém) umění, které neobhajuje život, nikdo nepřesvědčí; na druhé straně zlo není jen idiotské, zlo přináší i pokrok, bohužel a naším (z mého pohledu) doufáním musí být hledání pokroku bez zla, k tomu nepotřebuji obdiv či lítost nad vrahy, nepotřebuji obdiv zla, to se nezmění .-) to Stalin: to je dobrá kritika Gasta... :-)))))

kecyblil
22. 09. 2002
Dát tip
Lyryk: Umění je tedy cokoliv, co je námi prohlášeno za artefakt a následně tak vnímáno... K tvým dílům přistupujeme jako k umění, protože jsi je "podepsal" a předložil k posouzení jako esteticky hodnotné, zajímavé apod. Podle mě není podstatné, pokud je někdo neinformovaný za umění pokládat nebude. Cokoliv může být označeno jako umění, a my bychom se pak na to měli pod tímto úhlem dívat. Teoreticky. Pokud například podepíšu svou židli a ponesu ji do muzea jako exponát, změnila se v tu chvíli její funkce a ona se stala "artefaktem". Od té doby ji většina bude vnímat jako špatné umění, i když je možné, že si na ní někdo nevědomý sedne. Záleží na dohodě. A ta by měla platit i na Písmáku :-( měli bychom ji dodržovat :-) Nemám úplně přesnou představu, co vše se vejde pod tvé obhajování života. Považuješ za umění třeba díla Dostojevského, Camuse, nebo (nedej bože) Burroughse a jemu podobných. Některá místa mohou být nechutná i geniální. A řekl bych, že se k té obhajobě života mohou propracovat z druhé strany. Něco nás pobuřuje, ale zároveň nutí přemýšlet. A to já vnímám pozitivně :-)

i kdybych se už zítra na tenhle server nedostal, mělo to smysl. začli se vést podstatnější diskuse než: "*******" nebo "pěkné :)" ukázali se hranice které nejste schopni překročit. ukázal se konformismus a strach. ukázalo se že pro většinu z vás je umění skutečně jen intimní či přírodní lyrika. ukázalo se že je snažší jiný názor omezovat než vyvracet nebo respektovat. přes to všechno to však vypadá že olda buď výše uvedené kroky nepodnikl nebo je podnikl technicky špatně. jen ještě otázka k těm technickým problémům. když se přihlásím z počítačové učebny univerzity palackého v olomouci (tj. ze serveru UP olomouc), budou mít všichni studenti zamezen přístup na písmák????

Lyryk
22. 09. 2002
Dát tip
máš pravdu, alespoň je vidět, že nejsi šmejd z blbosti, ale z vlastní zvůle; doufám, že nyní je tvůj výsměch zdejším pitomečkům zřetelný; jenom ti chci na závěr říct - za sebe osobně - že jestli toho štvaní tady nenecháš, já osobně tě zažaluju, protože na to je Olda příliš slušnej, ale mně to udělá radost.

Gastarbajtr
22. 09. 2002
Dát tip
Lyryku: jenom mě tak mimo tuhle debatu zajímá. za co bys frontunabanan zažaloval? za propagaci hnutí směřujících k potlačení práv a svobod občanů? za urážku na cti? za výtržnictví? za co???? pokud by se tak opravdu stalo, znamenalo by to nejen pro tento server výjimečnou událost. znamenalo by to žalobu na člověka (lidi) za jeho (jejich) přesvědčení, které (ač je pro většinu zde nepřijatelné a odporné) není v rozporu se zákony této země. To už bychom potom mohli hromadně udávat za politické vtipy a jiné narážky. Když se před sametovým podvodem v roce 1989 přihodilo něco nepěkného Sovětskému svazu, lidé to obvykle komentovali slovy: Dobře jim tak, těm zasraným Rusákům. ZAŽALOVAL BYS TYHLE LIDI?????? Když se před rokem přihodila ta nepěkná věc USA, hodně lidí si řeklo: Dobře jim tak, těm zasraným Američanům. frontanabanan napsal báseň o krumpáči a Američanech a stojí si tu za svými názory. je to protizákonné? je na žalobu ta jeho kritika, pod kterou ses tak rozohnil? dokonce jsi napsal, že Ti udělá ta žaloba radost!!! považuješ za štvaní to, že frontanabanan se tu nestala jenom dalším prázdým nickem, který tu beze slova zapadne? dříve se tomuhle říkalo "pobuřování proti socialistickému zřízení". Ač se tu s názory frontynabanan nemůže každý ztotožnit, došlo tu k velmi užitečné konfrontaci názorů, nezůstalo tu opět jen u plačtivých básních o lásce, kterým se z nás nevyhnul snad nikdo. A právě něco jiného, něco, o čem se dá diskutovat, podle mě tento server i nás samotné posouvá o hodně dál. A něco takového bylo vždy pro hodně lidí nepřijatelné a stávalo se podnětem k politickým vraždám nebo soudním žalobám. pokud si automaticky vztahuješ kritiky frontynabanan na sebe a dobrovolně se vžíváš do onoho "zdejšího pitomečka", potom se už té Tvé kritice o soudní žalobě BOHUŽEL nedivím. lidi, neblázněte!

Wopi
22. 09. 2002
Dát tip
Fronto: začly se diskuse, ukázaly se hranice - a rovnou také úroveň tvého vzdělání. :-/

Lyryk
22. 09. 2002
Dát tip
podívej se Gaste: když se tu fronta začne vysmívat, že dostala od Oldy málo za uši, mám právo se jako občan se svým vlastním názorem rozčílit; já jsem přesvědčen, že fronta u soudu svůj názor někde mezi krumpáčem a americkou hlavou prohraje a pokud ne, bude mít jiné starosti než tu provokovat odpornými vtípky s podpisy obsahujícími "SS"; přečti si odezvy pod dílkem o krumpáči a řekni mi, kde to skončí? Kde je hranice toho hraného experimentu a "upřímných"myšlenek? Mám toho setsakra dost, protože tomuhle projektu jsem věnoval značnej kus času a nedovedu vysvětlit svým přátelům, ale i dcerám, které nějak také vychovávám, že strpím takovéto věci; také je možné, že se proti mně zdejší veřejné mínění obrátí natolik, že budu muset odejít - nedokážu se s touhle propagandou smířit, protože je krvavá - mám s tím bohužel příliš hluboké zkušenosti, kdo neskončí na mile formulovanou výzvu skončí s nožem u mého krku, věř mi, tohle je nevyhnutelnost opakování šíleného; polemika tu totiž probíhat může, ale hosté nově příchozí nám nemůžou zavřít hubu a přivlastnit si to tady, musí respektovat zdejší zvyklosti, mohou předkládat zvyklosti nové, ne vnucovat; konfrontace názorů je vždy užitečná, když se respektují obě strany, ale fronta nerespektuje nikoho; zajímalo by mne, co je za hranicí fronty, co je podle ní hanobení národa a rasy, co je fašismus a bolševismus; proč fronta masíruje nás tady - jsme snad bolševici nebo nepřátelé my se svými plačtivými básničkami? - snad frontu neohrožujeme, ať si fronta bojuje na frontě a ne tady v zákopech lyriky...!

Prokletí
21. 09. 2002
Dát tip
Oldo, snad jen... děkuju. Mimochodem, Olda jako správce tohoto serveru ze zákona zodpovídá za jeho obsah a má plné právo do něj zasahovat, není-li řečeno jinak, což není. Nechápu nikoho, kdo tu bojuje o cokoli, Oldův postup je seiózní a na místě, sám jsem ho o podobný zásah požádal, což tady otevřeně přiznávám. Svoboda nerovná se libovůle, i ve svobodném světě člověk odpovídá za to, co dělá a říká a nese za to patřičné následky. Tak, řeknu k tomu něc o míň, abyste se cítili dobře, použiju výrazy zkopírované z vašich "dílek", milí frontové ;o)) Vaše přítomnost je dle mého tu nežádoucí. Co s váma a vašima pseudokanálníma kecama bude, nevím mně je to u prdele. Vaše zde prezentované věci, jsou (krom pár zajímavých vyjímek, které nevyváží zbytek) skutečně jen hovna, hnus, sračky. Ovšem bránit se výlevům podobných chorých mozků, to je jako chcát proti větru. Proč to kurva děláte?. Než napíšeš snahu o jakousi sebeobhajobu, spíš očernění správce serveru, radši drž hubu a krok! A jak jste sami řekli: "vím, že smrt je spravedlivá... malé embargo stačí" (pro Vaše níže uvedené citace nenacházím místo, jistě to zvládnete sami ;o)) vy sračky Sráči!!! Idioti!!! Vyser si voko!!! Nazdar a radši nikdy víc nashle ;o)) m.

jojoj, prokletí ty ses nám ale pěkně rozohnil. takle se mi líbíš. ale pozor aby ti pak nepřišla zpráva od správce že seš moc vulgární a měl by ses trochu kultivovat... nazdar a pusu

Prokletí
21. 09. 2002
Dát tip
Jo, ještě jednu věc, hájíš tu umění, ale z citovaného Lyrykem: "vím, že smrt je spravedlivá jen škoda, že to nebyl američan" Neříkám, že to tak je, od toho jsou soudy, ale dalo by se to klasifikovat jako podněcování k národnostní a rasové nenávisti, více Trestní zákon (Zákon č. 140/1961 Sb., § 198a). Pokud by to někdo napadl trestněprávní cestou, měl by Olda potahování, že Tě (Vás) podporuje. A nebraň se, prosím, Plastikama a uměním. Působí to na mě, jako by někdo hájil písničky kapel skinů, že jde o umění, tudíž něco nedotknutelného. S správcem serveru problémy nemám a neměl jsem nikdy ;o) Pouze jsem mu na srazu vytkl příliš krátké vlasy, což jsme oba přešli vtipem ;o))))))))))) Měj se ;o))))) m.

dobře, uznávám chybu, srovnání s ppu pokulhává, byla to jiná situace, jiná situace. ale rasismem se na nás neohánějte. názor kterej budu obhajovat i před soudem je ten, že americká a evropská politika je ekonomická genocida obyvatel třetího světa (což jsou černoši a asiati) a tudíž je rasistická. pro mě je rasismus obhajoba tohohle pokřivenýho a pokryteckýho systému.

Prokletí
21. 09. 2002
Dát tip
Svůj názor možná obhájíš, ale o ten tu nejde. Jde o to, že svůj kontroverzní názor, který říká - škoda že nezemřel Američan (roč mi to připomíná kecy skinů - škoda, že náckové nezahubili víc Židů) prezentuješ pod cizí hlavičkou na netu. Nešlo by tu o podněcování k rasismu, ale podněcování k národnostní nenávisti. Měj si ten názor, uvědom si ale, že ho pod cizím zaštítěním prezentuješ, čímž ohrožuješ poskytovatele - Oldu Neubergera. Volej si svý názory na ulici, piš do novin, ne ale, prosím, sem. A o to tady běží, o nic víc, nejde o Tvé jakékoli názory, ale o jejich prezentaci na Písmáku. Ju? m. ;o)

kecyblil
21. 09. 2002
Dát tip
Olda: Tebou uplatněná omezení mi připadají přijatelná. Zajímalo by mě spíš, co přesně právně znamená, že je Písmák tvým soukromým majetkem. Můžeš smazat má díla, kritiky, dopisy, aniž bych měl jakékoli právo se bránit? Písmák prý můžeš hned zítra vypnout... Měl bych si tedy zde publikovaná díla zálohovat? Až dosud jsem si myslel, že právní zodpovědnost za svá díla nesu sám. Print, Lyryk: Nyní chápu, v jaké souvislosti jste mi doporučovali smazání mé "kytice". Kdybyste měli tu moc, možná byste tak učinili. Váš přístup je nekompetentní a nebezpečný. Wopi: To samé platí pro tvé pochyby o literárnosti upoutávky Pro pány, i když tys mě aspoň "neuklízel." Mám pocit, že se má díla dají obhájit docela lehce. Neslyšel jsem od vás jediný argument, proč by něměla být "umělecká." Všechno pouze konstatujete a to raději v seriózních diskuzích, kde vaše soudy nevcházejí v přímý kontakt s literaturou. Je smutné, když člověk pod svým dílem najde jeden a půl věty odsouzení, a pak se jinde dozví, jak je špatný a srovnatelný s "krumpáčem". Tohle považuju za projev neslušnosti, slabosti a pečlivě střeženého elitářství. Jsem přesvědčen, že kdyby o mě rozhodoval Lyryk, dávno bych tu nebyl. Praktikovat může naštěstí jen Olda, jehož omezení frontynabanan mi nepřipadají drastická.

Lyryk
21. 09. 2002
Dát tip
ach djPejsku: tys‘ mě zklamal, nečteš do konce co ti není po vůli – já bych se rozloučil tím, čím se loučím i nyní, ignorací blbosti; nejsem v roli Oldy, zcela jistě bych mnoho věcí dělal jinak, možná kdybych je opravdu dělal, dělal bych je nakonec stejně jako on; problém je v tom, že si nějak nedokážeš odmyslet, že můj přístup může být jiný, než ten nejhorší; ve svém postavení autora vůbec nejsem pro cenzuru – ani pro cenzuru FNB, ale já také nenesu žádnou odpovědnost, každý by se choval jinak, kdyby ji nesl; věcně vzato jsi mne určitě špatně pochopil, emoce tu nějak hrají hlavní úlohu, možná až zlomyslně komediální; FNB a její obhájci se tu staví k veřejnosti, jako by ta veřejnost obhajovala každou sviňárnu na světě, každej zločin, jen proto, že je americkej; to je přeci blbost, zločinci ,větší či menší, jsou vždy na všech stranách a přiživují se na neštěstí neútočných; obhájci násilí se zlobí, že jim každý nepadá do náruče, když vysloví kdejakou rádobyobecnou blbost o absolutní světové politice, ale ona má i lidský rozměr, dělají ji lidé omylní na všech stranách všech nepřehledných, ba i utajených, barikádách; vyřešil něco útok na WTC (?) – dostali potom hladovějící najíst (?) – přišel obrat v ekologii (?) – nic z toho, jen se usnadnilo zdůvodnění nových válek, nových hrozeb; ti chudáci chudí, pokud z něčeho žijí, tak je to prosperita rozvinutých zemí – aniž bych popíral, že zde byly imperiální nespravedlnosti, které řadu problémů uměle vytvořily, tak nelze také popřít, že absolutní imperiální nadvláda již postupně není možná, nahrazuje ji spolupráce často ztotožňovaná s tzv. globalizací; paradoxně je sebereflexe chyb vyvinutého světa pro něj samotný dnes největší hrozbou, demokracie postupně umožňuje kritizovat v nebývalé míře každého, protože v demokracii každý nakonec ztratí svou moc a musí se zodpovídat (i Pinochet – na rozdíl od pokojně zemřelého Háfize Assada v Sýrii, kde nyní vládne údajný prezident - syn); proti čemu vlastně volají FNB & co? (?) – proti pomoci třetímu světu, která se navzdory nánosům lží ve značné míře rozvíjí a bude rozvíjet tím rychleji, čím méně násilí a terorismu bude odpovědí na tuto pomoc. Zašel jsem do sebe a přečetl si pozorně celý anarchokomplex FNB & co? a nyní jsem už klidnější – testovali pudovou reakci, cílevědomě zaměřeni na naše napalmové napalování, přesvědčeni o své srandě a pravdě; pár z nás nalákali na půvab mystifikace, není divu, nikdo je kontinuálně nečetl, bylo to tak snadné; otázkou zůstává nakolik je podobná destrukce vážná nebo politováníhodná, naší chybou byla pozornost, kterou jsme tomu věnovali, obdivuhodné je naopak, jak některé své původní kritiky získali na svou stranu djPes; umění lži to rozhodně je .-) kecyblil: tvoje otázka ohledně uměleckosti je oprávněná a pokusím se ti, a nejen tobě, na ni odpovědět; rozhodně ne, i kdybych tu moc měl – nelikvidoval bych nikoho, neudělal jsem to nikdy, ačkoliv moc jsem měl…

Lyryk
21. 09. 2002
Dát tip
největším důkazem je černý ministr zahraničí USA Powel, ultrarasista - bojovník proti vlastní krvi .-))))) vy ste fakt paka

kecyblil
21. 09. 2002
Dát tip
Ještě pár poznámek k tvorbě fronty: 1) Asi čtyři básně mi připadaly docela povedené, celkově to není úplně blbé - většinou. Nevidím problém v zařazení první básně do kategorie písmáci dětem - zařazení zde očividně aktualizuje význam. Co se týče "krumpáče", je to podle mého názoru tento obraz působivý a neotřelý - tisíckrát jsme slyšeli o kulce, ale krumpáč je to pravé, chceš-li být fakt tvrdej. 2) Jinak jdu po proudu. Nelíbí se mi fyzické vyhrožování a docela chápu, proč mluvíte o zákonech. U nás je možné úplně všechno. Mimochodem, je stále zakázáno zmiňovat se v umění o drogách? To jen tak na okraj. Jinak souhlasím s tím, že fronta je to fašistická... Asi bych zaloužil přes držku, za tyhle intelektuální sračky. No :-)

Duf
21. 09. 2002
Dát tip
Oldo, prostě ho zruš. Já ti díky. Myslím, že už stejně všichni všechno pochopili, tak nač tak dlouhá agonie.

Gastarbajtr
21. 09. 2002
Dát tip
Duf: "Oldo, prostě ho zruš." - ano, to je slovo, ani Himmler by to neřek líp

Hauský
21. 09. 2002
Dát tip
Uf je to náročný posuzovat,už nemůžu, mám v tom maglajs... ale myslim,že Teichman to neshrnul špatně.... Rozhodně ale poezie ,která podporuje hnusy tak trochu přestává být poezii .........

kecyblil
21. 09. 2002
Dát tip
reb13: Nejsem teď úplně při smyslech, ale přesto mi připadá, že se fašismus a důvtip nevylučují. Duf: Chtěl jsi zrušit mě? Že tak moc mluvím, když už je vše vyřešeno? Vzpomeň si na své kritiky pod "kyticí". Tvrdil jsi mi, že někomu vyhrožuju... a pak jsi uznal chybu. Pokud k tomu dostanou příležitost i ostatní, možná pochopí, že by bylo chybou házet všechny nekonformní názory do fronty na banán.

Duf
21. 09. 2002
Dát tip
Gasty, nemyslím, že by měl být Olda demokrat, nebo dokonce anarchista na svým vlastním servru. Ty možná vytváříš věci jejichž podobu neurčuješ, ale bohužel do nich tim pádem nevkládáš žádnou hodnotu. Nezajímají mě lidé, kteří se tak schovávají, až vlastně nejsou. To že se bojíš odpovědnosti za rozhodnutí je tvůj problém. Každého, kdo se té zodpovědnosti nebojí můžeš nazívat třeba Ďáblem, myslím že tím nikoho nevystrašíš, jen ukazuješ svoji slabost.

Gastarbajtr
21. 09. 2002
Dát tip
Hauský: v tom případě není ani jedno moje dílo poezie :-))

Hauský
21. 09. 2002
Dát tip
Já nevim musim si do toho klubu zajít:-) a nejni hnus jako hnus

m11
20. 09. 2002
Dát tip
Miroslawek...................ok, smazat vsechny frontynabanany, teichmany apod...........smazat, zplynovat, vyhladit...........hlavne zadny problemy!!!!! myslim si, ze kdyby mel olda byt sebemensi problemy se zakonem ohledne tohohle serveru, budou prave tihle frontynabanani a teichmani prvni (a mozna i jedini), kdo se ozvou!!!!!!!!

Sýkorka
20. 09. 2002
Dát tip
Miroslawek: sama som to nenapísala lepšie. Ďakujem :o).

Miroslawek
20. 09. 2002
Dát tip
m11: těch vykřičníků mělo být 365 jako dnů, abych si je mohl dát do kalendáře a být znepokojován každý den jejich podtrhující vahou... čím méně máš co říci, tím více je třeba řvát... avšak já slyším dobře a není toho tedy třeba... Pokud mohu posoudit (a věř, že docela i mohu)... teichmani, frontynabanani, emjedenáctky (aniž je chci v ostatních směrech házet spolu do jednoho pytle) neudělali pro tento server v záměrně pozitivním smyslu doposud zhola nic... a zatím mě nijak nepřesvědčili, že by se to mělo nějak měnit. Zdá se mi, že za lidi v určitých situacích mluví spíš činy než slova... i když Ti věřím, že hulákat a nadávat na zvůli pod jakoukoliv vhodnou záminkou jistě dokážeš... ovšem zdali by to pak bylo co platné... Také sis zřejmě nevšiml, že těžiště mé připomínky i podstata Oldových upozornění nespočívala v obsahu příspěvků, ale v (ne)způsobu jejich prezentace a v porušování pravidel, která každá společnost, má-li být společností a ne shlukem izolovaných jedinců, musí mít... v tom je totiž myslím její podstata. Nevím jestli nemáš nějakou poruchu schopnosti číst... možná bys tím měl něco dělat a vyhledat odbornou pomoc.

m11
20. 09. 2002
Dát tip
Miroslawek.............mozna neudelali nic pozitivniho pro tenhle server. Mozna se jenom chteli vyjadrit. A o tom tenhle server preci je, nebo ne? (bez vykricnikuuuu)

Gastarbajtr
20. 09. 2002
Dát tip
ano, anonymnímu shluku písmenek, co dávají dohromady Gastarbajtr nikdo nemusí důvěřovat...ovšem já se neskrývám do anonymity...a za svými názory si pevně stojím za jakýchkoliv podmínek...a budu říkat to, co si myslím a jak řekl m11: okamžitě mazat, plynovat, hlavně žádný problémy!!

Lyryk
20. 09. 2002
Dát tip
koukám a valím oči, příslušníci fronty asi vůbec nečtou naše argumenty, ale jen přikládají polena na skomírající ohýnek naší pozornosti; neznám útlak typu: vyzývám tě, abys respektoval naše podmínky nebo bude tvůj přístup na tyto stránky omezen; tohle žádný útlak není, to je velkorysý přístup volající zbytky lidské slušnosti a svědomí; Gaste: vlemi zde promarňuješ důvěru, kterou jsi zde získal vzýváním citů na obranu slabých a bezmocných; myslím, že i ty ztrácíš soudnost rozeznat, kdo je zde slabý a bezmocný; v této kauze totiž není myslitelné zabránit trvale, vlastně vůbec k nějakému přístupu na server; nanejvýš jde o možnost bránit se přístupu z identifikovatelné IP adresy - to my zde jsme bezmocní... úryvek, který zde výše cituji z tvorby tzv. frontynabanan má kvalifikaci protizákonného jednání neboť jde o hanobení národa a rasy; každému soudnému a citlivému člověku je to jasné, dokazovat to u soudu tu nikdo nenavrhuje, protože nikdo nevěří, že by taková pitomost v lidech něco nebezpečného vyvolala; šokující je však otevřená podpora přihlášení se k nenávisti vůči američanům: "myslím si, že jestli se členi fnb potřebují vypsat ze své nenávisti k usa, když to tak cítí, měli by na to mít právo. jsou to jen pocity, zatím to nejsou příručky pro teroristický boj (jako např. v knize ch. palahniucka "klub rváčů", kterou mimochodem považuiji za velmi zdařilé a čtivé dílo). dovolím si tvrdit, že ale i na to by teoreticky měli mít právo... "; jak je možné se dovolávat práva na veřejné hlásání nenávisti, jak je možné nám tu zde vyhrožovat, že zatím to nejsou příručky pro teroristický boj, plánujete toho snad společně víc a daleko horší věci, než zatím říkáte? za dob německé Výmarské republiky, kdy ústava chránila každého právo na cokoliv se prokázalo, že tento vrchol demokratické důvěry v dějinách lidstva umožnil fašistické zrůdnosti; intelektuálové se smáli nad Hitlerovým Mein Kamfem, smáli se nad výcvikem SA - všechno podle nezadatelného práva; první co při svém nástupu k moci nacisti udělali bylo pošlapání všech demokratických práv a lidskosti; nemohu k tomu zůstat lhostejný, protože vzývání abstraktní nelidskosti neexistuje, vždy je za tím plán, co s námi bude až se nelidský primitivismus prosadí a to bych svým dětem vysvětlovat nedokázal, že mě to tenkrát nenapadlo; je čas se zjevně názorově rozejít - řekl jsem k tomu až dost, ale nikdy jsem na své argumenty nedostal přímou a rozumnou odpověď, tady nejde o nedorozumění, ale o provokaci, možná je to jen klukovina - ta byla ovšem základem neuvěřitelné bestiality všech "klukovských" bandiček na Balkáně, soudní intelektuálové v exilu o tom píší stále ještě mimo obecné soudy, ale netečnost ke klukovinám je jejich nesmazatelná prvotní vina; smazat, zplynovat, vyhladit - víš co jsi m11 napsal??? víš k čemu ses Gaste přidal??? ty zdejší plytké častušky na lásku, na snění, na všechny ty úsvity a žluklé luny mají stotisíckrát větší hodnotu než jediné písmeno z frontynabanan; ti lidé nemají svou cenu - mají své hodnoty, něco co frontynabanan nikdy nemohou mít; za sebe vyhlašuji ignorační sankci všemu co souvisí a spolupracuje se světonázorem frontynabanan, na to mám přece své právo... .-)

Wopi
20. 09. 2002
Dát tip
Lyryk: výborně! Naprostý souhlas.

Miroslawek
20. 09. 2002
Dát tip
viz. Lyryk a už jen jediná poznámka pod čarou...

Dle vaší logiky.... když je vám tak svatá svoboda a právo dělat si, co se vám zlíbí bez ohledu na okolnosti, proč stejnou svobodu a právo nepřiznáte Oldovi a proč vás to rozčiluje, že se chová svobodně? Chcete ho zplynovat? Otrávit mu vodu v jeho studni?... styďte se...

djPes
20. 09. 2002
Dát tip
Lyryk a ostatni, ano, Olda si muze delat, co chce, vy take si muzete rikat, co chcete, ale to, co rikate, je k bliti, Jste ubozi!!!!! Je mi smutno z vasich nazoru. Jste netolerantni pseudointelektualove, jste namysleni a nevidite si na spicku nosu. O vetsine z vas jsem nikdy nemel valne mineni jako o basnicich, ale ted uz ani jako o lidech. Vycitate neco FNB, ale co jste vy? Bud existuje vase pravda, nebo je treba toho druheho znicit!!! Lyryk: "žluklé luny mají stotisíckrát větší hodnotu než jediné písmeno z frontynabanan" A jakou mas cenu ty? Pro mne ani ta zlukla luna....Jsi jen samoliby puchyr, chces byt necim, co nikdy nebudes, marne si hrajes na basnika, jsi jen skladac pismenek. Souhlasim s jednou vetou, kterou jsem tady cetl. i kdyz pouzivam nerad silna slova - jste banda masturbantu, nic vic!!!!! HaF

Wopi
20. 09. 2002
Dát tip
teď jsi nám to nandal

djPes
20. 09. 2002
Dát tip
Wopi, ja mam svuj nazor a ty mas svuj nazor. Neberu ti ho, ale nesouhlasim s nim. Pokud si ovsem myslis, ze se nesmim vyjadrit a mam drzet hubu a krok, rekni to nahlas. Stojim si za nim, jsem proti omezovani svobody slova. Ty jsi pro umlcovani slova - a ja jsem proti. To, ze nesouhlasim s nekym pro mne neznamena ho umlcet. Pro lidi, kteri to intelktualne nezvladnou ovsem ano!!!! Asi bys byl skvely Velky Inkvizitor

Vio
20. 09. 2002
Dát tip
Miroslawek, Lyryk, Wopi... řekli jste to dobře! Podpora Oldovi... Není co dodat... S úctou Violator

Podařilo se mi dostat se na tuto stránku, špatně mi funguje Písmák z práce, mám to částečně zablokované. ad FNB - napsala jsem vám už do úvodu, že nic není tak horké, jak to vypadá a totéž si zatím ještě pořád myslím i o vás. Jste mladí, nabití emocemi, hledáte si místo na slunci, asi jako každý z nás. Byla jsem taky ve vašem věku velmi nekompromisní, byla jsem schopna odsoudit kdekoho a kdeco a jistě jsem mnoha lidem ve svém životě ublížila. Ale vždy se našel někdo, kdo se mnou mluvil, působil na mě a mě se podařilo postupně vyhrabat se z hodně špatnýho stylu života ( promiskuita, pohrdání životem, pokusy o sebevraždy, alkohol, drogy ). Když jsem pak o pár let později zjistila, že mám nevyléčitelnou nemoc, která se na mém předchozím chování jistě podepsala, můj přístup k lidem se velmi změnil. Být zdravý člověk, asi bych na Vás byla mnohem tvrdší. Ale protože jsem nesmírně vděčná těm, kdo se mnou kdysi také dle názoru jiných "ztráceli čas" a nezatratili mě, tak asi proto mám pocit, že tenhle dluh musím někde splatit. Dala jsem vám šanci. Je na Vás, jak s ní naložíte dál. Rebecca13 = Melina, ext.čl. FNB

hermit
20. 09. 2002
Dát tip
DjPes: Bud existuje vase pravda, nebo je treba toho druheho znicit!!! - to jsi řekl ty, já si to nemyslím... obávám se, že tahle situace je krapet jiná, ne? pokud správně vnímám za frontou extremistickýho levičáka, nemůžu si pomoct, ale je to pro mě totéž, jako extrémní pravičáctví... ad tzv. áčkařů mi hrozily údery do držky za to, že jsem nosil maskáče, náckové mě za jedný veselý noci s malorážkama v ruce nabídli rychlej konec, naštěstí z toho sešlo. a o to mi jde. tam totiž pokračuje ta bohulibá činnost, co tady fronta předvádí a ani tam se, jak víme, nezastaví. to je vše. a rači budu masturbant, než blaženě mhouřit očka nad zjevnou agresívní xenofobií.

Climaster
20. 09. 2002
Dát tip
:o) Podle mě jste z mikroba udělali galaxii, nejde tak o projev názoru, spíš jako aby do kategorie Písmáci dětem, fronta nedával vulgární výrazy, s tím souhlasím, jelikož tato kategorie pak ztrácí smysl.

Wopi
20. 09. 2002
Dát tip
djPes: nerozumím ti, argumentuješ proti něčemu, co jsem neřek, k tomu vykřikuješ, že máš právo vyslovit nesouhlas - ale asi ho máš holt jenom ty, žejo, když ho vyslovim já, tak "umlčuju", "intelektuálně nezvládam" a jsem "inkvizitor"... přijde ti to normální? pokud ovšem máš nějaké problémy se sníženou chápavostí tak ještě jednou - třeba se chytneš: netvrdím, že se má někdo umlčovat (a i kdyby - bylo by to horší než propagovat "krumpáčem do hlavy?????), tvrdím, že je slušnost zachovávat pravidla (nezneužívat "vypíchnutých" kategorií a zachovávat zákony - nepropagovat zde násilí proti národu). Je mé svaté právo tyhle mé názory říkat a pokud se to někomu nelíbí, je to jen jeho problém. Zdar.

hermit
20. 09. 2002
Dát tip
omlouvám se, pěkně jsem se po ránu nechal vytočit. už mi sem prosím neposílejte avi, dík.

Vio
20. 09. 2002
Dát tip
Nezbývá mi, než zopakovat, že svoboda NENÍ anarchie. Žijeme v právním demokratickém státě a ten má svá pravidla. A rovněž platí, že svoboda jednoho člověka končí tam, kde začíná svoboda jiného. Tak, jako má majitel domu právo smazat grafitti ze své zdi, má právo i Olda smazat příspěvek, který se mu nelíbí. Teichmane, jak by se Ti líbilo, kdybych přišel k Tobě domů a na zeď bych Ti napsal, dejme tomu, "Ať žijou komunisti!" Řekl bych, že pokud nejsi komunista, asi moc ne. A asi by se Ti to nelíbilo, i kdybys komunista byl. Zřejmě bys mě vyhodil a ten nápis smazal. A tady se nestalo nic jiného! Písmák je Oldův soukromý majetek a má právo s ním nakládat dle svého uvážení. A já jej plně podporuji a stojím v této cause i jiných podobných causách plně na jeho straně. S úctou Violator

djPes
20. 09. 2002
Dát tip
Wopi: já chci někoho mazat? A já píšu někde, že jen já mám jen právo vyslovit nesouhlas? Tak si přečti ještě jednou to, co jsem napsa a řekni mi, kde tvrdím "vykřikuješ, že máš právo vyslovit nesouhlas - ale asi ho máš holt jenom ty".

Climaster
20. 09. 2002
Dát tip
I KDYŽ... Vio: nedá se to srovnávat! k frontě domu chodí tisíc lidí denně? Sice je to veřejný Oldův majetek Oldův prostor...ale tento prostor podle mě má jiný charakter než soukromý majetek, má charakter reklamní plochy, zdi na Národní třídě..atd. Má mít i jiná pravidla než soukomý majetek. Oldovy výhrůžky zavání. A pokud si vzpomínám na jistém srazu písmáků se hovořilo o společném financování serveru ze sdružení Písmák.

djPes
20. 09. 2002
Dát tip
hermite, jenže tím, že budeš umlčovat druhé, stáváš se stejným náckem.... Vio, krásně jsi to řekl, ani dr. Goebles by to nenapsal lépe. Je dobře si vyjasnit a deklarovat to nahlas, najdete odvahu- TOTO JE SOUROKOMY MAJETEK A PROTO ZDE NEOCEKAVEJTE SVOBODU SLOVA. BUDOU ZDE TOLEROVANY JEN MOJE NAZORY A MYSLENKY, S KTERYMI JA SOUHLASIM. JAKYKOLIV VLASTNI NAZOR SE TRESTA VYMAZANIM. ZAPOMENTE NA SVOJI HLAVU, JSOU TADY MOUDREJSI A CHYTREJSI

Vio
20. 09. 2002
Dát tip
Teichmane, tady nejde o argument, to je prostě PRÁVO! Pokud byl uživatel upozorněn, že by se měl chovat jinak a nebral na to ohled, má Olda právo udělat, co udělal. Tečka.

Vio
20. 09. 2002
Dát tip
Climastere, každá zeď či billboard na Národní třídě má svého majitele. Co se týče sdružení... ano, ale ta podpora je dobrovolná a nikoho k ničemu nezavazuje!

Climaster
20. 09. 2002
Dát tip
Vio: to jsem tím nemyslel. Chtěl jsem spíš upozornit, že Písmák je především medium! A těžko se to dá říct o frontově zdi doma. ad.2) já jen, že tu někdo psal o samofinancování Oldou.

Print
20. 09. 2002
Dát tip
Jen pár poznámek: podle mého soudu nenávist patří do spektra emocí, stejně jako láska. Bezpochyby má každý právo, cítí-li to jako potřebu, se z obojího vykřičet. Třeba v poezii a nebo prostředky, které za poetické považuje. Mohu tedy pociťovat silnou averzi třeba k americkému systému a mám právo to brutálně zařvat! Pokud se ovšem cítím člověkem, nemůžu rozkopávat Američanům hlavy krumpáčem, Židy posílat do plynu, Romy do ghett a glorifikovat násilí a to ani verbálně. A pokud to dělá někdo vedle mě s kterým sdílím třeba tento virtuální prostor, musím se proti tomu přinejmenším ohradit. A to co nejdřív. Na rozdíl od mnohých z nás to právě djPes dělá. Nečeká na auditorium, kde mě podpoří kamarádi, ale okamžitě reaguje pod jednotlivými opusy – viz třeba FNB: „Vyser si oko“ , i s tím, že se mu dostane urážek a minimální podpory. Myslím si, že svůj názor nebo distanc máme vyjadřovat a nebát se. Není možné některé věci přehlížet – nejen ty „krumpáčovské“, ale i ty zdánlivě rafinované on-line kytice pro Muhammada Attu a jakékoliv jiné kytice, které urážejí lidskou důstojnost. Svoboda šíření názorů je rozumně omezena pouze zákonem. A to Olda doposud dodržel. Jen mi připadá poněkud podezřelé to soustavné zdůrazňování nesporného faktu, že Olda je majitel a jen na něm záleží, koho vymaže a komu co zakáže. Z tohoto pohledu jsem velmi rád, že majitelem tohoto serveru je skutečně právě Olda a ne ti, kteří by možná v jeho pozici to tady vyčistili po svým. *!

Climaster
20. 09. 2002
Dát tip
Print...ale, slovíčkaříš...když někdo napíše, že by kopnul amíka krumpáčem, můžeš se proti tomu ohradit, můžeš ho nenávidět, můžeš to ignorovat, ale nemáš právo mu zakázat to říkat!!!!!

Climaster
20. 09. 2002
Dát tip
..a tím, že mu Olda zakáže přístup mu to zakazuje, rozkazuje a vyvrhává ho z této "společnosti"...

Wopi
20. 09. 2002
Dát tip
Climaster: každé médium má nějaká pravidla a někoho, kdo to řídí. Print: To o Oldovi není podezřelé - to je takové jednoduchý argument, který se jeví jako snáz pochopitelný nežli jiné. A Tvá podezření mi přijdou lichá, to, že někteří z nás rozlišují pojmy "svoboda" a "zneužívání svobody" mi nepřijde jako znak netolerance.

Print
20. 09. 2002
Dát tip
Clime: no já mu to zakázat nemůžu, to máš pravdu. Ale nejsem si jist, že v tomto případě by to nemohl zakázat někdo zcela jiný...

Climaster
20. 09. 2002
Dát tip
A HLAVNĚ!!! frontovy dílka jsou o konfrontaci, o názoru, o myšlení, o diskusi, jen zvolené provokativní formou za účelem co největší návštěvnosti. Je to špatné????

Print
20. 09. 2002
Dát tip
Wopi: zřejmě mluvíš k někomu jinému, nemám pocit, že bych mluvil v podstatě o něčem jiném...

Climaster
20. 09. 2002
Dát tip
Print...nejde o to KDO mu to zakáže...:o(

Vio
20. 09. 2002
Dát tip
Climastere, o financování už tu bylo dost diskusí. Faktem je, že ač by sdružení chtělo, nemá ani zdaleka dostatek financí, aby pokrylo chod Písmáka. Faktem je, že z 99,9% to platí Olda. Kdyby ses o chod sdružení zajímal, dávno bys to věděl!

djPes
20. 09. 2002
Dát tip
Printe, taky si myslim, zaplat panbuh, ze majitelem je Olda. Co se tyka Kytice pro MA - neprehlizet, nezakazovat, necenzurovat, ale naopak, upozornovat a polemizovat!!!!

Print
20. 09. 2002
Dát tip
Clim: takže jinak, napsal jsem: Pokud se ovšem cítím člověkem, nemůžu rozkopávat Američanům hlavy krumpáčem, Židy posílat do plynu, Romy do ghett a glorifikovat násilí a to ani verbálně. Skutečně si myslím, že tohle JE za hranicí názoru, že tohle JE za hranicí TOLERANCE, že tohle JE za hranicí SVOBODY, že tohle JE za hranicí ZÁKONA. Tečka.

Climaster
20. 09. 2002
Dát tip
Print...a ty si opravdu myslíš, že by fronta vzal krumpáč a tu hlavu mu rozkop...stavíš na abstraktnu... ...a nemůžeš tohle srovnávat s rasismem, xenofobií..atd...jde o politický názor..POLITICKÝ...!!! OTAZNÍK! :o)

Print
20. 09. 2002
Dát tip
Clim: myslím si, že ji abstraktně rozbil především mně!:-)Srovnávat můžu, když dovolíš...:-) a napsal jsem: ...glorifikovat násilí A TO ANI VERBÁLNĚ!:-) Takže jsem ti již odpověděl:-)

djPes
20. 09. 2002
Dát tip
Printe: já tvrdím-nechat názor vyslovit,ať je jakýkoliv, byť sebe hrůznější. Na to má mít každý právo, i ten největší fašoun. Ale pak proti němu začít bojovat, pokud s ním nesouhlasím, pak upozorňovat na to, co je podle mne zlo. Pokud se lidé budou bát vyjádřit, nikdy nepoznáme, jací jsou. A to já jsme přesvědčen, že každý člověk má v sobě dobro, ale ne každý ho v sobě našel.

Climaster
20. 09. 2002
Dát tip
djPes..!!!!!!!!! pravda ad. Lyryk : není odvaha koupnout do někoho, ale chytit tu nohu, než dopadne protiřečíš si, když podporuješ odvrhnutí fronty...to je právě to kopnutí!!!!!!!!!!!! jsem zvědav jestli odpovíš.. .o)

Print
20. 09. 2002
Dát tip
Za hranicí tolerance může být i slovo - to mi nikdo nevymluví. Vyzývá-li někdo (neříkám, že nutně tady) k tomu, co jsem popsal výše, je to podle mého názoru ZA hranicí tolerance a nevidím příliš mnoho rozdílu mezi slovem a činem. Ostatně mnohdy se stalo slovo tělem... A mnohdy velmi bestiálním. Srovnávat zákony z doby totality se současností se mi nezdá fér. djPejsku: názor jistě, ale to, o čem jsem psal je podle mého soudu ZA hranicí názoru. (Pokud se ovšem cítím člověkem, nemůžu rozkopávat Američanům hlavy krumpáčem, Židy posílat do plynu, Romy do ghett a glorifikovat násilí a to ani verbálně. ) *!

m11
20. 09. 2002
Dát tip
to print: takže co navrhuješ? smazat (zplynovat, zpopelnit) každýho kdo píše na písmáka díla, který jsou ZA hranicí tvý tolerance???? Nejdřív půjde frontanabanan, pak Teichman, pak třeba já...až nakonec zbude jen ta nejloajálnější partička pěti lidí.........oháníš se humanitou a propaguješ cenzůru. Mám si myslet že seš pokrytec??????

Wopi
20. 09. 2002
Dát tip
Printe, to nemá smysl, jak vidíš, rozumné argumenty lze použít je s těmi, kdo tuto část osobnosti používají :-//

Print
20. 09. 2002
Dát tip
M11: Proč mi říkáš tak nehezké věci? Nic z toho jsem neřekl. Loajální? Vůči komu? A proč? Psal jsem někde něco o mazání? Jsem snad já vykladač mravů a zákona? Majitel tohoto serveru? Řekl jsem pouze to, co jsem řekl. Nevkládej svou zlost(?) do mých slov - nebyla řečena.

Olda
20. 09. 2002
Dát tip
Ono "omezit pristup pristup na server" nemusi znamenat nevpustit dotycneho na www.pismak.cz. Muze to znamenat napriklad nepublikovani del na upoutavce na dila po prihlaseni, popr. omezeni prihlasovani z vice IP adres, a tak podobne. Je to jen urcite forma represe vuci jedincum, kteri se snazi nabouravat bezny chod systemu. Duvodem k tomu muze byt nerespektovani kategorii del, ale predevsim xenofobni provolavani a dovolavani se pozornosti pro sve politicke nazory, ktere se snahou publikovat literaturu nikterak nesouviseji. Jak mozna vite, z Irska zatim nemam prilis casu venovat se administrative, volim tedy vyse uvedena opatreni.

Lyryk
20. 09. 2002
Dát tip
djPes: máš částečně pravdu - cenu nemám žádnou, prostě mne nejde koupit, ale vyznávám hodnoty a mám obavu, že tohle jsi ještě nepochopil - rozdíl mezi cenou a hodnotou je nesmírný... .-) o své tvorbě si pochybuji sám, a vždy budu pochybovat i bez tebe; i to je součástí mých hodnot, které se mnohde prostě nekryjí s hodnotami ostatních; promiň, že se nedokážeš účastnit mého pochybování, ale já zas ne toho tvého… .-) hodnoty nejsou větší či menší, ale víceméně sdílené či nesdílené, což je jediné veřejně rozeznatelné měření, ostatní je vždy jen osobní předpoklad o hodnotě, kterou prostě nikdy nemůžeme obsáhnout, tak jako boha; myslím, že tobě má smysl to napsat .-) jinak bych byl rád, kdybys tu veřejně nelhal, nikde se nepíše v příspěvcích od Oldy počínaje, že je třeba toho druhého zničit – rád bych, abys případně ocitoval, kde jsi to četl; je to důležité, neboť vytváření falešného dojmu a jeho upevňování je v této věci nejnebezpečnější; nikdy, ani za dob sporů o smazaný příspěvek Knihovníka, jsem Oldu aktivně nevyzval k mazání či omezování, jiná věc je, že jsem vystoupil na jeho podporu, tak činím i dnes; Olda není žádná loutka, nelze předpokládát, že bude mít automaticky shodný názor s tisíci zdejšími uživateli osobnostmi, navíc on sám osobně, pokud jsem od něj slyšel, má svoje představy o tom, co je literaturární umění; ačkoliv se moje názory od jeho liší naše spolupráce je možná i nad hranicí koexistence, protože o jeho tolerantní šíři estetických hodnot nemůže být pochyb; pokud o nich kdokoliv chce záměrně pochybovat, je to součástí ublíženecké taktiky, které chybí argumenty; očekával bych od FNB & co například otevřenou diskusi na téma, co je nevhodné chování, proč mám a které kategorie děl upravit; ve značné míře se zde spoléhá na soudnost zdejších uživatelů (dokonce se jí Teichman kdesi nedaleko zde dovolává), o tom co je umění rozhoduje písmácká elita?? (FNB – Honza) umění o sobě rozhoduje samo, ono se předkládá a ve šťastném případě zůstává vmysli – trvá; rozhodovat si pro sebe můžeme, co chceme

djPes
20. 09. 2002
Dát tip
Lyryku, odcituji tě:" už za tohle vyvolávání nenávisti bych se já s tebou rozloučil, ale Olda je svatej... ". Tím rozloučením jsi nemyslel vymazání? Pokud ne, pak se ti omlouvám. A asi ne, když píšeš, že já veřejně lžu, ale ty jsi "Oldu aktivně nevyzval k mazání či omezování.." Promiň, neumím tě pochopit a čtu něco jiného, než ty píšeš. Asi ses chtěl rozloučit s chlapci kyticí bílých růží....

Gastarbajtr
20. 09. 2002
Dát tip
Rakouský spisovatel Peter Handke byl v Rakousku během občanské války v Jugoslávii zavržen, protože vyjádřil své sympatie k Srbům...a to se přeci v demokratických západních zemích nedělá, když NATO v čele s Američany se jednoznačně postavili na stranu Chorvatů...

Gastarbajtr
20. 09. 2002
Dát tip
Lyryk: čí důvěru tu ztrácím? Tvoji? důvěru pár ostatních lidí? Kvůli svému (politickému) názoru? to je smutný, ale jsem ochoten tento fakt přijmout. A navíc, u těch, kteří mě doopravdy znají, důvěru neztratím.

djPes
20. 09. 2002
Dát tip
Gaste: jenže myslíš, že P.Handke, E. Jelinkova, T. Bernhard by zde uspěli se svými názory? Ovšem předpokládám, že je stejně moc elitních písmáků nečte....

Gastarbajtr
20. 09. 2002
Dát tip
djPes: ne, to byl jenom příklad, že podobné věci se dějí všude... nevím, jestli je čte hodně elitních písmáků, nicméně např. zrovna T. Bernharda bych ke čtení doporučil....

Hauský
20. 09. 2002
Dát tip
Já nevim, jestli jsem tuhle celou debatu správně pochopila,ale já si myslim,že by se to tak omezovat nemuselo , je přece na každém z nás co si přečte a co ne a jak to ohodnotí......... áááááááááááá ....

Wopi
20. 09. 2002
Dát tip
Teichmane - otevřeně LŽEŠ, když tady tvrdíš "umění FNB zde jak se zdá už moc šancí k tomu, aby se jako umění obhájilo, nedostane" - když už překousnu to slovo "umění", u něhož si osobně představuju něco jiného než haldu sprosťáren a nenávisti, nikdo nikomu nebrání to sem vkládat jako každý jiný písmák - čili jako normální dílo a pouze jde o případné zabránění zneužívání kategorií a úvodní stránky. Ale lhát je jednodušší, co? :-//

Wopi
20. 09. 2002
Dát tip
Hauský - ano, opravdu nepochopila.

Hauský
20. 09. 2002
Dát tip
No tak to mě mrzí.....

Wopi
20. 09. 2002
Dát tip
Když to shrnu pro Hauský: ti, kteří svá "literární" díla cpou bezdůvodně na úvodní stránku (zneužíváním některých kategoríí) se prohlašují za ochránce svobody slova a ti, co chtějí, aby všichni vkládali za rovných podmínek do normálního seznamu jsou "cenzoři". Je to jasnější?

Hauský
20. 09. 2002
Dát tip
No možná jo, jo! dík za vyvětlení,ale radši se dotoho nebudu montovat...

Gastarbajtr
20. 09. 2002
Dát tip
ale ale, kdyby šlo jenom o ty kategorie, nebyl by tu kvůli tomu takový povyk....

Gastarbajtr
20. 09. 2002
Dát tip
Wopi: díla jsem bezdůvodně na úvodní stránku nikdy necpal, přesto mě zřejmě také považuješ za onoho "samozvaného" ochránce svobody slova... ano, v tomto auditku jím opravdu asi jsem, neboť k těm "cenzorům" nepatřím ani náhodou...

Olda
20. 09. 2002
Dát tip
teichman; Psal jsem o nekolika moznostech a vsechny to moznosti jsem vuci prezdivce fronta na banan pouzil. Jednoduse tu zneuzivate maximalni svobody, ktera tu na Pismakovi vladne. Prezenu-li to, diky tomu, ze pri registraci nepotvrzujes souhlas s pravidly, prenasi se cast zodpovednosti za obsah na mne, na druhou stranu v podstate nemas moznost odvolavat se dale co se tyce redikce obsahu. Temer 100% navstevniku to respektuje a nezneuziva, patrite mezi ten zbytek. V takovem pripade je pravdepodobne, ze vas to prestane brzy bavit, popr. to prestane bavit mne. Takovych tu totiz uz bylo spousta, a pokud mate pocit, ze rozehravate nejakou hru za svobodu, jste na omylu. Pouze si mozna udelate zarez do sveho ega, pro Pismaky a tim spise pro mne je to pouze dalsi epizoda krilounstvi. Je dobre na to vdzy koukat s chladnou hlavou, protoze takovyhle hrdinu tu bylo a bude..

Wopi
20. 09. 2002
Dát tip
to už zní výrazně líp ;-)

Gastarbajtr
20. 09. 2002
Dát tip
byl by nám omezen přístup na server, pokud bychom oslavovali Viktora Koženého?

to olda: použil nepoužil, já si tu vesele prohlížim stránky a eště sem přidal novej citát a akci...

m11
19. 09. 2002
Dát tip
pozdrav pro pana oldu.................at zije svoboda projevu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prihlas se na misto spravce serveru na ministerstvo vnitra, tam se Ti bude libit...a myslim ze i oni budou s Tvoji praci spokojeni.................

Lyryk
19. 09. 2002
Dát tip
kdyby bylo tady nějaký umění, tož bych se tě zastal, ale tady je jen vulgární prázdnota a ta nemůže ani urazit

Wopi
19. 09. 2002
Dát tip
jasně, že o tom tady rozhoduje, protože to je JEHO počítač a tak si s nim může dělat co chce, což by pochopil i retardovaný, akorát pár nafoukanců ne takže: když se rozhodne, že Písmák od zítřka ruší, tak ho ruší a o svobodě si pište třeba na hajzlpapíry, protože jde o JEHO svobodu

ja te fronto nechapu... casto na navstevach sypes popel na koberec a malujes po zdech? tady jsem vsichni navsteve, hmmm?

Miroslawek
19. 09. 2002
Dát tip
(Jednoduchým pro jednoduchost jednotné číslo) Vzhledem k tomu, že je to technicky vzato jeho prostor, jeho server, jeho systém a Ty jsi tu (jako my všichni) jen hostem, je zcela logické, že Tě odtud čistě teoreticky může i bezdůvodně vykázat, kdy se mu zlíbí bez toho, abys mohl vynášet jakékoliv morální soudy. Nehledě k tomu, že Oldova pohostinnost se mi zdá téměř orientální, když okamžitě neprohazuje dveřmi, ty co mu zpupně zvrací do tváře pokřikujíce v cizím obýváku hesla o svobodě a komunistických praktikách.... i s jejich chabým duševním, které sebou přinesli. Vlastně je to od něj drzost, že se zdržuje zdvořilými upozorněními, že na koberec peníze, se opravdu nekaká...

Miroslawek
19. 09. 2002
Dát tip
oprava: chabým duševním vlastnictvím... a peníze tam nepatří... i když by mohly...

Lyryk
19. 09. 2002
Dát tip
malé embargo stačí aby pomřely miliony lidí 23 miliard korun stojí nový mig dneska jsem krumpáčem prokopl barokní hlavu vím, že smrt je spravedlivá jen škoda, že to nebyl američan /// už za tohle vyvolávání nenávisti bych se já s tebou rozloučil, ale Olda je svatej... vyvolávání nenávisti není a nikdy nebude umění, je to jen pudová úzkost vlastní neschopnosti vcítit se a udělat cokoliv pro druhé není odvaha koupnout do někoho, ale chytit tu nohu, než dopadne

Nyx
19. 09. 2002
Dát tip
1) tohle Oldův server 2) je opravdu kouzelné se zde srovnávat s Plastikama, to se musí Mejla obracet v hrobě, asi byste si měli jít stěžovat k Magorovi 3) stejně jako: Pomerančová,Wopi,Lyryk Nyní už jen čekám, že mně a budete-li mít dobrou náladu, tak i ostatním zde, vrhnete pár upřímných nadávek do monitoru kupř. něco o zasranejch kreténech by bylo hezké, těším se!

Merle
19. 09. 2002
Dát tip
umění? :))))))))

Merle
19. 09. 2002
Dát tip
býval tu někdo mladistvým intelektuálem? :)))

Wopi
19. 09. 2002
Dát tip
chraňpámbu :))

Počál
19. 09. 2002
Dát tip
Merle: to si nechávám na důchod....

papouch
19. 09. 2002
Dát tip
fronto, ty hňupe, tohle je OLDŮV server a on si může vyrazit koho chce a kdy chce, ty blbečku a o tom, co z tebe leze za idiotiny se nedá ani říct, že si to k umění alespoň čichlo myslím, že by ti pomohla návštěva psychiatra

papouch
19. 09. 2002
Dát tip
totéž pro m11

Počál
19. 09. 2002
Dát tip
Anonym34: jaká elita, co to blábolíš... svatá prostato

Merle
19. 09. 2002
Dát tip
34 honza: vydrž. když budeš dostatečně dlouho řvát, třeba tě někdo vezme vážně... fakt

Cavalera
19. 09. 2002
Dát tip
zakázal bych sem přístup všem:-)

Marthin
19. 09. 2002
Dát tip
Tak tohle mi přijde opravdu zvláštní..

hermit
19. 09. 2002
Dát tip
víš, fronto, nevím kdo jsi, ale to, co předvádíš, je totiž normální zakuklenej nacismus. mysli si o tom, co chceš. znáš to o tý dlážděný cestě do pekel, ne? smutno z toho.

JosefTupý
19. 09. 2002
Dát tip
tak tohle už je moc!!! děte do prdele s Plastiky!!! pokud je tu někdo netolerantní, tak jste to vy!!!

JosefTupý
19. 09. 2002
Dát tip
plně za Oldou stojím... člověk se tu pokouší něco dělat a vy tady akorát kybicujete a machrujete. hovno.

No, tak se to opet rozjizdi :D, nezklamal nyxík, jako by se neumel nevyjadrit ironickym kecíkem (odborně se tomu rika flame, vid nyxíku .) a ostatni - nějak sem z vašich argumentů nepochopil jestli jste pro zakazování (omezování ?) přístupu nebo ne?

JosefTupý
19. 09. 2002
Dát tip
je to nesmyslný.

JosefTupý
19. 09. 2002
Dát tip
Wopi: s těma hajzlpapírama to není špatnej nápad:o))

JosefTupý
19. 09. 2002
Dát tip
mimochodem: četli jste ten pověstný článek Ivana Lampera: "Zpívá hlasitě, ale falešně"?;)))

m11
19. 09. 2002
Dát tip
tohle sem si přečetl na úvodu celýho písmáka: (Buďte vítán na stránkách amatérského literárního umění, jenž má být útočištěm všem prozatím neznámým autorům, kteří chtějí svá díla uveřejnit, a zatím jim k tomu nebyla dána dostatečná příležitost.) nemělo by se ještě dodat: "pokud se ovšem chovají politicky korektně a nepoužívají sprostých slov"??????????????????

m11
19. 09. 2002
Dát tip
tohle sem si přečetl na úvodu celýho písmáka: (Buďte vítán na stránkách amatérského literárního umění, jenž má být útočištěm všem prozatím neznámým autorům, kteří chtějí svá díla uveřejnit, a zatím jim k tomu nebyla dána dostatečná příležitost.) nemělo by se ještě dodat: "pokud se ovšem chovají politicky korektně a nepoužívají sprostých slov"??????????????????

JosefTupý
19. 09. 2002
Dát tip
m11: ne:o))))

Lyryk
19. 09. 2002
Dát tip
nikdo nechce žádnou politickou korekci a psrostý je tu občas kde kdo, ale není tu nikdo, kdo by litoval, že neprokopl krumpáčem hlavu američanovi (nebo komukoliv jinému) s názory se dá polemizovat nebo je třeba ignorovat, s litujícím krumpáčem se však nedá smířit příležitost byla dána a v tebou citovaném textu není slovo o tom, že nebude odebrána

muset .. odepsat ... nomen est omen .) ... priste to prosim zdrcni do vic prizpevku nebo pouzij chat (nebo se nesnizuj na nasi uroven)

Miroslawek
19. 09. 2002
Dát tip
m11: že sis toho nepřečetl víc... možná bys i něco řekl...

Wopi
19. 09. 2002
Dát tip
m11: ono je v tom citovaném přivítání napsáno "autorům" - čímž se myslí literární tvorba (viz slova "literárního umění" - nikoliv "laciné a naivní politické propagandy"- to je trochu rozdíl) ;-)

Gastarbajtr
19. 09. 2002
Dát tip
Wopi: nás na semináři pan doktor učil, že literární umění je všechno, co si přečte minimálně jeden člověk kromě autora - tedy i "naivní politické propagandy".....

Wopi
19. 09. 2002
Dát tip
hm, tak to jsem teda dneska čet noviny celý nabitý literárním uměním :)) a toho literárního umění na bilbordech kolem... jéje :))

Gastarbajtr
19. 09. 2002
Dát tip
no ju, potom už záleží, jestli to literární umění má nějakou výšku :-)))

Sýkorka
19. 09. 2002
Dát tip
Keby som ja vytvorila takýto server a zároveň povymýšlala systém, aby čo najlepšie fungoval a dal čo najlepší priestor pre autorov, asi, teda celkom určite by ma DOSŤ NAŠTVALO, keby to hocaký ignorant tvrdo porušoval. Napríklad neslušná báseň do kategórie "Písmáci dětem" nepatrí a kto to nechápe... Vieš, Olda tu nikoho neobmedzuje, obmedzujú sa ľudia sami tým, že im daný priestor nevyhovuje. Olda je autor - má právo na podobné korekcie a veľa ich nerobí. Ja osobne si ho važim.

m11
19. 09. 2002
Dát tip
to lyryk....kdyz nekdo napise do basne, ze ho polibil andel, tezko ma na mysli ze ho andel fakt polibil (neb jejich existence neni dokazana). rika ti neco slovo ABSTRAKTNI mysleni??? Zkus to aplikovat treba na ty krumpace a americany, ok?

Miroslawek
19. 09. 2002
Dát tip
m11: ABSTRAKTNI myšlení - to jsou slova dvě, říká ti něco slovo? ;o)))))))

m11
19. 09. 2002
Dát tip
Miroslawek - dikes za podnetnou kritiku :-)))))))))

Gastarbajtr
19. 09. 2002
Dát tip
m11: máš recht

Gastarbajtr
19. 09. 2002
Dát tip
Teichman: pěkně jsi to napsal.

Katerina
19. 09. 2002
Dát tip
Uz jenom ty nazvy prispevku FNB - je to fakt zumpa, vazne, to si nepripadas ani trochu blbe? takova radoby provokativni vulgarnost mi pripada trapna a uboha, a co se tyce obsahu....?? ani nemam chut otvirat nejake sr**** a hnus... Oldovi se vubec nedivim.

Miroslawek
19. 09. 2002
Dát tip
Teichman: svoboda nikdy není bezbřehá anarchie, ale končí tam, kde narazí na svobodu druhého... svoboda sprejera, který svobodně v souladu se svým uměleckým cítěním pomalovává cizí majetek, ale strašně by se divil, kdyby mu majitel domu chtěl svobodně v souladu se svým cítěním zmalovat prdel (sprejerův majetek ;o))), není svoboda, ale anarchie rozmazleného spratka. Mně osobně ani tolik nepobuřuje obsah textů, které nakonec nemusím číst nebo si o jejich obsahu a autorovi myslet své, jako spíš způsob jejich prezentace. Existují tu jistá, byť někdy nepsaná, nicméně přiměřeně inteligentnímu člověku zjevná pravidla... např. k čemu slouží kategorie Písmáci dětem, Upoutávka, atd. Kdyby si frontanabanan nebo kdokoliv jiný zřídil vlastní server (noviny, vydal knihu), kde by prezentoval, ať už jakýmkoliv způsobem, své umělecké či jiné myšlenky, názory a představy, je to jeho věc, dokud nenarazí na hranice práva a v této souvislosti je to také jeho odpovědnost. Jenže Olda je spoluzodpovědný za to, co je uveřejňováno na jeho serveru a je dokonce povinen odstranit závadné příspěvky, jinak se vystavuje riziku trestního postihu. Nemyslím, že by bylo v jeho silách kvalifikovaně posuzovat, co ještě není nebo už je v rozporu s naším trestním řádem a proto se nelze divit, že u některých třebas diskutabilních, sporných příspěvků raději autora vyzve, aby předmětný text smazal. Pokud vím, stalo se pouze dvakrát, že byl nucen (a vím, nakolik víceméně proti své vůli a přesvědčení) udělat to sám. Také nevím, proč by člověk (lidé), který se chová vůči ostatním bezohledně, měl(i) očekávat nějaké ohledy vůči sobě. A pokud se jedná o legraci... nic proti tomu, ale každá sranda něco stojí a je třeba být připraven platit. Hovoříš rovněž o důvěře... ale zasloužil ses o ni nějak? Kdo ví, zda jsi soudný člověk? Proč by měl někdo a priori důvěřovat anonymnímu shluku písmen Teichman, frontanabanan, Miroslawek, Gastarbajtr, ...?

Miroslawek
19. 09. 2002
Dát tip
Teichman: ani nevíš, jak jsou slova frontynabanan slabá... i díky tomu, že se (z toho mála, co jsem zatím četl) jedná o víceméně nepůvodní směs...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru