Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podlehnu tvému tání

04. 10. 2002
16
0
3724
Autor
bodlacek

Vpíjím své polibky

do kůže tvého těla

jsi jako lovec

chycený svou zvěří

 

bloudíš v mém vesmíru

a nepočítáš

kolik hvězdných chvil

už uplynulo

 

pohráváš si

se strunami mých vlasů

jako bys chtěl

přijít na mou melodii

 

naše vášeň protéká

do nejhlubší nahoty

a já olizuji svými plameny

celé tvé tělo


Merle
20. 12. 2002
Dát tip
co máš proti sukním?

bodlacek
20. 12. 2002
Dát tip
nic, také je nosím, i když hlavně na důležité události (obchodní jednání...) a na ples samozřejmě šaty. Jenomže pod sukni fouká atd... :-)

Merle
20. 12. 2002
Dát tip
ale je na ně mnohem hezčí pohled... teda nejen na ně...ale ony na tom mají velkou zásludu... kolikrát velmi velkou, uměrně k délce. asi by to šlo vyjádřit matematicky fí = (n - s)*ni

bodlacek
20. 12. 2002
Dát tip
Teda Merli, ty seš asi taková tichá voda, co břehy mele a nebo chceš aby si to okolí myslelo...

Merle
20. 12. 2002
Dát tip
bojím se, že jsem spíš rybníček ve stínu s rozdílným profilem dna, a břehy na mě... z vysoka... :)

bodlacek
20. 12. 2002
Dát tip
to jsi řekl moc zajímavě, skoro až poeticky :-)

Merle
19. 12. 2002
Dát tip
kanady a maskáče??? tak teď jsi mě dostala...

bodlacek
19. 12. 2002
Dát tip
No takový oděv s obuví se samozřejmě nosí na vandry atd., i když na to teď není čas... ale ten styl - prostě kalhoty, vesta a dámské boty pánského typu (téměř sportovní) :-)

bodlacek
19. 11. 2002
Dát tip
reb, už ne. Mám dojem, že z tvé strany to tady stačilo (v dobrém) ;-) Jsou i jiné způsoby, jak na sebe můžeš upozornit, ne?

bodlacek
19. 11. 2002
Dát tip
no vždyť já vím :-) A neboj, mou nejoblíbenější obuví jsou kanady a k tomu maskáče ;-) (vážně)

Evíček
18. 11. 2002
Dát tip
Tak mládeži, podle mě i když to není rýmované, je to víc než dobré. Já bych to sice víc rozebala, ale to si může udělat každý sám, dle bodláččí osnovy. Jinak nemám co vytknout. Jen tak dál.

bodlacek
18. 11. 2002
Dát tip
Evíčku, díky za právo osnovy ;-)))

Merle
17. 11. 2002
Dát tip
notreal: člověk, co napíše za povzdech čtyři vykřičníky, by se měl možná zamyslet nad vlastním příkladem :)

Notreal
17. 11. 2002
Dát tip
Merle, to je nápad!!!!, ach Ty!! s-my rozsvítilˇ(a)Moji mysl!!!,ach díky :o)))

Merle
17. 11. 2002
Dát tip
jo. myslím, že už je to jasný... :)

Notreal
16. 11. 2002
Dát tip
ach kritici, raději MLČTE!!!! :-) tipík

bodlacek
16. 11. 2002
Dát tip
Notreali ;-)

_TIBET_
02. 11. 2002
Dát tip
Proč tolik zbytečných slov? Mam sice IQ 70, ale vy jste hloupí. Forrest Gump

Rowenna
15. 10. 2002
Dát tip
Hernajs, odpusťte všichni, mi to nedá, Rebecco, Pipina je úplně nová autorka, má tam jeden fejeton, ne hloupý, četla jsem i její kritiky, ne hloupé, hernajs, dej si pokoj, já jsem přesvědčena, že tu kritiku myslela opravdu dobře, holt se jí to příliš nepovedlo. NO A CO?!!!!!!!!!!!! :-))))))))))))))))))))))))))))))

Bacil
15. 10. 2002
Dát tip
Neee, mě už do toho netahejte... ostatně, zavinil jsem si to taky sám, když jsem spolkl jisté drobné výhrady k této básni, a tak moje hodnocení vyznělo až příliš pozitivně; na druhé straně, na tipu a na pozitivním hodnocení trvám, jenže v mém podání to asi vyznělo až nekriticky, a to byla chyba. Já se tedy omlouvám, a hlavně prosím, už mně a sobě navzájem dejte všichni pokoj!

Merle
15. 10. 2002
Dát tip
mam z vas radost :) za odmenu rebeko vyprasis kivkovovi kozuch ;)

Bacil
14. 10. 2002
Dát tip
Bodlíčku: já se přiznám, že si díla podle sympatií k tvůrci vybírám - mám svůj okruh "oblíbených autorů" (je jich asi čtyřicet nebo kolik) a ty čtu - z čistě pragmatického důvodu, že na ty ostatní nemám čas (bohužel). Ostatní čtu jen náhodně, když na ně narazím nebo mě na ně někdo upozorní. Na druhé straně, snažím se nebýt nekritický k oblíbencům a hyperkritický k lidem, které mám třeba míň rád. To "snažím se" znamená, že člověk nikdy nemůže docela smazat případné vlivy podvědovmí. Beckynko, snažím se Tě chápat... nicméně Ti za sebe mohu odpřísáhnout, že moje pozitivní kritika k tomuto dílu není dána nějakým tvořením, ale prostě tím, že mě tohle dílko oslovilo (zatímco Tebe neoslovilo, tak se s tím smiřme, berme to jako fakt - co na tom? Snažme se být tolerantní, prosím...)

vajda
14. 10. 2002
Dát tip
kifkov to vystihol...nedávam veľa krát tip...lebo si nemyslím, že poézia je o tom...dôležité je že sa vôbec číta...ale teraz to tam padlo jednoducho samé...aha...T

vajda
14. 10. 2002
Dát tip
kifkov to vystihol...nedávam veľa krát tip...lebo si nemyslím, že poézia je o tom...dôležité je že sa vôbec číta...

vajda
14. 10. 2002
Dát tip
blbne mi to teda statočne....

kifkov
14. 10. 2002
Dát tip
tak ale už dost!!!!! tohle je trochu moc!!! co vám kdo napsal proboha....myslím, že i to málo toho co by jste měli přejít s nadhledem jak se mi často snaží leckdo vnutit nejste schopni ani co by se za nehet vešlo...protože pokud je tu někdo netolerantní nejsem to já ani rebeca a už vůbec jsem se ani já (a alespoň co já vím) ani rebeca neotírali o něčí emoční problémy či dokonce o postrauMATICKé ZážITKY Z DěTSVí. Hájíte křehkost a hebkost psychoanalýzou?...trošku mimo. Za další...jistě jsi si milá bodláku všimla, že kritiky tipu tipiíček jak brníčko ti jistě přinesly tisíckrát méně než to co ti při své vrozené velkorysosti poskytla rebeca...

Tvarožník
14. 10. 2002
Dát tip
Ty píček jak Brno, Bodláčku!

kifkov
14. 10. 2002
Dát tip
tak to jen tak jako poslední moje vložka už tichnu pššššššššššš

vajda
14. 10. 2002
Dát tip
...ach jaj...asi som pichol kde som nemal... Prepacte...all

kifkov
14. 10. 2002
Dát tip
vajda tip .....tvarožníka dva stav utkání tvarožník: vajda - 2:1

Bacil
14. 10. 2002
Dát tip
Ach jo...

Merle
14. 10. 2002
Dát tip
musím se zastat kifkova a rebeky. ikdyž jejich kritika není zrovna vybíravě napsaná (jak už je u nich zvykem), patří sem skutečně víc než nějaké !* to že s ní až tolik nesouhlasím je věc jiná. jak chcete po nich nějakou kulturu vyjařování, když sami odpovídáte hlavně nefér útoky?

Rowenna
14. 10. 2002
Dát tip
Co je proboha nefér na mojí reakci? Smím se zeptat? Ach jo......

Merle
14. 10. 2002
Dát tip
row: přehlídla jsi svoje poslání do prdele? jinak musím pokárat i rebeku. ke svejm provokacím si taky mohla vybrat někoho vhodnějšího. je to jako jít s pneumatickým kladivem na zatloukání hřebíku do zdi.

Rowenna
14. 10. 2002
Dát tip
No, když někdo přirovná báseň k něčemu horšímu než jsou nápisy na hospodských hajzlíkách..., promiň. Na hrubý pytel hrubá záplata. Někdo něco vyprovokuje..., a pak se diví????

Merle
14. 10. 2002
Dát tip
Row: já se ti nedivím. ale pak se nediv ani ty, když dám pytel i záplatu do jednoho pytle...

Rowenna
14. 10. 2002
Dát tip
Dobře, lidi, mír. Ano? Já jsem někdy prudká jak průjem, a pak z toho mám sama kocovinu. Přeji vám všem hezký den.

bodlacek
14. 10. 2002
Dát tip
všichni: trochu se omlouvám za nefér protiútoky, ale byla to reakce opravdu na to ustanovení mé básně horší, než na nějakých záchodkách - to je dost nechutný a kdyby byl Kirk blízko mě, asi bych se fyzicky neovládla (ve špatném smyslu)... ;-) Opravdu neodmítám negativní kritiky, když jsou konstruktivní, ale neměly by být hrubý a nechutný. To by, myslím, naštvalo skoro každýho! Takže též přeji příjemný večer všem vám, ale za svou tvorbu se nikdo omlouvat nebude ;-)

bodlacek
13. 10. 2002
Dát tip
reb: nikdo nemůže za svou povahu a ani ty za svou agresivitu, způsobenou nemilým zážitkem v dětství, odmítnutím milovanou osobou atd. nebo tě možná momentálně bolí zuby ;-) Pokud tě má tvorba nezaujala, nečti ji a nezvedej mi prosím čtenost svými výlevy špatného rozpoložení. Od toho nejsou kritiky!!! Souhlasím s tím, že v této básni (a nejen v této) je hodně "jemného", ale tak mě prostě napadla. Nechávám si svou agresivitu pro důležitější chvíle... takže mi nestojíš za napadání. Bacil: nevybírám si díla podle sympatií k tvůrci, takže čtu (jako snad každý) naprosto různé a odlišné autory... ;-)

Čolito
13. 10. 2002
Dát tip
jsou tam zajímavý metafory, je to hezky napsaný

Bacil
12. 10. 2002
Dát tip
Bekynko, banální - jak pro koho. Smiř se prosím s tím, že jsou na Písmáku lidičkové, pro které je hodnotné i něco, co v různých obměnách již bylo omíláno mnohokrát různými - třeba proto, že mají pocit, že je to cosi důležitého, co je potřeba sdělovat znovu a znovu, pořád dokola. A jsou zase takoví, tako Ty, kteří jsou hyperdynamičtí a potřebují číst pořád něco nového a když je něco podle jejich názoru banální, tak nad tím (a někdy - netvrdím, že je to zrovna Tvůj případ - i nad autorem) nemilosrdně zlomí hůl. Pro upřesnění, já jsem někde mezi, snažím se chápat oba názory a spíš je smiřovat... jenomže když si někdo válečnicky brousí zuby a touží po konfrontaci, tak je to pak těžké. Beky, mám Tě pořád docela rád, snažím se Tě chápat, ale... s Tvojí občasnou tvrdostí se těžko smiřuju. Proč odmítáš to, co je mírné, něžné, hebké? Snad podvědomě - proto, že Ti to samotné kdesi uvnitř chybí, a tím víc Tě to pálí? Nevím... Bodlíčku, oni možná malinký kousík pravdy mají, ale stejně se jimi nenech zdeptat... a piš dál podle nejlepšího svědomí... a čti ostatní, třeba i Rebeccu, ona za to na druhé straně vážně stojí, protože píše dobře... a tak.

kifkov
11. 10. 2002
Dát tip
no asi víš co děláš...když mi dáváš takovýhle avíza... tak asi dneska trochu vážně... před tejdnem sem se nudil u literárek a narazil na článek a kdesicosi vo erotice a tam psali, že erotika je jakousi pastí (či co), která člověk lapne v sexualitě...tak sem si říkal, že je to pěkná kravina...spíš bych řek, že místo pasti je to právě ta flákota smradlavá co tě má do tý pasti, kterou sexualita je nalákat...hmmm...to sem napsal hezky, ale když tady tak čtu jak vpíjíš své polibky do kůže, tak musim říct, ještě jednu věc a to tu, že lepší vpíjení si můžu přečíst na každejch druhejch hospodskejch hajzlíkách tam to má stokrát větší šťávu.. tip jak chcip

kifkov
11. 10. 2002
Dát tip
avi zpět pro pět

Rowenna
11. 10. 2002
Dát tip
Tak to nevím, jestli rozdejchám. Taková záměrná hrubost, proboha, když se ti to nelíbí, proč mrháš takovými slovy a obloukem se tomu nevyhneš. Nemám slov. Záměrně se vyhýbám veškeré politice na Písmáku, ale tady to musím napsat: Jděte se svým ctěným výtěrem do pr..., Bodláčku, promiň, ale už dlouho mě nic tak nerozlobilo.

kifkov
11. 10. 2002
Dát tip
na to bacha výtěr do toho nemaž...tady sem sám zasebe...ostatně buďte rádi, že to aspoň někdo čte a taky k tomu napíše něco co má hlavu a patu viz, Tipíček jak brníčko. To zase přijde hrubě urážlivé mně...každý máme na hrubost jiný názor

Bacil
11. 10. 2002
Dát tip
Co je proboha urážlivé na "Tipíčku jak brníčko"? Chápu, že Tvůj vkuz, Kifkove, je syrovější, a že tohle je na Tebe příliš idylicko-romantické. Ale jak vidíš sám, názory se různí - tohle určitě není dílo, o kterém by se dalo říct, že je "nepovedené na první pohled"; a dál už je to opravdu jen a jen věcí názoru. I Rebecca mě maličko naštvala - myslím, že není zrovna moc dobré vnášet momentální naštvané nálady do kritik u cizích děl.

bodlacek
11. 10. 2002
Dát tip
rebecca13, kifkov: je mi líto lidí kolem vás, protože nemáte ani špetku taktu. A je mi líto i vás dvou, protože své problémy sami se sebou dáváte tak najevo, že nic jiného než lítost na místě nění. ostatním: díky, ale někteří lidé za sebe prostě nemůžou... ;-)

bodlacek
11. 10. 2002
Dát tip
a kifkov: tipy na erotické stránky všeho zaměření nalezneš kdekoliv na internetu.... kdybys měl nějaké platonické nedostatky ;-)

Narvah
07. 10. 2002
Dát tip
Love chyceny svou zveri je nejlepsi z cele basne, pises krasne.

MCMLIII
07. 10. 2002
Dát tip
moc pěkné :-))

Severkanova
05. 10. 2002
Dát tip
prekrasne asociace, jemne, radost cist te :-) T*

Jeanne
05. 10. 2002
Dát tip
bodláčku, to je super *

jazz
04. 10. 2002
Dát tip
krása.....opravdová...*t

maty
04. 10. 2002
Dát tip
Zase tip

bodlacek
04. 10. 2002
Dát tip
Bacile, opět mi bude ctí. Slibovala jsem, že jich bude víc, takže se to snažím splnit. I když to ze mne jde tak nějak samo ;-) ...

pipina
04. 10. 2002
Dát tip
Poetická poezie pro svátek i pátek. nevšedně krásně vyjádřená:Tipíček jak Brníčko

Fame
04. 10. 2002
Dát tip
*

galaxy
04. 10. 2002
Dát tip
Hezoučké :-)*

clovrdik
04. 10. 2002
Dát tip
to s těma vlasama a melodií je pěkný :-)

Bacil
04. 10. 2002
Dát tip
Bodlíčku, to je moc nádherné... smím to umístit do klubu erotické a erotizující poezite? Moc hezky by se to tam vyjímalo...

Rowenna
04. 10. 2002
Dát tip
Moc hezká jemná milostná ani trochu bodlinatá. tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru