Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

POSLEDNÍCH PĚT MINUT

18. 11. 2002
0
0
1804
Autor
fungus2

Stadion začal čím dále více hučet.Brankář stojící před bránou se na zlomek vteřiny zadíval na tabuli ,kde naskočila 87 minuta stav 2:1 v jeho prospěch ve finálovém zápase byl v tuto chvíli snem ,jenž se mohl dosnít do reality.Rychle zrak přenesl před sebe na fotbalové hřiště na němž se zrovna hra začala přenášet směrem k němu.Protihráči krátkými přihrávky se dostali ,až před pokutové území.

„Zdvojujte!“zařval na obránce a sledoval ,jak protihráč se prosmýkl kolem obránce.Pak nabral na rychlosti.Proti němu se rozeběhl další obránce ,jenž skluzem se ho pokusil zbavit míče.

 Míč ,však jej přeskočil a útočník rovněž.Poté koutkem oka postřehl po straně nabíhajícího protihráče.

 „Přihraje nebo ne?“blesklo mu hlavou ,přičemž upíral zrak na míč a nohy protihráče.Poté se míč velkou rychlostí vzdálil od pravé kopačky útočníka.Viděl ,jak se roztočil kolem své osy. Hluk publika se vybičoval. Míč mírným obloukem letěl v tu stranu ,kde se nacházel nabíhajícím protihráč.Přesunul se rychle do strany a uzřel vyskakujícího spoluhráče i protihráče.Útočník vyskočil výše a míč po dopadu na jeho hlavu prudce změnil směr letu.Ve zlomku vteřiny uviděl blížící se míč.Vyskočil do vzduchu snažíce prudce letící míč rukavicemi  vyrazit ,což se mu podařilo.A při dopadu na trávník zahlédl ,jak míč vletěl za čáru vedle branky.

 Na světelné tabuli končila 90 minuta.Náhradní rozhodčí ukázal ,že se budou nastavovat dvě minuty.Všichni spoluhráči i protihráči a dokonce i se svým brankářem byli v pokutovém území.Kopal se rohový kop.Stál mezi několika hráči a sledoval výkop od rohu. Pozorně hleděl na blížící se míč.Dva protihráči vyskočili a on o vteřinu později ,přičemž postřehl hlavičkujícího protihráče směrem do strany dolu. Pohotově se vrhl k zemi a míč se odrazil od jeho rukou před něho do vzduchu. Přiskočil pohotově jeden z obránců a odkopl míč ,jenže ten doletěl k brankářovi soupeře.Co nejrychleji vstával a přes nohy hráčů zahlédl letící míč ,který v letu se otřel o nohu jednoho z hráčů.Změnil směr letu ,ale on pohotově před brankovou čárou se vrhl s nataženýma rukama zachytávajíce míč. Jenže mu vyklouzl. Ve zlomku vteřiny se po něm natáhl spatřujíce přes míč levou nohu natahujícího se protihráče. Přitáhl míč k sobě ,přičemž ucítil dotek kopačky z druhé strany míče.Stáhl míč k sobě k tělu.Vzápětí na to pocítil ,jak přes něho přepadl onen protihráč ,jehož modrý dres s detailní blízkosti na zlomek vteřiny uviděl.Míč ,však pevně svíral a ozvala píšťalka rozhodčího.

 Hráči rychle běželi od branky a jeho spoluhráči začali radostně povyskakovat.Po tribunách se vlnila „mexická“ vlna za ohlušujícího pokřiku.Dvakrát míč lehce hodil o zem a pak nakopl míč co nejdále ,načež zvedl ruce nad hlavu.Míč velkým obloukem letěl ,až do středu hřiště ,kde dopadl k jednomu z jeho spoluhráčů.Ten jej kopl vší silou k soupeřově bráně a pak v explodujícím hluku publika zanikla zcela píšťalka rozhodčího ukončujícího zápas.


Narvah
21. 11. 2002
Dát tip
Hrajes fotbal? Ja jsem toho uz nechal. Bylo to na me prilis agresivni. Nechtel by si delat televizniho komentatora? :)

fungus2
21. 11. 2002
Dát tip
No tak to asi ne.Kopanou sleduji jen v televizi to mi stačí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru