Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka o Strachu

12. 12. 2002
2
0
1572
Autor
Kodynie

 

Pohádka o Strachu a Svobodě 

Tajná agentka XY se jednou vracela z poslední mise. Věděla, že nadělala při ní spoustu chyb a příliš odkryla své karty. Najednou moc lidí vědělo o její existenci a začalo usilovat o její život. Obě strany nevěděly, co vlastně ta prokletá ženská všechno ví a tak se jí chtěly zbavit oba tábory najednou. Unikla pár atentátům. Naposledy nastražené bombě na tiskové konferenci, kde vyhýbavě mluvila o své práci. Když se po dlouhém a úmorném dni vracela domů, tak už trpěla stihomamem a i u dveří svého bytu chvíli neslouchala, jestli něco podezřelého odtamtud neuslyší. Pak vešla dovnitř,rozsvítila a chtěla se konečně pořádně usadit na své oblíbené pohovce. V tom zbystřila a nastražila uši, zaslechla totiž pod ní podezřelý šramot.

Vyskočila znovu na nohy a zeptala se: "Kdo je tam a co tu chceš?"

Z nejtemnějšího kouta se ozvalo: "To jsem já a bojím se tu."

XY prohlásila: "Tak vylez ven a ukaž se."

Z pod pohovky vyhopkal nešťastný bílý racek s černou hlavičkou. XY se ho zželelo a řekla: "Pojď ke mně,já tě pustím ven,aby ses tu už nemusel bát."

Přistoupila k oknu, otevřela ho a vypustila racka na svobodu. Ještě mu na cestu zamávala. Pak nastala XY dlouhá a usilovná doba, kdy za sebou zametala stopy, aby se ztratila oběma pronásledujícím stranám. Nakonec se jí podařilo stát se obyčejnou občankou a nic už jí nevázalo k její dobrodružné minulosti. Jednou, když byla na procházce se svým psem v maličké přírodě za jejím novým městečkem, tak se usadila uprostřed louky, kde ráda sedávala a přihlížela psím radovánkám skotačícího zvířete v trávě. Nejednou, kde se vzal, tu se vzal, přiletěl z jedné strany racek, zamával křídly a zakroužil jí nad hlavou a vrátil se tam, odkud přiletěl. XY se jen usmála a byla ráda, že vše dobře dopadlo.


Daly
11. 05. 2003
Dát tip
líbí se mi konec s tim rackem..jak zakrouží nad hlavou a odletí...moc pěkný!

Irea
24. 02. 2003
Dát tip
Zbavit se strachu je vždycky moc důležitý, zvlášt, když ten strach jen svazuje..

Danny
12. 12. 2002
Dát tip
bezvadný... zbavit se strachu je někdy důležitý...

j_i_r_i_k
11. 12. 2002
Dát tip
"To jsem já a bojím se tu."... To je tak strašně moc krásný... Čistý, upřímný... Moc moc líbí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru