Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VZKAZ NA OKNĚ

07. 10. 2002
1
0
1745
Autor
fungus2

To sobotní ráno byl pavel rád,že nemusí do práce,poněvadž letmý pohled na okno mu prozrazoval,že mráz je venku velký.

Ve slunečních paprscích se,jakoby kresby mrazu z venčí okna,ještě více zviditelnili.Chvíli na okno hleděl,ale pak usedl do houpacího křesla a sáhl po rozečtené knížce do které se začetl.

Neuplynula ani minuta a cosi jej přinutilo zadívat se na okno,kde několik čar se spojilo v jeden velký obrazec,který mu počal připominat postavu z kosou.Zamžikal očima,ale opravdu onen obrazec viděl a připadalo mu,že sluneční paprsky svití v tu chvíli jen na onen obrazec.

Než si stačil utřidit myšlenky vedle obrazce se objevil nápis JANA.

Pavlovi zatrnulo,nebot jana byla jeho sousedka a ráno jí zaslechl na chodbě,jak se ptala své matky co má,ještě koupit.

Písmena s obrazcem,jakom mávnutím kouzelného proutku zmizela a pavel vstal z křesla oblekl se co nejrychleji a za okamžik běžel po schodech dolů,načež vyběhl na ulici a hned opodále uviděl janu,jak kráčí z taškou z nákupu.

"Uf asi jsem měl vidiny."řekl si a šel jí na proti.

"Ahoj.Pomůžu ti."pravil jí.

"Ahojky.Diky to je od tebe hezky.Kam jdeš v tomhle mrazů?"zeptala se.

"No...."nestačil si nic rychle vymyslet nebot dva metry před nimi spadla z velkým rachotem část střechy,která se roztříštila na chodníku a pavel si uvědomil,že asi vidiny neměl.


johanne
08. 06. 2004
Dát tip
"sáhl po rozečtené knížce do které se začetl"... to mě skoro rozesmálo... tohle je asi jedna z těch nevyzrálých povídek :o)) jinak víceméně souhlas s Deltexem...

Chenoa
12. 02. 2003
Dát tip
jo, pouštět díla postupně je někdy těžký, prostě máš chuť hned , jak to dopíšeš se s tím podělit, ale jinak se mi to líbilo, já zatím nic o nápisech na okně nečetla....t

Deltex
08. 10. 2002
Dát tip
Ale, ne, to je také dobře, jen si díla schovávej a dolaďuj, pak je vypouštěj postupně.

Deltex
07. 10. 2002
Dát tip
Chm, je to zajímavé, ale... 1) Gramatické chyby! 2) Tohle téma bylo zpracováno tolikrát, že nic zajímavého nepřináší. 3) Zkus publikovat díla v širším časovém intervalu... když jich publikuješ tolik za sebou, tak uživatelé nemají tolik času je číst.

fungus2
07. 10. 2002
Dát tip
poněkud jsem se rozjel přibrzdím.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru