Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

(Ne)věrník

Výběr: Stanislav_Vašina, hermit
13. 11. 2002
20
0
2438
Autor
horák

Novinka do cyklu Učitelé

(Ne)věrník

 

Tak to je zase síla! Nechci se k této akci stavět negativně dříve než vlastně začne, ale po deseti minutách jsem z ní na mrtvici. Už ty hlášky na úvod: „Doufám, že nám tady bude spolu hezky. Že si to tady hezky uděláme. Teda - že se tady hezky uděláme. Ne, že si to tady uděláme hezké."

Doufám, že to není lektorka přes řečnictví.

 

Samé ťu, ťu, ťu, ňu, ňu, ňu, ale jsem zvědav, kdo mi zaplatí cesťák a jestli tady dávají aspoň stravenky.

Jsem asi na špatném kurzu. Marně přemýšlím, kdo mě sem přihlásil. Šéf anebo nějaký jeho zástupce? Role osobnosti v zátěžových situacích. Čekal jsem , že na nás dr. Náletová vyvalí nějaké historky z klinické praxe. Místo toho provadí slovní ekvilibristiku s knižními definicemi („Osobnost je ..."), svými domněnkami („ Gamblerství se dědí.") a toužebnými přáníčky („Klonování lidí se snad nedožiju.").

 

Naštěstí nejsem na podobném školení poprvé. Je na čase vyhledat někoho, kdo mi bude následující dny dělat společnost. Z třiceti účastníků je dvacet pět učitelek. Čtyři konkurenti!!!

Ten postarší chlápek přede mnou má jistě kladnější vztah k láhvince červeného než k ženám. Už na chodbě se na mě usmál a prohlásil cosi o nedaleké hospůdce.

Tlouštík mého věku není prakticky konkurenceschopný. Nejen kvůli exteriéru, ale mě jako ženu by vyděsilo jeho neustálé zapisování si všeho, co dr. Náletová pronese. Jenže - já si také stále něco píši. V tom to prostě není. Na mně je vidět, že píši něco, co s přednáškou nemá nic společného, kdežto on ji hltá a pak si to rychle blinká na papír. A možná je navíc teplej, protože si stále strká tu tužku do pusy. To normální chlapi nedělají. Buzik jeden! Hlavně, abych ho nedostal na pokoj a navíc - do manželský postele.

Těžkou konkurencí budou dva udělanci, zjevně tělocvikáři. Ale už jen to, že se přihlásí ke svému kotrmelectví je musí zjevně znevýhodňovat. To já, když o sobě prohlásím, že jsem chemik, bezesporu zavdám příčinu k zvlhnutí. Každopádně je možné, že nějaké dva pěkné kousky budu muset obětovat. Tak se na ně koukneme.

 

Z konkurzu na víkendovou konkubínu jsem postupně vyřadil:

- dvě, co jsou starší než moje matka

- čtyři, co jsou evidentně nekvalifikované středoškolačky parazitující na nedostatku kvalifikovaných učitelů

- pět, které ani náhodou nemohou vyhovět mým už tak dost sníženým požadavkům

- čtyři, co přijely také z Lípy a mohl bych je v budoucnu potkávat častěji, než je zdrávo

- tři, na které jsem to zkoušel už na fakultě a z nichž jen jedna mi dala

- tři, na které jsem to zkoušel na jiných školeních a z nichž žádná mi nedala

- jednu, která mi nevoní a já to zjistil již při příchodu

- dvě, které budu muset obětovat těm dvou kotrmelcům

 

Zůstává mi drobná blondýnka s úzkými štěrbinami kolem modrých očí. Zadek maličko přes normu, ale vypasovaná sukně z něj evidentně dělá přednost. Prsa mě moc neberou, ale zřejmě budu spokojen. Ani velká, ani malá. Ty dvě pro tělocvikáře jsou sice o něco kvalitnější, ale musím sportovně přiznat, že oni jsou také atraktivnějšími muži než já. Ani vysokoškolačky občas neocení můj intelekt a dají přednost vymakanému tělu.

Jak se jí však dostat na kobylku? Léta školení mě naučila, že nemá smysl nějak moc kroužit okolo. Pokud do toho chtějí jít, zpravidla nečekají, že jim budu půl kurzu nosit květiny, šeptat sladké blbosti a posílat psaníčka.

 

Startuji hned o první pauze, kterou vedoucí kurzu využívá k rozdělování klíčů od pokojů. Přicházím ke své vyvolené, familiárně ji beru kolem ramen, potom za ruku. Cestou ke stolku ji ještě letmo líbám na sladkou rtěnkou namalované rty. Usměje se na mě. Všechno jasné. Mohl bych svádění vyučovat na vysoké škole. Doufám, že nezapomněla doma prášky, nemíním tady někde shánět šprcky.

I vedoucí se na nás zpoza své improvizované recepce usmívá: „Manželé Poncovi, určitě budete chtít bydlet spolu, co?"


Sasinka
14. 02. 2004
Dát tip
Pěkný, ale svádění učit nebudeš, že ne? Dva předměty stačej... **************************************************************************

Andulka
24. 01. 2004
Dát tip
tady si nejsem jista tou pointou, prijde mi trosku lacina....ale jinak je to moc fajn...libi se..:-)*

horák
06. 12. 2002
Dát tip
Jaká S, proboha? Není tady žádná S, pod kterou bych chtěl dělat. Nestraš mě!

myslim si, za tajemne S pridel zkumavek rapidne klesne :)))

..mezi slovy "si" a "za" mela byt jeste nepatrna, ale dulezita spojka "ZE" ..diky za pochopeni :)

Čajke
05. 12. 2002
Dát tip
Holt diplomacie...myslím že v té době si Tajemný M u studentů docela polepšil...aspoň už neslýchám tak často o Skútrovi:))) A co S, ta by se nezamlouvala?šíří se různé zvěsti..

gd
05. 12. 2002
Dát tip
je to bezvadný. tip.

horák
04. 12. 2002
Dát tip
Čajke, ty jdeš na pajďák? No tak to se těším, až budeme kolegové. Doufám, že mě nechceš vystrnadit z mého chemického království.

Čajke
04. 12. 2002
Dát tip
jojo uvidíme, jak se to vyvrbí:) kdybych věděl, že určitě budu tady na gymplu,jdu do toho určitě...a propos-neuvolní se už brzo místo u tebe v kabinetě?..ale na chemii to fakt nevidim...;-)

horák
04. 12. 2002
Dát tip
U mě v kabinetě se asi dlouho, dlouho neuvolní. Jakou kombinaci si budeš dávat? Bi - ZSV?

Čajke
04. 12. 2002
Dát tip
jo ono se to rozděluje podle předmětů?tak to bych byl pravděpodobně ve vykřičeném kabinetě p.Kosiny,Kotvalda a Mesteka:) ovšem s klukama (Ondruška,Gottlieber,Rajt)plánujeme zabrat nějaký velký kabinet a udělat z něj BIGBÍTOVÝ KABINET:o))

horák
04. 12. 2002
Dát tip
Tak to jsem zvědav, kdo tady tou dobou bude ředitelovat. Někdy se toho dalšího vývoje docela bojím. Myslím si, že M. sice není dokonalý, ale umožňuje šílencům jako jsem já vcelku normálně fungovat. Především v době stávkové pohotovosti mi sednul. Sice občas neřekl jasné slovo, na druhou stranu neudělal zbrklou botu ani nikoho nepodrazil. Ale těším se na tu další generaci.

Čajke
03. 12. 2002
Dát tip
tohle je na můj vkus trochu moc syrový-já jsem prostě spíš na ty okecávačky dokola:o) chlap sice takhle nějak myslí (je to vlastně docela přesný!), ale na svoje dvacetiletý kolena zjišťuju že jsem-aspoň literárně-asi trochu pruďa-prudérní, ne pruďas:) I když vlastně Bukowski je taky zábavné čtení..a ten další (jak se jmenuje?) taky... pro mě, jakožto možného kandidáta na učitele, je tohle dílko zajímavější v možnosti nahlédnout trošku pod pokličku tohohle povolání :o)) těším se na další kousky z cyklu Učitelé...*

Algaranna
15. 11. 2002
Dát tip
Cetlo se to skvele:-)*

hermit
14. 11. 2002
Dát tip
t v!! bezvadný, napsaný skvěle, vygradovaný, ostrý, vtipný, neotřelý.... nemám nepříjemný poznámky... :-))) *****

waltr
13. 11. 2002
Dát tip
Ty donjuane, napsané je to dobře, zdá se mi to ale až moc realistitické, ale to si asi chtěl...počkám si co dál.

horák
13. 11. 2002
Dát tip
Jak co dál? Jen hříčka, dělal jsem si ze sebe srandu. Měl jsem chuť něco napsat, tak jsem otevřel deník. Opsal první odstavec a zbytek si vymyslel.

Plopez
13. 11. 2002
Dát tip
dobrý, takový spíš don kichotský, než donjuanský

Sama
13. 11. 2002
Dát tip
Napsané je to určitě slušně, pointa (jako vždy) fajn - tady kouzelná. Opravdu hříčka o sobě, o tom školení jako by to ze začátku bylo, ale pak už zas ne... Malinko neusazený, čerstvý, takový odpočinkový čtení * :-)

Seregil
13. 11. 2002
Dát tip
Fajn počteníčko.. pointa dobře načásnutá..

Radost
13. 11. 2002
Dát tip
čte se to moc pěkně

horák
13. 11. 2002
Dát tip
Pořád si Stando říkám, že bychom měli na to pivo někdy zajít. Čtem si tady ty naše story téměř denně a fakt netušíme, jestli si z nás ten druhej prostě nedělá tu zmíněnou prdel. Na Vánoce budu pár dní u našich ve Starý Boleslavi, tak něco domluvíme. Kdy to vlastně rodíte? Že bychom to vzali při jednom.

Bobísek
13. 11. 2002
Dát tip
Pěkně napsaný.***

Fil
13. 11. 2002
Dát tip
Cítím se velice pobaven,kéž bych byl sportovním intelektuálem na zmíněném kurzu:-)*

Josefk
13. 11. 2002
Dát tip
:-)))

fungus2
13. 11. 2002
Dát tip
Ale to je hezké!!TIP

blbjenka
13. 11. 2002
Dát tip
čeče, horáče, ale se mi zdá, že tu pointu nemůže pochopit, kdo tě nečte pravidelně... anóbrž si sama nésu jistá, jestli to chápu správně a tó... máš (totiž má - ten wo kom to je) jezdit na školení "vybavenej", páč eště aby(s) něco wošklivýho nechyt :o) (čet jsi Mirákl?)

blbjenka
13. 11. 2002
Dát tip
čeče, horáče, ale se mi zdá, že tu pointu nemůže pochopit, kdo tě nečte pravidelně... anóbrž si sama nésu jistá, jestli to chápu správně a tó... máš (totiž má - ten wo kom to je) jezdit na školení "vybavenej", páč eště aby(s) něco wošklivýho nechyt :o) (čet jsi Mirákl?)

Paranoicus
13. 11. 2002
Dát tip
Balit vlastní manželku, to se vždycky vyplatí ... ale jak by se tvářila, kdyby se dozvěděla, že autor nakonec vsadil na jistotu?

Zilla
13. 11. 2002
Dát tip
dobrý...!:o)

aRmida
13. 11. 2002
Dát tip
:-) ten konec jsem tedy nečekal. někdy až lituju, že nejsem učitel:-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru