Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rýč

15. 10. 2002
6
0
2913
Autor
Toxman

Rýč

 

Jistě si v dnešní uspěchané době řada, převážně mladých lidí, klade zásadní otázku bytí a nebytí a sice: "Proč se rýč používá převážně k rytí ?" V tomhle krátkém zamyšlení se pokusím na tuto zdánlivě lehkou otázku odpovědět.
A odpověď zní: "Nevím !"
Ovšem s tak krátkou a nevýstižnou odpovědí bych u vás jistě neuspěl, pokusím se tedy úvahu mírně rozvinout a nosnou myšlenku "nevím" alespoň částečně zdůvodnit.


Rýč se používá především k rytí snad proto, že je k rytí primárně určen. Ovšem hned z kraje musím zdůraznit a vyzdvihnout jeho všestrannou univerzálnost. Dá se s ním dělat skutečně  spoustu užitečných věcí, jako je na příklad plácání much. Je možné jej rovněž, po mírné barevné úpravě, využít místo vertikálního dopravního značení (nebo billboardu, ale to je vlastně jedno a totéž), jeho využití je výhodné v kancelářských prostorách místo klimatizace, nebo tam, kde není momentálně klimatizace funkční (vějíř zastoupí vskutku znamenitě, ovšem vyžaduje to trochu cviku a opatrnosti od obsluhy, jinak může ve stísněných podmínkách lehce dojít k újmě na zdraví, v lepším případně jen k jistým národohospodářským škodám). Pokud se vyleští dá se používat jako zrcadlo... navíc má tak dlouhé držadlo, že se v něm člověk přece jenom vidí trošku s odstupem (záměrně neuvádím s nadhledem abych se příliš nedotkl jedinců, kteří postrádají, částečně či úplně, vlasovou pokrývku hlavy). V zimě neexistují lepší a rychlejší sáňky. Maminky ocení, že rýčový kočárek je velmi skladný a nezabírá v tramvaji či autobuse příliš mnoho místa. Žáden kuchař v interhotelu nevstoupí do kuchyně bez rýče (či vařečky, ale zkuste vařit s vařečkou pro 5000 lidí) a nejeden ceremoniář na plese slavných osobností neopomine využít rýče jako slavnostní hole (nebo možná berle, přece jenom mu už nohy tak neslouží). V souvislosti s holemi se sluší upozornit na skutečnost, že taktéž skalní zarytí golfisté si jistě rýč, jako herní náčiní, velmi rychle oblíbí. Díky svému výhodnému profilu budou totiž jejich odpaly razantnější a přesnější než doposud. Ovšem nesmíme opomíjet ani nováčky v tomto oboru. Pokud se jim odpal čirou náhodou zrovna nepodaří, nenápadně si (klasickým způsobem) vyhloubí jamku někde poblíž místa dopadu a mají vystaráno. Jenom si pak musí dát pozor, aby na hřišti s osmnácti jamkami nakonec tento počet výrazně nepřekročili, mohli by se lehce dočkat nemilého překvapení v podobě diskvalifikace, případně by je mohli neuznalí spoluhráči za šatnou domlátit rýči.


Zkrátka a jednoduše rýč je něco, co by nemělo chybět v osobní výbavě žádného člověka. Jeho obsluha by měla být zcela samozřejmá, běžná rutinní záležitost stejně, jako je dnes samozřejmá obsluha kapesníku, pilníku na nehty, žebříku či lineárního urychlovače částic. A teď mě prosím omluvte, musím ještě domyslet jakým způsobem by bylo možno připojit rýč jako periferní zařízení k počítači třídy PC.


Toxman
18. 08. 2003
Dát tip
To by se Ti hodilo... potom by se všichni courali jenom po druhém levelu a na ostatní levely by se vykašlali. Ostatně II. LEVEL !! je shareware, takže nelze uložit, ale jestli autorovi pošleš vykrmené sele nebo 500 USD + poštovné a zabalné, možná, že Ti (pokud bude v dobrém rozmaru) pošle obratem plnou verzi, která nejde sejvnout ani v levelu prvním :o))

Kami
03. 08. 2003
Dát tip
A já ci do druhého levelu kolikrát chci!!! :o)

zmáčkni to dvakrát !!!!

g_morr
18. 07. 2003
Dát tip
Včera mi mejlem přišel fór: Programátor umře a jde do pekla. Za týden volá pan Satan panovi Bohovi a říká: Probůh :), cos mi to sem poslal za typa? Zničil mi všechny kotle, poškrtil všechny čerty a už asi tři dny tady běhá po všech pekelnejch chodbách a řve: Kde je sakra přechod do druhýho levelu??? A pak jsem si vzpomněl na jednu pohádku, kde se zápornýmu hrdinovi za trest dřevěným rejčem hlava srejpávala...

Toxman
18. 07. 2003
Dát tip
Tak tu pohádku jsem nečet... ale zní to pravda slibně... To bych povinně četl všem malým capartům, kdyby řvali a nechtěli spát :)) Druhý level zde.

g_morr
18. 07. 2003
Dát tip
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) teďs mě teda posla do kyteg.

Toxman
16. 04. 2003
Dát tip
Zilla: Samozřejmě bez rýče se v životě neobejdeš, pokud si jich u naší firmy objednáš aspoň 150, dostaneš množstevní slevu 0,05% :o))

Zilla
15. 04. 2003
Dát tip
No prostě správný muž má v kaspe rýč! A správná žena taky (třeba místo zrcátka...anebo na dotěrný chlapy...;o)

Olina
26. 03. 2003
Dát tip
bych měla přesadit kytky:( ****

Kami
10. 03. 2003
Dát tip
:o))) Přiznej se, žes přítelem nějakého chirurga, ortopeda či patologa?! (*)

Toxman
10. 03. 2003
Dát tip
Kami: Anebo rovnou hrobníka, kdo jiný to s rýčem tak krásně umí, že ? :o))

Kami
10. 03. 2003
Dát tip
Jenže i hrobník může být snadno případnem pro chirurga, ortopeda, patologa či hrobníka (a to dokonce v tomto pořadí) :o))).

Toxman
10. 03. 2003
Dát tip
Tak to samozřejmě nemůžu popřít (ač se snažím sebevíc). Možná bych jen doplnil, že si zítra nechám patentovat chirurgický rýč, rýčovou ortoprotézu a ruční-ryční pitvadlo :o))

Toxman
06. 02. 2003
Dát tip
Kytička a rýč ? Není to nebezpečné ? Nezahrávej si s ohněm... co když Tě pak bude chtít někdo přesadit :o)

Kytička
04. 02. 2003
Dát tip
Jdu si koupit rýč!!! :o))))) ****

Toxman
17. 10. 2002
Dát tip
DarkMind: Ono to vypadá, jako by to šlo sejvovat bez problémů, ale včera mi to trošku opálilo záda, tak jsem jel tím bílým autíčkem, jenže pak se mi ani za nic nepodařilo to zpátky loudnout. Asi to má nějaké menší blešky, zkusím si počkat na ten patch :o))

Josefk
16. 10. 2002
Dát tip
a co ke šťourání v nose ? :))))

Aki
16. 10. 2002
Dát tip
hele a co rejč jako zbraň? vybavil bych tím naši armádu... polní lopatka má totiž hrozně krátkej dostřel... :o))

DarkMind
16. 10. 2002
Dát tip
:)))))) Autor tohto diela nestojí o kritiku z pochopiteľných dôvodov. Zabudol totiž na niekoľko dôležitých faktov k danej problematike. Napríklad spomenuté pripojenie rýľa (rýče) k PC je predsa už dávno samozrejmosťou každého, len trochu skúseného užívateľa. Dokonca rozlišujeme rýle PCI a ISA a to podľa toho, do ktorej zbernice tento neoceniteľný nástroj vložíme. Každpádne v oboch prípadoch príde k okamžitému zvýšeniu výkonu i hladiny adrenalínu majiteľa PC.... Ehmmm, odpusť. To mi nejako ušlo... :))) -t-

Toxman
16. 10. 2002
Dát tip
Josefk: Nápad sice zajímavý, ale v nose se přece líp vrtá vrtačkou :o)) Aki: No to je nápad, k čemu Gripeny... ? Ušetří se a ještě bude toto vybavení jistě méně poruchové:o))) DarkMind: A já to tady na koleně bastlím... Nebylo by tam jedno rýčové urychlovadlo do AGP ? :o)) Anonym29: Taky pravda :)

DarkMind
16. 10. 2002
Dát tip
Toxman: Nóó, rýľ je v podstate kompatibilný i s AGP zbernicou... Takže ho tam kľudne vraz. :))

Toxman
16. 10. 2002
Dát tip
Darkmind: Píšu na počítači od kolegy... mám nějaký problém (nejspíš s kompatibilitou rýče :) protože po instalaci počítač už ani nepípnul... Rozhodně ten rýč ale bude asi nějaké hrozné dělo, protože tak realistické světelné a kouřové efekty jsem ještě u srovnatelných karet neviděl. :o)))

DarkMind
16. 10. 2002
Dát tip
Toxman: To je presne ono. A to ani nehovorím o tých rozdieloch v cene. Za takú kvalitu 3D efektov, o rozlíšení ani nehovoriac.. To je také dokonalé, že po dôkladnej inštalácii už nie je rozoznať nič. :))

Toxman
16. 10. 2002
Dát tip
DarkMind: No to je úplně přesné... já jsem právě nic nerozeznal, jen mě zpočátku trochu překvapily ty čichové efekty - hold moderní technologie. Jenže ten plamen byl tak přesvědčivý, že od něho chytly záclony a koberec a skříně a teď tady všude lítají hasiči (skoro jako živí, nebo jsou živí ? :). Nejspíš je k tomu bundlována hra Fire Alert... Až se dostanu do druhého levelu, tak dám vědět :o)))

DarkMind
16. 10. 2002
Dát tip
Toxman: No, nič si nerozoznal, ale v akom rozlíšení! To je to. A tie sprievodné efekty sú naozaj v tejto cenovej kategórii unikátne. Sa tomu hovorí Reálna virtuozita, či virtualita či tka nejako... :) Druhý level sa už odohráva v nemocnici, kde si môžeš vyskúšať rôzne operácie, vrátane pitvy. Ako pacient... ale nechcem príliš predbiehať... :))

Algaranna
16. 10. 2002
Dát tip
ale furt bude stacit, kdyz s nim budu jenom ryt ze jo?:-))*

Toxman
16. 10. 2002
Dát tip
DarkMind: No snad jsi to už nedohrál až do konce ? Mi to totiž připadá spíše jako skorovirtuální nerealita, ale to je možná věcí pohledu... (přesně řečeno 3D pohledu a umístěním kamery). Ti hasiči mi tu teď dávají na výběr, prý buď skočím do té plachty dole nebo uhořím. A já se nemůžu rozhodnout, je to na mě strašně moc interaktivní a přitom tu pitvu bych tak rád zkusil :o)))

Toxman
16. 10. 2002
Dát tip
Algaranna: No co mám s váma konzervativcema dělat ? :o)))

DarkMind
16. 10. 2002
Dát tip
Toxman: Každopádne ti radím, aby si si to sejvol. :) A potom si vyber nejakú možnosť a uvidíš.. Viem, že v obidvoch prípadoch potom pre teba príde auto, čo ťa odvezie... ale v čom bol rozdiel... hmmm.... tuším vo farbe auta... čierne alebo biele... či tak nejako... no veď vyskúšaj... :)))

Toxman
16. 10. 2002
Dát tip
DarkMind: Mám pocit, že jsem v nějaké recenzi na tuhle virtualitu četl, že může přijet i autíčko se zeleným pruhem..., ale co tím autor myslel, netuším :o))) PS: Jo a když si to patchnu na verzi 1.1, půjdou ty sejvnutiny natáhnout ? :o)

DarkMind
16. 10. 2002
Dát tip
Toxman: To práve neviem, ešte som to nikdy neskúšal nahrať späť. Vždy som bol zvedavý, ako to bude pokračovať ďalej...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru