Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NETYPICKÉ STĚHOVÁNÍ GAUČE

03. 10. 2002
1
0
1879
Autor
fungus2

Asi bych tytu blaznívou povidku nazval literární groteskou,tak jako ostatní.

Když jednou ke mě příšel na kus řeči pan bezoušek,tak mě napadlo,že by mě mohl pomoci odstěhovati gauč.Sice se mu moc nechtělo,ale zdařilo se mi jej podplatit a šlo se na věc.

Nezačalo to moc dobře poněvadž při sunutí gauče po koberci náhle se nám naskytl pohled na rozervaný koberec,což byla to nejmenší,poněvadž jsem se ocitl zaražený ve skříní natlačený gaučem a zaroven jsem zjistil,že skřin,jako celek přestala existovat.

"Musíme na to jinak.Dostal jsem nápad."pravil jsem a začal jsem s panem bezouškem dávat pod gauč skiboardy a po nich nastala jízda gauče do předsíně a jak jsme byly rozjetí,tak se nám jej zdařilo dostat,až na chodbu i když to mělo malou chybičku v podobě vyražených dveří,jenž jsme pozapoměli otevřit a druhá chybička se objevila vzápětí,když z pod dveří se vysoukala správcová blažková z naraženým hrnkem na uchu,což dávalo tušit,že prováděla svou oblíbou činnost a to bylo posluchání za dveřmi.

"Ubližili jste stařence.Abych vám nezvedla nájem!" rozkřikla se a zmizela na schodišti.

"Myslíte si,že ho dostaneme do výtahu?"optal se pan bezoušek

"to si pište,že jo!" řekl jsem a po  přivolání výtahu nastalo jeho tlačení do výtahu a bylo kupodivu zdárné,ale jen do té doby, než kabina výtahu podivně zapraskala,načež jeho podlaha i z gaučem zmizela v šachtě a pak se ozvala velká rana ze dna šachty.

"No a máte ho dole.Já už musím za manželkou.Tak naschle."řekl pan bezoušek a zmizel ve svém bytě a mezitím k mému sluchu dolehl z přízemí křik správcové blažkové a já se začal urychleně zabarikádovávat ve svém bytě.


ondrech
11. 07. 2004
Dát tip
správcová s hrnkem na uchu je fakt cool!!!!!!!!! A ještě pan bezoušek taksy ujde. Je to dost dobře ironický.:-) líbí ***

fungus2
11. 07. 2004
Dát tip
Moc děkuji!!!

Snaky
14. 03. 2004
Dát tip
Zajímavý...

fungus2
14. 03. 2004
Dát tip
Jo nápadů na groteskové povídky mám dost o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru