Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

JEDNO JMÉNO Z POMNÍKU

11. 11. 2002
1
0
2214
Autor
fungus2

KDE SI V NORMANDII V PRVNÍCH DNECH INVAZE

Plameny začaly šlehat ze střechy kostela a zároveň vzduchem zasvištělo několik minometných střel ,které dopadly mezi i do stavení.

 Joseph Novak  přikrčený za hromadou rozbitého zdiva hleděl velkou dírou ve zdi na místo ,kde po explozi se kouřilo z kráteru.Zároveň zaslechl hluk motorů ,což znamenalo blížení se německých tanků.Do kráteru vběhlo několik Amerických výsadkářů s bazukou ,kterou se ničily tanky.

 Za chvíli uviděl sunoucí se německý tank za nímž přikrčeně běželi vojáci ,načež se rozpoutala střelba.

 Přes namířenou automatickou pušku spatřil dva běžící Němce ,jenž se snažili krýt za troskami domu ,ale on zalícil a stiskl spoušť.První voják se zlomil v pase a klesl po zadu na zem.Druhý se vrhl za kus zdi z poza niž vystřelil jeho směrem ze samopalu ,aby pak mrštil granát.Joseph Novak ,ještě stačil dvakrát vypálit postřehujíce mihnout se granát vzduchem a vrhl se do strany přitiskávaje se k podlaze.Pak otřásla hromadou sutin exploze a sprška kusů sutin na něho dopadla.Rychle vstal a přikrčeně se přemístil k oknu opodále a z něho zahlédl onoho Němce.Bleskově zalícil a vystřelil.Německý voják se zhroutil za trosky zdi.Zároveň uzřel ,jak německý tank byl  zasažen  a vyšlehly z něho plameny.Objevil se však druhý tank z jehož hlavně se zablesklo.Při explozi se otřásla zem a Joseph Novak byl výbuchem sražen na podlahu ,přičemž zaslechl výkřiky.Pozvolna se zvedl a uzřel tank ,který palbou z kulometu kosil několik prchajících výsadkářů.

 Kolem tanku se objevilo hned několik Německých vojáků ,jenž začali běžet přímo kolem stavení v němž byl a dva do něho vnikli.On však přitisknutí u zdi na oba Němce vystřelil.

 Oba se zhroutili na hromadě zdiva ,načež se vrhl k jednomu z nich a vzal mu granát ,který hodil dírou ve zdi ven.Po výbuchu zůstalo několik Němců ležet na zemi a on přikrčen vyběhl ven stříleje do dvou vojáků na zemí ,kteří se snažili vstát ,ale poté nevstali.

Rychlými přískoky doběhl za převrácené hořící vozidlo a zadíval se německý tank ,jenž opět vystřelil ve směru ,kde ustupovali výsadkáři.Přes dým zahlédl další tank ,ale to jej neodradilo od doběhnutí ke stojícímu tanku a položení dvou vzápětí odjištěných granátů na jeho palivové nádrže.Nestačil se vzdálit ,poněvadž byl zasažen výstřelem a zhroutil se aby ještě vnímal výbuch a hořící tank halící se do černého dýmu.

 Přílet amerických letadel P-47 ukončil poté zanedlouho útok německých tanků v této vesnici v niž na pomníku je mezi jmény padlých uvedeno i jeho.


Dejf
30. 05. 2003
Dát tip
Zase spoustu chyb a trochu moc dlouhá souvětí, ale atmosféra dobrá ...

fungus2
30. 05. 2003
Dát tip
Přečti si nějaké novější. Ty jsou povedenější.

Dejf
30. 05. 2003
Dát tip
dobrá jdu, na to :-)))))

Narvah
14. 11. 2002
Dát tip
To je ale legrace! Hrajes Wolfa? Nejlepsi jsou ta tvoje jmena. Joseph Novak. Chybimi tam pointa. Je to jen popis,co se udalo.

fungus2
14. 11. 2002
Dát tip
Jo viděl.Mě tohle napadlo při pohledu na jeden pomník.Jsou tam jen jména.Každé jméno znamená nějakéhou osobu.Skoro se neví, jak třeba bojovali a jak zahynuli.Jinak některé mé povídky jsou na pokračování.

fungus2
14. 11. 2002
Dát tip
Tak jsem to schválně napsal.

Narvah
14. 11. 2002
Dát tip
To je zajimavy. Chodisna hrbitov? Ja se tam chystam. Jen jmeno mi vsak nenapovi pribeh. Asi mas fakt velkou fantazii. Rad se mrknu na to pokracovani.

Paranoicus
14. 11. 2002
Dát tip
Hmmm!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru