Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stereotyp

09. 10. 2002
4
1
2499
Autor
Yossarian

Nedávno se mi svěřoval kolega z práce se svou příhodou.
Vzbudil se kolem půl páté jako obvykle. Nevyskočil rázně z postele ( je mu  už přes padesát), ale nakonec přece jen  vstal. Došel do koupelny. Potom začal hledat oblečení. Manželka mu ho vždy dává v kuchyni na židli. Žádné ale nenašel a tak zmateně chodil po bytě a snažil se vzpomenout, kam si večer dává oblečení ( je mu už přes padesát). Nakonec zabloudil až do ložnice. Manželka se probudila a říká mu: " Co blbneš, di si ještě lehnout,  dneska do práce přeci nejdeš!"
Byla totiž neděle.
Pepovi je už přes padesát.
Šel si zase lehnout.
Když nám to v pondělí v dílně líčil, jenom sme kroutili hlavama a smáli se mu. To snad není možný! Ale stane se. Když je Pepčovi už těch padesát...
   Tenhle pátek jsem šel spát až před půlnocí. Chtěl jsem ráno vstávat  v devět a tak jsem si nastavil hodinky na buzení. Do práce se budím mobilem.
Přesně v pět dvacetpět jsem se probudil. Nevyspalej a zmatenej jsem mrknul na hodinky a vylít. Už je dvacetpět! Mobil měl řvát už ve čtvrt. Zapomněl jsem ho večer nastavit! Rychle jsem rozsvítil lampičku, svlíknul pyžamo a skočil do trenek. V hlavě mi blikalo, že si snídani musím vzít s sebou do práce, abych nepřišel tak pozdě. Najím se tam.
Najednou cvak, zarazil jsem se.
JE SOBOTA.
Vzal jsem si pyžamo, zhasnul světlo a vlezl zpátky pod deku.
Usnul jsem určitě rychlejc než Pepa.
  Je mi přes dvacet.
Tak tohle je ten stereotyp!

1 názor

Příjemný fejetonek:-) Navíc máš moje sympatie za krásně barevné a hlavně VELKÉ písmo.

sicco
05. 06. 2004
Dát tip
hehe tak tohle se mi poprvé stalo tak v 18, když sem brigadiroval celý prázdniny. Dost na pytel nervovat se i o víkendu.

Astalavista
25. 12. 2002
Dát tip
No jo, to znám taky, to jsou hrozný šoky, když si najednou myslíš, že jsi zaspal... to jsou takový ty stavy nad ránem, když ještě nejsi vzhůru, ale už ani nespíš a přemýšlíš, je dneska pátek nebo pondělí.... sakra, pondělí, tak to tady bude víkend až za pět dní, to nepřežiju!! :) Fejeton se mi líbí, ale k vtipnému vypointování poslední věta potřebná nebyla, ta je jaksi navíc a vytváří pocit, že jsi měl dojem nedokončeného díla a potřebu něco dovysvětlit. Ale nemuselo to být, je to napsaný dobře...:)

Jasmínka
02. 12. 2002
Dát tip
a proc stavas vlastne tak brzy do prace? :-)))

Katerina
11. 10. 2002
Dát tip
jo, dovolená by byla lepší, ale jinak dobrý sofistikovaný - to je takový nějaký hodně vymakaný a složitý, ne?

tož to pro mě taky:-) hih, ještě jsem nestačila ani nikam nastoupit a už bych chtěla dovču... bezva! :-) už pracuješ na dalším fejetonku, aby bylo o čem diskutovat? :-)

Fejeton
10. 10. 2002
Dát tip
taky nevím co je to sofistikovaný, ale líbilo se mě to. K má pravdu že tam mohlo být něco jinýho než sobota ale mě se tolíbilo fakt hodně. TIP Nechtěl bys to zařadit do projektu fejetony? URANIUM

Yossarian
10. 10. 2002
Dát tip
Pro K.: teď zrovna mám práce nad hlavu, takže až mě něco napadne, podělim se ( až zaspim) Pour Fejeton: Já se nikam nehrnu, to musej posoudit jiný, kam to patří. Ale dík za chválu.

dala bych třeba neděli, nebo ňákej pitomej svátek nebo aspoň dovču... třeba... bylo by to vitpnější než opakovat SOBOTU. je mu padesát. je mi dvacet. já bych se fakt osobně zasmála, kdyby pointa byla, že škodolibej dvacetilej smrad- kolega se mi zasměje a pak se sám přistihne jak zmatečně vstane a řítí se do práce o svý pracně vydobytý dovolený... co ty na to? jinak je to moc moc fajn *

Yossarian
09. 10. 2002
Dát tip
To opakování "je mu přes padesát" je přeci schválně, jako důraz na to. Myslel jsem tim že je mi teprve dvacet a už sem na tom podobně. To opakování soboty nechápu co tím myslíš.

neenééééé neéééé... to opakování "je mu přes padesát" je úplně v klídku, v tom největším.. to se mi páčí:-)) jen ta pointa.. víš, je to suchý. vstal v sobotu. zasmál jsem se mu a pak jsem zjistil, že jsem vstal taky v sobotu. vidíš to? ale mnou se neřiď, můžu bej ouplně mimo, což se stává:-)

Stando, ty se překonáváš! :-)

Yossarian
09. 10. 2002
Dát tip
Stando, já zase nevim co je sofistikovaný. konsta: Ale tam žádný opakování není, on přeci vstal v neděli a já v sobotu, je to sice taky volnej den ale není to stejný, kde si vzala sobotu?

Yossarian
09. 10. 2002
Dát tip
Ty jo, já sem rád že nejsou ! Zítra vstávám ve čtvrt na šest a místo abych spal se tady vykecávám.

držim hubu a šoupu nohama. asi jsem zapomněla číst. jdu si radši lehnout, to bude přetažení. nicméně si trvam na svým. dovča by byla vtipnější:-)

Yossarian
09. 10. 2002
Dát tip
Nic se nestalo, Ale dovča by byla především milejší ( myslím pro mě).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru