Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

20. listopadu 2002 - středa

Výběr: Monty_Python
27. 11. 2002
8
0
1775
Autor
horák

20. listopadu 2002 - středa

 

Konečně jsme odváděli Hynka do družiny svorně. Když jsme už bez něj přecházeli silnici, říkali jsme si, že by nebylo špatné potkat jeho třídní, protože ani jeden nestíháme odpolední informační odpoledne. Přání bylo otcem myšlenky.

 

Vypustila na nás vodopád informací, z něhož bylo zřejmé, že jí nevadí pracovat takhle brzy ráno na ulici. Moc jsem ji nevnímal, protože vím, že Hynka stejně jen chválí, ale v jednu chvíli mě zarazilo, když se v jejím projevu objevilo slovo KOKOT. Říká se o ní, že je to slovenská Maďarka, takže hold je maličko neformální. Teprve až z výrazu mé ženy mi došlo, jak důležitá informace mi unikla.

 

„Prosím?" přerušil jsem ji.

„No, řekl mi, že je kokot, když jsem mu opravila chybný příklad."

 

„Miláčku, zkus s ním nějak promluvit, až budete odpoledne sami," s tím se se mnou má žena rozloučila.

 

Středa je také pěkný den. Volno, tři hodinky, volno, dvě hodinky, kroužek. Opět jsem měl dost času věnovat se Písmákovi. (Dělám já v té škole vůbec něco?) Nejvíce času na přípravu mi většinou zabere kroužek. Tentokrát moji svěřenci zkoumali, jak dokázat oxid uhličitý ve vydechovaném vzduchu a ve zplodinách z ohně. Dva z nich jsem navedl, ať si odlejou trochu vápenné vody a skočí za Helenou, aby jim do ní trochu trubičkou nafuněla. Až se voda zakalí, měli dělat, jako když objevili nějakou nepravost. Svůj úkol splnili na jedničku. Za chvíli už mi Helena sdělovala, že fakt dneska nic nepila.

 

Hynka jsem si vyzvedl z družiny až těsně před čtvrtou.

„Ty víš, co je to kokot?" udeřil jsem na něj.

„Proč se ptáš?" zeptal se a po obličeji mu přejel nejistý výraz.

„Tak snad víš, co to je, když to používáš, ne?"

„Asi nějaký zvíře, nějaký hnusný, ne?"

Byl jsem evidentně nepřipravený. Nejprve jsem chtěl použít slova jako penis či pyj, abych našemu hovoru dal nádech oficiálnosti, ale pak jsem si uvědomil, že on odborné výrazivo ještě nezná. Pipín, brabánek či bimbas zase dost jasně nevystihovaly podstatu kokota.

„Víš co to je? To je čůrák, ale slovensky. Víš, co je čůrák, ne?"

„Jasně, že vím."

„A řekl bys o sobě, že jsi čůrák? Neřekl, viď? Tak, prosím tě, před učitelkou nevyslovuj ani to slovo kokot. Kór, když máte za učitelku Slovenku."

 

Jinak to s ním bylo fajn odpoledne. Šárka měla dorazit až po osmé, tak jsme si večeři nastěhovali do obýváku a koukali jsme se na Kobru 11. Prostě pohodička. Mohl bych o ní ještě chvíli psát, ale Hynek usnul v pokojíčku, tak toho jdeme využít.


Artemix
29. 11. 2002
Dát tip
Je to zajímavý. Kdyby víc lidí popsalo svůj den, ztratilo by tohle tvý dílko na originalitě. Ale jinak chválím. Ne každý je ochotný ukázat svý soukromí široký veřejnosti.

Helen
28. 11. 2002
Dát tip
:-))))

Bobísek
27. 11. 2002
Dát tip
Jo, tohle je zatím nejlepší. Není to tak popisný, má to spád, je to vtipný. Hned se to líp čte. tip

Ten dialog na téma kokot vs. čůrák je skvostnej. :o) Hodně dobrej díl, fakt že jo. :o) *

uranium
27. 11. 2002
Dát tip
log byl fakt dobre, ale nějak si nejsem jistej smyslem tohoto konání, psát deník na písmáka? Snad zpětně s odstupem uveřejnit některý pasáže, ale takhle to vypadá (ikdyž to podle všeho není) jako nějaký exibicionismus. (o jak jsme úžasný, každého zajímá jak žiju..) . Asi mě něco důležitýho uniklo, ale nějak se mě to nezdá. Snad jsme se Tě horáku nedotknul, deníky jsem vždycky rád četl ale spíš ty starší.

horák
27. 11. 2002
Dát tip
samozřejmě je to o exhibicionismu a o spoustě jiných věcí, snad to najdeš v dalších dílech. Někdo sem dává každý den flákovinu či tři verše, já hledám jinou cestu. už jenom ten fakt, že každý mi zatím pochválil či zkritizoval jiný díl, o něčem svědčí. Ještě k tomu exhibicionismu - blbjenka se mě ptala na duševní strip - jenže já fakt sundal teprve kabát. Asi nejvíc mě to ale baví proto, že to lidí relativně čtou, reagují, já taky reaguji. Zkrátka si pokecám.

uranium
27. 11. 2002
Dát tip
Mě to ale připadá jak by sis dodával pocit důležitosti, výjimečnosti. Prostě něco jsme jim o sobě řekl a ještě ne zdaleka všechno, jak se o to zajímají atd. NEvím, nějak m ě to nesedí.

horák
27. 11. 2002
Dát tip
Proč výjimečnosti? Moc to nechápu. Nemusím být přece rockovou hvězdou k tomu, abych si mohl publikovat deník. Pár lidí si to přečetlo, tak snad jim to něco řeklo. Kdybych byl Kája Gott, tak si to samozřejmě přečte více lidí, al to neznamená nic. Rád si tady přečtu deník kohokoliv, už kvůli té neopakovatelnosti, tomu šmírákovství, zvědavosti. Nemyslím si, že každý, kdo se na pláže svlékne do plavek je namyšlenej.

Kytička
27. 11. 2002
Dát tip
*

uranium
27. 11. 2002
Dát tip
AKLejá jsme to nemyslel že to tak cítíš, jenom že to dělá takovej dojem. Prostě když se dávali vybraný pasáže s odstupem, mělo to mnohem větší kouzlo. No to je jedno, připadá mně že ani jeden zcela nepochopil toho druhýho :o)

Šalvěj
27. 11. 2002
Dát tip
:o) Jo jo, rozhovor otec - syn je parádní :o) Takhle si se mnou táta nepovídal... Nebo si to aspoň nepamatuju.... *

Yfča
26. 11. 2002
Dát tip
:o)

Josefk
26. 11. 2002
Dát tip
Prostě pohodička.Náš syn znaůvšechna důležitá slova už před nástupem do školy. :-)))

Josefk
26. 11. 2002
Dát tip
znal mezera :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru