Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ŠTĚSTÍ V PRAVOU CHVÍLI

13. 12. 2002
1
0
1612
Autor
fungus2

Jan Novák seděl ve svém autě, jenž se nacházelo v dlouhé koloně, která se jen pozvolna hýbala.Ani mu to v tu chvíli moc nevadilo, jelikož mu na mysl přišlo bilancování dosavadního života.Začal mít  pocit, že ho opustilo štěstí.Rozvod z manželkou byl na hony vzdálený klidnému rozchodu a plně si uvědomil to že o blížících se vánocích bude poprvé po dlouhých letech sám.Kde se stala chyba?Věděl, že jednou z příčin byl  jejich syn, který propadl drogám a skončil v ústavu.Ano zde selhal na celé čáře.Nemusel ani moc přemýšlet.Další příčinou bylo jeho pracovní vytížení, ale díky jeho práci si nežili špatně.

 Svůj zrak zabořil na škodovku před sebou.Také jí kdysi měli. Bylo chybou kupovat drahé auto z kterým pak havarovali a oprava je stála spousta peněz pomyslel si.Od té doby jakoby se ho chytla smůla.Dovolená v Řecku díky krachu cestovní kanceláře nevyšla a ještě přišli o peníze.Samozřejmě, že manželka mu neustále vyčítala, že to byl on, kdo chtěl s touhle cestovní kanceláří letět.Korunou všeho byla chata, jenž před rokem zakoupili.Přišla velká voda a chata vzala za své.A zase byl to on, kdo prosazoval její koupi.Když pak syn skončil v nemocnici začal se mu hroutit svět i život.A tet do toho, ještě problémy v práci.

 Zachmuřen s tím co by bylo, kdyby to či ono nebylo se začal blížit k panelovému domu, kde bydlel.Za chvíli zaparkoval před ním na parkovišti a pohlédl po vystoupení z vozu do oken bytu.Nesvítilo se vněm. Nikdo na něho nečeká.Kalich hořkosti se většinou pije, až do dna.To mu proběhlo hlavou poté co zamknul auto.Může byt, ještě hůř, ale i lépe.Štěstěna je vrtkavá.

 Došel ke vchodovým dveřím a začal je odemykat.Sotva zašel do chodby a zavřel dveře, tak přes skleněnou výplň uviděl padat ohromný kus zmrzlého sněhu s ledem, jenž se zřítil ze střechy.S velkou ránou dopadl na dlaždičky a menší kusy se rozletěly všemi směry, ale jeho podstatná část zůstala vcelku ležet neporušena.Chvíli nevěřícně hleděl a pak si uvědomil, že jen o vlásek unikl těžkému zranění a to v tom lepším případě.Bylo to opravdové štěstí a to měl i když si myslel poslední dobou, že jej opustilo.         


Irea
01. 06. 2003
Dát tip
Jo, jeden začne přemýšlet o prioritách v životě, co?

fungus2
01. 06. 2003
Dát tip
Ech. Dalo by se řící.

hurvinek
19. 02. 2003
Dát tip
dobre ale nesedla mi

Schwalbe
13. 12. 2002
Dát tip
Dobré. t*

fungus2
13. 12. 2002
Dát tip
Děkuji.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru