Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smutná růže

11. 04. 2000
1
0
2988
Autor
Zbornik

Smutná růže ---------------- Kostela zvon, tajemný skřítek z věže, budívá mne, každičkého rána. Devatero úderů ode stínu kříže probouzí i dobrozdání planá. První lístek, červené růžičky upadl, proč ? Vždyť červená jsi z lásky ! Druhý lístek upadl, jak z košíčku družičky … asi mi usycháš, beze slova hlásky. Co komu po tom, že pro lásku umíráš, pro symbol, který jsme v lůno Tvé dali ? Mohla jsi kvést, mít šípky a teď mi uvadáš ve váze … jak ten, koho na kříž přikovali. Co komu po tom ? Ach ne, co komu po tom …
Sarken
24. 04. 2000
Dát tip
beze slov tip

Merle
12. 04. 2000
Dát tip
tak nějak divně se mi to líbí...

Saša
12. 04. 2000
Dát tip
Každý z nás - autor i čtenář si pod stejnými slovy, verši a básněmi představí něco úplně jiného, jiný smysl objeví tam, kam třeba byl či nebyl dán ... sám jsem objevil minimálně tři důvody proč asi tato báseň vznikla, proč ji autor napsal, co asi chtěl vyjádřit ... Díky ti za oduševnělý náhled na uvadající růži ... Rytmus sice trošku pokulhává, občas zaškobrtne i rým, ale obsah to zvedá - zkus se znovu nad tímto tematem zamyslet a zkus to napsat znovu - jinak a hlouběji propracovat ... Uvidíš že to bude ještě lepší ... :c)

Laďa
11. 04. 2000
Dát tip
No já bych řekla, že je to jak salát kadeřávek. Myslím tím takový hejbadlo na jazyk. Co slabika, to jiná písmenka. Ale nechci tim říct, že to je špatně.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru