Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

1. prosince 2002 - neděle

08. 12. 2002
7
0
1629
Autor
horák

1. prosince 2002 - neděle

 

Tak jednou za čtrnáct dní se mi poštěstí, že Šárka i s kluky na celé odpoledne opustí byt a já mám našich devadesát metrů čtverečných jen pro sebe. Když odcházejí, zpravidla už sedím u nějaké honorované či nehonorované práce. Skutečně toho bez jejich přítomnosti udělám více než v jejich přítomnosti. Neustálé pobíhání kluků vyzbrojených čínskými maketami kališnikovů, s minihokejkami za pasem a se zaschlými holuby u nosu na klidu nikomu nepřidá.

 

Stihnu ještě pár činností, kterých si v jejich přítomnosti neužiji. Říkám tomu víkendová trojkombinace.

 

Nejprve vytáhnu z manželské postele nějakou čuňačinku. Mohl bych to dále komentovat vtipnými glosami (abych si dokázal, že jsem ještě chlap; abych se ujistil v přesvědčení, že erotika v jednom je přece jenom něco jiného než erotika ve dvou; abych se poučil o moderních trendech v erotice atd), ale neudělám to, protože by mi zase nějaký pokrytec napsal, že jsem exhibicionista.

 

Pak zajdu na balkón a vykouřím si vysušenou cigaretku pro tento účel schovanou v kapse staré bundy. Za svůj nikotinismus se stydím nejen před svými dětmi. Nejlepší je, když už se aspoň smráká, aby mě neviděl žádný ze studentů bydlících na stejném sídlišti a neukazoval mě svým rodičům.

 

Do třetice všeho dobrého i zlého vymačkám telefonní číslo Heleny  (to číslo si stále nepamatuji, takže ho pracně hledám v telefonním seznamu). Prozradíme si, co jsme o víkendu vařili a pekli a co na to naši blízcí. Vyměníme si pár komplimentů a nakonec si řekneme: „Tak čau zítra v práci!"

 

Myslím si, že víkendová trojkombinace výrazně přispívá k dobré atmosféře v mé domácnosti. Také Šárka září spokojeností, když se s kluky vrátím z víkendového výletu.


zigys
16. 12. 2004
Dát tip
No je fakt že se při tom nechvalnym nikotismu skrýváte asi dobře, páč tu možnost ukázat vás rodině jsem ještě neměla :o) každopádně, pokud kritika, tak téčko*

Jimmi1
16. 01. 2003
Dát tip
horák: Jedna cigareta za den? Tak to gratuluju - mě se to tolik omezit nepodařilo, ale nakonec jsem si řekl - proč taky?! ;-)

Rimmer
28. 12. 2002
Dát tip
Neskutečné jak my, mistři pera, dovedeme tak poutavě zachytit všední situace. :))) To když jsem si psal deník já, smolil jsem ho těsně před spaním, totálně vyfluslej a za absence veškeré beletristické úrovně. Vrcholem deníkové tvorby bylo, když se mi do něho vloudilo souvětí... *

Astalavista
08. 12. 2002
Dát tip
exhibicionisto!:o)))) * Taková portrétní čtrta na horáka..:) a tak mě napadá, jak si psal o těch časopisech jeden song od Lokálky...: "Až si dodám trochu kuráže, zajdu na erotický masáže, ať vím, co hbitá ruka dokáže, se svalem notně ochablým...." ..."Až budu krásu chtít bez závoje, dám stovku za českýho Playboye a pak u sklenice prazdroje, svoji mužnou čest si uchráním...".:)))

horák
05. 12. 2002
Dát tip
To si musíš přebrat, jak jsi to zkousnul. :o)

uranium
05. 12. 2002
Dát tip
NO tak k tomu s evyjadřovat nebudu,, asi moc nepochopils co jsme TI říkal, amrzí žes to bral takhle..

horák
05. 12. 2002
Dát tip
To přece vůbec nebylo na tebe, ale chováš se jako postižená husa, takže nakonec sám nevím.

Bobísek
05. 12. 2002
Dát tip
:-)*

Seregil
04. 12. 2002
Dát tip
Supr. Výbornej způsob relaxace. S tou erotikou v jednom ... myslím, že nejsi sám... :-) Tip

uranium
04. 12. 2002
Dát tip
-protože by mi zase nějaký pokrytec napsal, že jsem exhibicionista- tos myslel jako mě??

Sama
02. 12. 2002
Dát tip
Zvláštní trojkombinace, nejvíc mě zaujaly ty cigarety. No, je to deník, že.

horák
02. 12. 2002
Dát tip
Sama: jak jsem tě poznal, šťouralko, myslel jsem si, že se aspoň zeptáš, jestli je nutono provádět v tomto pořadí.

Sama
02. 12. 2002
Dát tip
No, já tu trojkombinaci brala jako termit, takže jsem počítala, že na pořadí nezáleží. Vlastně je to strašně nesourodý, strašně hezky myslím.

aRmida
02. 12. 2002
Dát tip
:-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru