Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NETYPICKÉ LYŽOVÁNÍ

03. 10. 2002
2
3
1792
Autor
fungus2

OPĚT BLÁZNIVÁ POVIDKA

Že napadl sních mě došlo,když jsem se ráno probudil pod otevřeným oknem zasypán sněhovou závějí.

A tak mě hned napadlo,že by neškodilo si zalyžovat.Tušil jsem,že někde budu miti schovány lyže,ale nevěděl jsem,kde by se mohly nacházet.

Patrácí akce po bytě byla uspěšná lyže jsem nalezl zapychlé v květináči,přičemž se na nich pnula jakási kytka.

Nelenil jsem a nasadil jsem si je na nohy,ale nějak jsem opoměl,že jsem stále v bytě a po shození několika váz a rozbití vitrín mě to došlo,ale nastal problém v tom,že se mi nezdařilo vysunout nohy z bot ani ony boty odepnout z lyží,což mě přivedlo k názoru,že to moje po domácku udělané vázaní nebude asi moc dobré.

Věděl jsem si však rady a z horolezeckým lanem jsem se došoural na balkon,kde jsem jej uvázal a spustil dolu,načež jsem se přehoupl přes zabradlý a spustil se s lyžema na nohách dolů.

Ovšem zapoměl jsem,že soused pode mnou pan telka má na balkoně les anten všelijaké konstrukce,což mělo za následek to že po dosednutí na zem jsem měl kolem trupu dvě rozvětvené anteny,jenž se mi nepodařilo sundat,přičemž se ozval od zhora pan telka s tím,že dvě z dvaceti televizí mu přestaly vysilat,ale vice jsem jej neslyšel,poněvadž se lyže se mnou daly do pohybu a já i z antenáma se rozjel z kopce dolů tuše je,že by tohle nemuselo dobře dopadnouti.

Do cesty se mi postavila správcová blažková,jenž uklizela snih z chodníku.Myslel jsem,že stači uskočit,ale ona nestačila.

Přes anteny jsem zahlédl,jak byla antenama napíchnuta a po chvíli odhozena,přičemž jsem ve svých rukách pocítil hrabadlo na sních s nímž jsem pokračoval v jizdě dále.

Chodník zahybal do strany,ale já se řitil rovně přimo na strán,kde mi neunikla přítomnost velkého sněhuláka,jenž vzápětí byl mou součástí.

Moc jsem neviděl na cestu a tak následoval náraz a pad do čehosi co připominalo pojizdnou popelnici,jenž se také dala do pohybu,aby vzápětí na to následoval další náraz a ja byl katapultován z popelnice s hrabadlem i antenama na předek policejního auta,abych poté v dálce zahlédl dvě sem běžíci a křičící postavy,jimiž byl pan telka a správcová blažková.


3 názory

fungus2
29. 09. 2008
Dát tip
Tudíž děkuji!

neroušek
29. 09. 2008
Dát tip
PS. všimnul jsem si,že zde na Písmáku mezi básníky to máš holt těžší, próza je na čtení náročnější,ale jsem rád,že jsi tu..............

neroušek
29. 09. 2008
Dát tip
Tohle je vážně originální. To jsem ještě tento druh snad nečet,to je povídková groteska! Tobře popsaná situace lyžaře-Blažková anténama napíchnutá....haha....neroušek se směje :)*

Solitary
10. 09. 2004
Dát tip
Je zvláštní, že na grotesku bych se nikdy v telce nekoukla a tady se válím smíchy!

fungus2
10. 09. 2004
Dát tip
O)))Tak to jsi mě moc potěšila!!

ondrech
11. 07. 2004
Dát tip
hihi, to mě pobavilo. Pan telka je dobrej.

fungus2
11. 07. 2004
Dát tip
Tak to mě moc těší o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru