Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PRODLOUŽENÍ

09. 06. 2003
0
0
1412
Autor
fungus2

Zadýchaně usedl na střídačku. Hadříkem si utřel plexisklo na helmě a do úst si stříkl nápoj z plastové termosky. Zahleděl se na středový kruh, ke kterému se sjeli hokejisté. Hlavní rozhodčí vhodil puk. Soupeř vyhrál vhazování. První vteřiny prodloužení se rozeběhly.

„Další střídání ty a ty…“ Ozval se hlas trenéra. Byl mezi těmi, kteří zanedlouho skočili po přerušení hry na led.

Vhazovalo se před jejich brankou. Diváci v hledišti se dostávali do varu. Zrakem přehlédl spoluhráče i protihráče. Předklonil se. Postřehl dopadnutí kotouče na černý bod, nad nímž se hned mihly dvě čepele hokejek. Puk chvíli poskakoval mezi nimi, aby poté po ledě prudce začal letět do strany k mantinelu, kde byl on. Zachytil jej. Rozjel se okamžitě dopředu. Postřehl před sebou rychle přibližující ho se protihráče. V jízdě uhnul do strany k mantinelu. Soupeřova hokejka narazila na dolní část jeho hokejky. Hned na to na okamžik ztratil nad kotoučem kontrolu, ale o zlomek vteřiny později ho odpálil vpřed do strany. Pak následoval náraz na mantinel. On i protihráč se na několik vteřin ocitli na ledě.

 Postavil se na brusle dříve a uviděl, jak začíná soupeřův útok. Puk se nacházel na opačném konci kluziště. Útočnicí soupeře se vřítili do jejich obranného pásma. Dojel, jak jen mu to rychle šlo, jednoho z nich. Ten o zlomek vteřiny později dostal přihrávku. Byl o dva kroky před ním, když nabral rychlost a začal se řítit přímo ze strany na brankáře. Před sebou viděl modrý dres a na něm číslo 15. V jízdě se natáhl dopředu, v napřažených rukách se snažil hokejkou vypíchnout kotouč.

 Soupeře před sebou dojel. Koutkem oka postřehl po levé straně najíždět dalšího zcela osamělého protihráče. Zaklínil mu hokejku. Puk jel těsně před nimi. Soupeř prudkým pohybem rukou a své hokejky se pokusil o přihrávku. Ta mu ale díky jemu nevyšla a puk zcela změnil směr a dostal se k jednomu z dojíždějících obránců. Protihráč upadl a stáhl ho na led, aby  v leže skoro na sobě jeli k pravé tyčce brány. Narazil do ní bokem, zatímco útočník skončil přímo v brankovišti.

 Zajel na střídačku. Spoluhráči ho poplácali po zádech. Střikl si tekutiny z termosky do obličeje. Cítil, že mu značně ubylo sil. Vhazovalo se opět v jejich obranném pásmu. Čas v prodloužení běžel. Obě mužstva měla stále stejné šance vstřelit v něm rozhodující gól a dostat se do finále turnaje.

 Střídalo se během hry. Přelezl mantinel střídačky, přičemž hleděl k vlastní brance, kde dva obránci zakládali  útok. Do konce prodloužení zbývaly necelé dvě minuty. Dlouhá přihrávka od obránce našla jednoho z útočníků ve středním pásmu. Ten se bleskově rozjel a vzápětí se ocitli v obranném pásmu soupeře.

 Přejel čáru obranného pásma soupeře o vteřinu později. Hluk v hale zesílil. Postřehl kolmou přihrávku před branku, kde byl najetý útočník. Hned se k němu vrhli dva protihráči. Rozjel se blíže k brance. Spoluhráč vystřelil. Puk udeřil do jednoho z betonů brankaře a odrazil se jeho směrem. Učinil tři dlouhé kroky. Obránce byl u odraženého kotouče o zlomek vteřiny dříve. Čepel hokejky soupeře zachytila puk. Odpal kotouče však soupeřovi nevyšel. Puk zasáhl jeho pravou brusli. Projel mu vzápětí vedle nohy. Otočil se a zachytil jej. V následující vteřině v otočce kotouč odpálil k brance. Spatřil proletět puk vedle obránce, který ho vzápětí atakoval. Ocitl se na ledě. Poté zahlédl přes protihráče brankáře, jak se natahuje celým tělem do strany. Hned na to před brankou vznikla skrumáž hráčů. O vteřinu později se náhle rozsvítilo červené světlo za brankou. Halou zaburácelo mohutné "Góóóóóól".

Stal se v mžiku součástí valné hromady v rohu kluziště. V tu chvíli mu bylo jedno, jestli měl nějaký podíl na brance. Finálový zápas turnaje je před ním a mužstvem co by kamenem dohodil.


fungus2
10. 06. 2003
Dát tip
No možná to tak nechtěně vyznívá.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru