Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

RANNÍ AUTOBUS

03. 01. 2003
2
0
2001
Autor
fungus2

Venku, ještě panovala tma, když Mirek Lehovský vyšel z domu a namířil si to k autobusové zastávce. Takhle to dělal ve stejný čas každý den, když šel do práce.

Jen v několika málo oknech panelových domů se svítilo. Dlouze zívl a pohlédl na přijíždějící autobus. Byl to ten, kterým pravidelně jezdívá.

Do autobusu nastoupil s několika lidmi, jenž podle tváře znal, jelikož s ním jezdili ve stejnou dobu. Usedl do zadní části autobusu k oknu a po chvíli zavřel oči. Vystupoval, až na konečné, a tak se snažil upadnout do jakéhosi bdělého spánku. To se mu za okamžik podařilo, aby ho poté zcela přemohl spánek.

Uplynula delší doba a vzbudil ho chlad.

„Sakra zase se tu netopí.“ Pomyslel si v duchu a otevřel oči. Vedle sebe uviděl sedět muže, jenž vyhlížel poněkud divně. Seděl, jakoby strnule a hleděl před sebe.

„Nazdar Mirku, jak se vede?“ Ozvalo se za ním. Otočil se dozadu a vytřeštil oči. Za ním seděl jeho kamarád, který byl několik let po smrti.

„Co….kdo jste?“ Vykoktal ze sebe.

„No přeci Evžen.“

„Ten je ale…“

„Ano, já jsem.“

Přejel zrakem ostatní cestující a pootevřel ústa, neboť přes uličku seděli na sedačkách jeho mrtvý prarodiče. Ostatní mu také začali připadat podivní. Rychle vstal a šel uličkou k řidiči.

„Zastavte!“ Vykřikl s ohromným mrazením v zádech a došel k řidiči. V prosklené kabině se na něho otočil řidič a on pohlédl na kostlivce v uniformě.

„Proboha!“ Vydralo se mu z úst.

Autobus dojel do zastávky. Skoro rozrazil otevírající se dveře a proběhl mezi překvapenými lidmi, kteří čekali přede dveřmi. Poté začal utíkat po nástupišti. Ohlédl se a spatřil užaslé výrazy cestujících v onom autobuse, z něhož vyběhl. Byli to však jiní cestující, než ti, kvůli nimž utekl.

Několik minut stál opodál zastávky a měl v hlavě naprostý zmatek. Autobus již odjel a on pak nastoupil do dalšího. Po několika minutách jízdy zaslechl sirény sanitek. O chvíli později spatřil zdemolovaný autobus s kamionem, za jehož zadním sklem uviděl číslo linky. Byl to ten autobus, z něhož předčasně vystoupil.

 

 

 


hurvinek
19. 02. 2003
Dát tip
zkus to dopilovat prosim...

Josefk
15. 01. 2003
Dát tip
dobrý ! :-)

Globe_4free
05. 01. 2003
Dát tip
mne se to líbilo :)

fungus2
05. 01. 2003
Dát tip
Děkuji. Kdybych to psal po druhé asi bych to napsal jinak, ale to je kdyby...

ina
05. 01. 2003
Dát tip
Dobrej námět na horor. Já se občas zasnažím navodit stísněnou atmosféru. Občas se povede. :) TIP

Yfča
05. 01. 2003
Dát tip
Nápad dobrý, ale chtělo by to opravdu trošku poopravit.... Katugiro má pravdu.

katugiro
03. 01. 2003
Dát tip
nápad schvaluji, ale chtělo by to lépe zpracovat, pokusit se více čtenáře zaujmout a nedat mu tolik prostoru, aby se předčasně dovtípil, jaká že je pointa. Taky po tečkách piš mezery, rodiče jsou mrtví a ne mrtvý... prostě dej si s tím ještě práci a bude to dobrá povídka

Chenoa
03. 01. 2003
Dát tip
no tak to trošku vylepši a bude to super....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru