Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Miss take

23. 11. 2002
2
1
1263
Autor
brachio

Jonáš si zkušeným pohybem nasadil chirurgické rukavice . . .

. . . a sáhl po sadě planžet. Zámek byl hračka. "Proč si všichni zazobanci chrání jenom přední dveře?" Pomyslel si něco o chybném názoru o pavlačových hlídačích a vešel dovnitř. To co uviděl překonalo jeho očekávání. Věděl, že tip na vyloupení bytu byl správný, ale netušil absolutní vybraný vkus domácího. Tapiseriemi obložený obývák, nádherný porcelán a čestné místo pro alba mincí a známek jej opojili. Uměl ocenit věci a zde bylo co oceňovat. Měl také rád papoušky. V rohu místnosti uviděl jednoho, který zjevně požíval výsady člena rodiny. Když papoušek pronesl "Ježíš tě vidí!!!" legračním přízvukem, smál se potichu jak němý blázen. Navyklým způsobem raboval domácnost a s chutí plenil jak saracénský pohan. S uspokojeným bručením házel skvosty bytí do vaku, pouze papoškův křik - "Ježíš tě vidí!!!" - jej pomalu připravoval o klid v duši, kterým vychutnával svou podlou materiální konzumaci. "Drž uř konečně hubu, nebo na tebe hodím deku a vemu tě sebou!" zařval na ptáka. Papoušek uraženě zmlkl. Na chvíli.  V zápětí pronesl: "Ježíš je pitbull, blbečku". A praskání Jonášových kostí zaniklo v jeho příšerném bolestném zavytí. . .

1 názor

Je to trochu starý vtípek, ale přepracování je pěkné. Jenom si oprav nějaké drobné chyby na kráse( třeba obývák, porcelán...opojilI ), pak to bude OK:-)

Bootex
26. 02. 2003
Dát tip
...přepracované,to ano...ale...ten kone copět příliš rychle shrnuje vše podstatné...

Twardowski
23. 11. 2002
Dát tip
:-) T skvela kombinace

Joohankaa
23. 11. 2002
Dát tip
Super :-)) Moc líbí

Diana
23. 11. 2002
Dát tip
Už to bohužel znám jako starší vtip, ale pořád to pobaví.

m11
23. 11. 2002
Dát tip
jojo, s ježíšem sou vždycky potíže!

Adletka
23. 11. 2002
Dát tip
zajimave...takhle prevypraveny jsem ten vtip jeste nevidela...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru