Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Most

05. 04. 2000
1
0
1941
Autor
Brouk

Most Utíkal jsi pryč ode všeho a přece jsi nikam neutek. Běžel si v noci přes most a on se ti v půlce zbořil. Padal jsi pořád dolů a už byl slyšet jen křik. Mizel si v propasti bez dna. Nikde nic, jen světla z nočních lamp. Zima a chlad pluly ve tmě. Místo měsíce vidím tvou tvář, jak dívá se na mě a prosí. V očích úzkost a smutek za to, co sis udělal. Našel jsi snad svobodu, kterou jsi chtěl? Ona tě k smrti zabila a bez boje. Poražen jsi vlastní chybou, která zabíjí pomalu, ale jistě. Mnoho už jich zabila a přece jí to nestačí. Nejsi první ani poslední, kdo podlehl, ale proč zrovna ty? Sliboval si, že toho necháš a zatím jsi pohřbil sám sebe. Mě jsi tady nechal napospas jí. Věděl jsi, že neumím bojovat a opustils mě. Proklínám sebe, že jsem ti tenkrát nepomohla. Možná za to můžu já, že zbořil se tvůj most.
Alea
13. 09. 2006
Dát tip
Hmm, docela síla... Vybízí to ka zamyšlení, to mám ráda. Možná bych vypustila ty nespisovnosti, ale na druhou stranu...asi se tam hodí:-)

Sarken
13. 04. 2000
Dát tip
až zamrazilo

kirkov
06. 04. 2000
Dát tip
Často se mi zdají sny, ve kterých padám. Takhle to, ale nikdy nevypadá. Je to horší.

clovrdik
06. 04. 2000
Dát tip
je to zajímavě psaný. a asi to o něčem je ( ? )

Sluníčko
05. 04. 2000
Dát tip
Možná, možná ne. :o)

Jákob
05. 04. 2000
Dát tip
..... (*)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru