Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka nečekaných setkání

14. 12. 2002
3
0
1440
Autor
Kodynie

 

Pohádka o nečekaných setkání 

Anežka a Alfons přespali spolu na opuštěné faře. Ráno jí Alfi překvapil párem překrásných zlatých náušnic. Měly secesní tvar a do každé byl zasazen překrásný kámen zvaný tygří oko. Anežka radostně vyběhla před faru, aby se mohla podívat na sebe ve slunečním světle do vyleštěného skla velkého okna. Moc jí sice neslušely, protože byly příliš masivní k její i beztak objemné hlavě, ale potěšily jí strašně moc. Vyndala je tedy z uší. Stejně by je nemohla nosit, neměla totiž ani propíchnuté uši a šla je Alfimu vrátit, aby je mohl dát zpátky do maminčiny památeční krabičky. On je od ní ale už nechtěl. Zjistili také, že na zdejší faře je i škola a protože Anežka byla velmi zvídavé děvče a ráda se učila, zůstala ve zdejší škole a hltavě poslouchala, co nového se tam dozví. Když hodina skončila, povšimla si, že v poslední lavici seděl její první láska. Přistoupila k němu v očekávání milého setkání po tak dlouhé době. Obrátily se k ní ale lhostejné oči. Zarmoutilo jí, že jí nepoznal nebo jen prostě poznat nechtěl.


Kodynie
05. 03. 2003
Dát tip
Rebecca: Měla jsem a mám svého prvního čtenáře (když nepočítám sebe), kterému se to líbilo, tak jak to bylo napsáno. Na mých miniaturkách se asi podepsaly i okolnosti, za kterých vznikly. Možná si na ně někdy sednu, pročtu a zamyslím se, jestli se dají zlepšit nebo opravit. Ale zatím nevím.

Evíček
16. 12. 2002
Dát tip
Udělala bych z toho 2 dílka. Prvnímu dílu chybí konec, druhému začátek. Tak třeba příště. Třeba.

Kodynie
16. 12. 2002
Dát tip
Zdálo se mi to jako jeden sen a nějak mi to k sobě patřilo.Jedna část nemůže žít bez druhé.

Mozart
15. 12. 2002
Dát tip
ale ano.

j_i_r_i_k
11. 12. 2002
Dát tip
Druhá část je dobrá, konec mňam... Ale proč jsou to dva příběhy pohromadě... No jo, sen... Budu tedy shovívavý... Ale varuji, mnozí nebudou...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru