Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NA ÚTĚKU-2

22. 11. 2002
0
0
1908
Autor
fungus2

S motorkou vjel na polní cestu ,která vedla do lesa. Za nedlouho do něho vjel. Vysoko na obloze uslyšel hluk leteckých motorů a tušil ,že se jedná o formaci německých letadel. Přes koruny stromů je však neviděl.

 Po několika minutách jízdy dojel René Lénský na dohled silnice, kam ona lesní cesta ústila. K jeho sluchu dolehl zvuk motorů přicházející ze silnice a poté spatřil projet první německý transportér následovaný druhým. Okamžitě zajel s motorkou do houštin mezi stromy a přes větvě pozoroval ,jak  po silnici jedou i německý tanky. Po nich následovala nákladní auta s děly. Když kolona přejela chtěl z houštin vyjel ,ale uzřel o něco dále stát u křižovatky, na níž vedla ona silnice motorku s dvěma Němci. Chvíli na ně hleděl a poté se rozhodl k razantní akci. Opatrně se připlížil blíže k okraji silnice, načež zalehl a namířil samopal. Několik vteřin mířil a pak stiskl spoušť. Zarachotila delší dávka. Německý voják stojící vedle motorky se zlomil v pase a padl po zádech na silnici. Rychle začal střílet i na druhého vojáka ,ale ten se vrhl za motorku a kulky ho zcela minuly.

 René Lénský vystřílel zbytek zásobníku a hned zarachotila dávka od vojáka zpoza motorky a kulky se svištěním prolétly větvičkami keřů a stromů. Snažil se rychle dát do samopalu nový zásobník ,což se mu podařilo až po chvíli. Opět zarachotila dávka ze samopalu .Odpověděl též výstřelem hledíce na motorku ,kde uviděl jen ležícího vojáka a nikde druhého vojáka.

 Začal se v přikrčené poloze přemísťovat směrem k lesní cestě a to mu asi možná zachránilo život ,neboť sotva se ocitl u cesty, zaduněla exploze granátu na okraji lesa.

 Jedním skokem se dostal za velký kmen stromu u místa ,kde navazovala cesta na silnici a přes něho uviděl vojáka ,jak přikrčen stojí za motorkou. Zalícil a dlouze stiskl spoušť. Voják zmizel za motorkou a on uslyšel hluk automobilového motoru. Z opačné strany než byla motorka přijížděl nákladní automobil. Opřel se zády o kmen a přes střílející samopal zpozoroval ,jak se tříští přední okénka u kabiny. Nákladní auto vzápětí na to vjelo na opačnou stranu silnice ,aby pak se přemístilo zpět řítící se přímo na strom, od něhož začal René Lénský prchat. Pak se mu naskytl pohled ,jak náklaďák vrazil do stromu, převrátil se na bok a dělo táhnoucí za sebou zůstalo stát napříč silnicí. Tomu se snažil za brždění vyhnout další náklaďák ,jenže narazil na jeho hlaveň a sjel ze silnice na opačné straně.

 To už René Lénský seděl na motorce a prosmýkl se kolem obou nákladních aut, z nichž vylézali otřesení vojáci. Brzo se vzdaloval po lesní cestě s pocitem,že jestli se mu podaří přes frontovou linii dostat k francouzským jednotkám, tak se to bude rovnat zázraku.

                                  KONEC DRUHÉ ČÁSTI.


johanne
26. 03. 2004
Dát tip
trochu zoufalé :(

fungus2
26. 03. 2004
Dát tip
No je o))

hurvinek
19. 02. 2003
Dát tip
jo cesta je jeste dlouha a trnita

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru